Про класичному салаті Цезар з куркою: покроковий рецепт приготування

Складаючи меню для святкового столу, господині прагнуть включити в нього щось незвичайне, щоб гості не тільки насолоджувалися вишуканими стравами, але й запам’ятали їх надовго, і розповідали про них усім. Але почесне місце в будь-якому святковому меню завжди буде займати нестаріюча класика. До неї відноситься і салат «Цезар».

О классическом салате Цезарь с курицей: пошаговый рецепт приготовления

Це блюдо — доказ того, що поєднання найпростіших продуктів може перетворитися на справжній делікатес. Головне — правильно підготувати кожен інгредієнт. А ще дуже важливо приготувати саме той соус, який потрібен для салату «Цезар». Так давайте усвідомимо цю нехитру науку, слідуючи покроковому рецептом.

Салат «Цезар» з куркою класичний

Інгредієнти

  • Для салату:
  • куряче філе 200 г
  • пекінська капуста 100 г
  • білий хліб 200 г
  • помідори черрі-100 г
  • сир пармезан 50 г
  • часник 1 зубок
  • оливкова олія 40 мл
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком
  • Для соусу:
  • яйця 2 шт.
  • гірчиця 10 г
  • сік лимона 50 мл
  • олія оливкова 120 мл
  • часник 2 зубки
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 276 ккал

Білки: 9.5 г

Жири: 21.1 р

Вуглеводи: 12.2 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • О классическом салате Цезарь с курицей: пошаговый рецепт приготовления

    Приготуйте сухарики. Можна, звичайно, купити готові крутони, але домашні завжди будуть набагато смачніше. Так що поріжте м’якуш білого хліба на маленькі кубики. Видавіть в невелику ємність зубок часнику, залийте його двома столовими ложками оливкової олії. Розкладіть на деку подрібнений хліб, збризніть його часниковим маслом і запікайте в духовці 20 хвилин при 160 градусах. Крутони можна приготувати і на сковороді. Для цього на ній потрібно прожарити оливкове масло, обсмажити в ньому протягом пари хвилин порізаний на кілька шматочків зубок часнику, потім вийняти його і сухарі обсмажити до рум’яності.

  • О классическом салате Цезарь с курицей: пошаговый рецепт приготовления

    Куряче філе гарненько вимийте і обсушіть паперовим рушником. Поріжте на кілька шматків середнього розміру, краще – поперек волокон. Посоліть рівномірно з усіх боків і посипте меленим чорним перцем.

  • О классическом салате Цезарь с курицей: пошаговый рецепт приготовления

    Обсмажуйте м’ясо на сковороді на оливковій олії протягом півгодини, постійно перевертаючи шматочки, щоб вони рівномірно підрум’янилися.

  • О классическом салате Цезарь с курицей: пошаговый рецепт приготовления

    Приготуйте соус. Для цього відваріть яйця круто, вийміть з них жовтки і розітріть в ступці, додавши до них сік лимона і гірчицю, видавіть часник. Розтирайте до тих пір, поки маса не стане однорідною. На цьому етапі додайте трохи солі.

  • О классическом салате Цезарь с курицей: пошаговый рецепт приготовления

    Тепер перекладіть масу в ємність побільше, влийте оливкове масло і збивайте міксером до однорідності. Якщо соус здасться вам занадто рідким, можете додати в нього ще кілька варених яєчних жовтків.

  • О классическом салате Цезарь с курицей: пошаговый рецепт приготовления

    Пекінську капусту розділите на листя, промийте їх під проточною водою, обсушіть на паперовому рушнику і зріжте з них верхні частини. Зрізайте до того місця, де лист починає товщати. Для салату потрібні тільки тонкі верхні частини листя. Поріжте їх на великі шматки або порвіть.

  • О классическом салате Цезарь с курицей: пошаговый рецепт приготовления

    Пармезан натріть на дрібній тертці.

  • О классическом салате Цезарь с курицей: пошаговый рецепт приготовления

    Помідори черрі помийте, поріжте на четвертинки поздовжньо.

  • О классическом салате Цезарь с курицей: пошаговый рецепт приготовления

    Коли обсмажене куряче філе охолоне, поріжте його на шматочки дрібніші.Залишилося зібрати салат. Для цього на великому блюді розкладіть листя пекінської капусти, трохи змастіть їх соусом. Рівномірно розподіліть по ним куряче філе, потім сухарики. Помідори черрі краще розмістити по колу. Полийте салат соусом і посипте тертим пармезаном.

Важливо: збирати салат «Цезар» потрібно буквально перед подачею на стіл і саме так, не перемішуючи весь склад з соусом. В іншому випадку овочі пустять сік, стануть млявими, а сухарики розм’якнути і втратять свою хрусткость.

Якщо ж ви хочете спростити собі завдання, впоратися з приготуванням раніше, а перед застіллям витрачати час тільки на себе кохану, щоб постати перед гостями в кращому вигляді, можете заздалегідь приготувати всі інгредієнти. А салат зібрати за 5 хвилин до того, як сісти за стіл.

Порада: соус для салату «Цезар» можна приготувати на основі майонезу. В цьому разі зі списку інгредієнтів йдуть яйця, соус кладеться значно менше оливкової олії і гірчиці.

Так, наприклад, готовий соус для Цезаря» може простояти в холодильнику дві доби. Головне, накрийте ємність з ним харчовою плівкою, щоб він не обветрился.

О классическом салате Цезарь с курицей: пошаговый рецепт приготовления

Якщо ви завчасно приготували сухарики, зберігайте їх в сухому місці і краще за все в пакет для заморозки із застібкою, тому що якщо до них потрапить волога, крутони стануть «гумовими» і не будуть хрустіти.

Важливо: готуйте спочатку гарячі інгредієнти для салату. Це заощадить вам час, тому що до того моменту, коли ви почнете оформити страву, вони повинні повністю охолонути. І щоб не чекати цього спеціально, займіться спочатку куркою і сухариками, а вже потім іншими складовими.

Готувати «Цезар»-салат (класичний рецепт) зовсім не важко. Але, як бачите, умов, які потрібно дотримуватися, щоб отримати ідеальний результат, досить багато. Але це не складе труднощів. Так що неодмінно на найближчому застілля порадуйте своїх гостей нестаріючої класики!

Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

О классическом салате Цезарь с курицей: пошаговый рецепт приготовления

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: