Про приготуванні сухариків для салату “Цезар”: методи обжарювання грінок

Вже більше як 80 років салат «Цезар» не перестає бути улюбленим стравою багатьох. Його з охоткой замовляють у ресторанах і готують вдома. Підкорив він своєю легкістю і навіть легкістю. У ньому гармонійно поєднуються злегка гіркуваті нотки свіжих і соковитих листя салату ромен, пікантний вустерський соус, сирні відтінки пармезану і оброблене незвичайним способом яйце, яке відварюється всього протягом 1 хвилини.

Винайшов цей салат простий американець з італійськими коренями Цезар Кардіні, який приготував його з того, що залишалося на кухні, щоб нагодувати гостей свого ресторану. Скуштувавши страву, всі були в захваті – воно служило відмінною закускою і сприяло апетиту.

З часом до кулінарного шедевру доклав свою руку і брат кухаря, якою додав до списку інгредієнтів для соусу анчоуси, які стали родзинкою салату.

Але крім усього іншого, важливу роль відіграють крутони, або якщо простіше – сухарики для салату. Готуються вони виключно з білого хліба, підрум’яненого до золотистої скоринки з додаванням оливкового масла й пряностей. Для того, щоб зробити справді хороші грінки в домашніх умовах з легкою текстурою, необхідно точно знати принцип їх приготування. Ми зібрали кілька варіантів, які допоможуть вам приготувати відмінні сухарики для салату «Цезар».

О приготовлении сухариков для салата "Цезарь": методы обжарки гренок

Рецепт крутонів в духовці

Чудові грінки з легким часниковим ароматом, які виграшно виглядатимуть в загальній смакової панелі салату.

Інгредієнти

  • батон білий 300 г
  • олія оливкова 60 мл
  • часник зубками 2 шт.

На порцію

Калорії: 206.5 ккал

Білки: 3.5 м

Жири: 10.9 г

Вуглеводи: 23.7 р

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • О приготовлении сухариков для салата "Цезарь": методы обжарки гренок

    Як правило, для сухарів використовують хліб без кірок, тому спочатку наріжте поперек батон на шматки товщиною не більше 1 сантиметра, зніміть ножем скоринку, а після подрібніть на кубики з рівними сторонами.

  • О приготовлении сухариков для салата "Цезарь": методы обжарки гренок

    Видаліть з лушпиння часнику, покладіть на рівну поверхню і придавіть плоскою гранню шеф-ножа, різко вдаривши по ньому долонею. Перекладіть роздавлені часточки в невеликий контейнер і залийте олією. Дайте настоятися протягом ½ години.

  • О приготовлении сухариков для салата "Цезарь": методы обжарки гренок

    Устелите деко пекарської папером, рівномірно розкладіть булку і промажте кожен шматочок з допомогою спеціальної силіконової пензлика настояним на часнику олії.

  • О приготовлении сухариков для салата "Цезарь": методы обжарки гренок

    Розігрійте духовку до температури 180 градусів і відправте на нього крутони на 5 хвилин.

  • О приготовлении сухариков для салата "Цезарь": методы обжарки гренок

    Після дістаньте підрум’янений батон, переверніть і повторіть маніпуляції з маслом. Знову відправте в духовку.

Одним з найважливіших умов є рівномірний розподіл масла по хлібної поверхні. Якщо вам не хочеться орудувати пензлем, промазуючи кожен кубик, то можете вдатися до хитрощів професіоналів. Для цього в глибоку миску налийте необхідну кількість масла, засипте туди ж шматки хліба, накрийте тарілкою і активно потрясіть кілька хвилин.

Порада: якщо ви не маєте в розпорядженні час на наполягання масла, то нагрійте його на сковороді, покладіть в нього часник слайсами і на самому маленькому вогні прогрівайте. Після використовуйте тільки масло.

Рецепт крутонів для салату на сковороді

Простий спосіб зробити салатні грінки – посмажити їх.

Кількість порцій: 7

Час приготування: 15 хвилин

О приготовлении сухариков для салата "Цезарь": методы обжарки гренок

Енергетична цінність

  • калорійність – 244.7 ккал;
  • білки – 3.1 м;
  • жири – 16.8 м;
  • вуглеводи – 20.3 р.

Інгредієнти

  • хліб пшеничний – 300 г;
  • олія оливкова – 120 мл;
  • сіль – за смаком;
  • часник зубками – 4 шт.;
  • суміш італійських трав – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Наріжте хліб невеликими кубиками, попередньо видаливши шкірочку.
  2. Очистіть часник, подрібніть і обсмажте в олії на добре розігрітій сковорідці з товстим дном. Коли помітите, що часточки починають порядно темніти, неодмінно дістаньте їх з посуду. В іншому випадку масло придбає гіркуватий присмак.
  3. Засипте в сковорідку подрібнений хліб і обсмажуйте не більше 5 хвилин до придбання привабливою зажаристости. Не забувайте періодично перемішувати лопаткою, щоб уникнути підгоряння.
  4. На підносі розстеліть паперові серветки і розкладіть по ним грінки. Таким чином ви позбавитеся від надлишків олії.
  5. Настала черга надати сухарів ще більшого аромату з допомогою прянощів. Для того, щоб вони рівномірно розподілилися, засипте в пакет спочатку одну частину трав, зверху сухарики, а після залишки спецій. Активно потрясіть.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія і відправте в неї сухарики просушитись не довше ніж на 8 хвилин.

Порада: для приготування сухарів оптимальний варіант використовувати виключно пшеничний хліб. Вироби з додаванням житнього борошна дають занадто щільну структуру, а висівки або злаки перебивають смак страви. Також не рекомендується робити крутони з надто свіжою булки, бажано придбати її напередодні за день.

Коли краще готувати сухарики для салату

Якщо ви задумали подати до столу «Цезар», то подбайте про приготуванні сухариків спочатку. У салат вони повинні йти виключно в холодному вигляді. В іншому випадку при зіткненні з тертим пармезаном з високою температурою грінки призведуть до того, що сир розплавиться. А це абсолютно суперечить рецептурою салату. Назвати його можна як завгодно, але з цим «Цезарем» це страва буде мати мало чого спільного. До того ж листя салату від цього значно зів’януть і втратять свою соковитість і хрусткості.

О приготовлении сухариков для салата "Цезарь": методы обжарки гренок

І останнє – ні в якому разі не кладіть у салатик покупні сухарі, навіть якщо на упаковці є відмітка за призначенням. Для цього салату грінки повинні бути з золотим рум’янцем зовні і приємною м’якістю всередині, а такі можливо зробити тільки самостійно. І зауважте, ніяких складнощів їх приготування не передбачає. Тепер, коли ви знаєте, як можна приготувати правильні крутони для знаменитого салату “Цезар”, успіхів на кухні домогтися набагато простіше. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

О приготовлении сухариков для салата "Цезарь": методы обжарки гренок

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: