Печериці по-корейськи – рецепт в домашніх умовах покроково з фото

Печериці на зиму по-корейськи — закуска дуже смачна і пікантна. Вона летить зі столу моментально, так само, як традиційна корейська морквина. Рецепт нескладний у приготуванні. Гостре блюдо подають до столу з картоплею та м’ясом. Заправляється делікатес соєвим соусом, до нього додається гострий перець і часник. Спеції і приправи можна вибирати на свій розсуд. Перед тим як приготувати шампіньйони по-корейськи, ознайомтеся з деякими нюансами.

Шампиньоны по-корейски - рецепт в домашних условиях пошагово с фото

Інгредієнти

  • Морква 1 кг
  • Соняшникова олія 100 г
  • Оцет 9% 5 ст. л.
  • Сухий чилі 1 щіпка
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор 3 ст. л.
  • Часник 7-8 зубчиків
  • 800 г печериці

На порцію

Калорії: 70.4 ккал

Білки: 3.9 р

Жири: 5.5 м

Вуглеводи: 1.8 м

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Шампиньоны по-корейски - рецепт в домашних условиях пошагово с фото

    Гриби очистіть від піску, землі та іншого сміття. Ретельно вимийте кожен плід. Варіть печериці в каструлі на середньому вогні без кришки. Після закипання зменшіть полум’я, і продовжуйте готування ще 5 хвилин.

  • Шампиньоны по-корейски - рецепт в домашних условиях пошагово с фото

    У цей час у велику простору миску, в якій надалі буде зручно змішати всі інгредієнти, натріть моркву за допомогою спеціальної терки для корейських страв.

  • Шампиньоны по-корейски - рецепт в домашних условиях пошагово с фото

    Відварені гриби гарненько промийте від пінки. Відкиньте на велике сито або друшляк. Залиште на 10 хвилин для висихання.

  • Шампиньоны по-корейски - рецепт в домашних условиях пошагово с фото

    Гриби змішайте з морквяної соломкою. Влийте рослинне масло і подрібніть зубчики часнику. Це можна зробити за допомогою бічної плоскої сторони ножа або спеціального кухонного приладу — преса для часнику. Компоненти перемішайте.

  • Шампиньоны по-корейски - рецепт в домашних условиях пошагово с фото

    Всипте цукор і сіль. На свій розсуд додайте чорний мелений перець. Туди ж відправте сухий чилі. З’єднуйте приправи і спеції до повного розчинення цукру і солі.

  • Шампиньоны по-корейски - рецепт в домашних условиях пошагово с фото

    Влийте оцет. Перемішайте. Спробуйте. Якщо не вистачає спецій або приправ, то завершите приготування додаванням потрібних на ваш погляд інгредієнтів.

  • Шампиньоны по-корейски - рецепт в домашних условиях пошагово с фото

    Накрийте смакоту тарілкою або щільним чистим рушником і перемістіть в холодильник до наступного дня. Через 24 години делікатес можна подавати на стіл і пробувати страву. Перед цим гриби по-корейськи прикрасьте свіжою зеленню.

Порада: маленькі печериці у страві виглядатимуть акуратніше і естетичніше. Проте якщо у вас великі гриби, то їх потрібно розрізати навпіл або на чотири частини.

Шампиньоны по-корейски - рецепт в домашних условиях пошагово с фото
Страва дуже бюджетне і набагато дешевше його зробити у себе на кухні, ніж купити в магазині, де найчастіше націнка становить понад 50%. До того ж домашній продукт завжди безпечніше і смачніше. Зберігається в холодильнику салат з грибів та моркви 28-31 день.

Готувати печериці по-корейськи за нашим рецептом у домашніх умовах можна також пісний період. Смакота допоможе урізноманітнити каші і страви з картоплі. Крім того, частування відмінно поєднується з тушкованими або смаженими овочами.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: