Про простий рецепт класичного салату Цезар з куркою: опис, інгредієнти

Багато хто може подумати, що “Цезар” — вишукування для багатих людей, які замовляють його виключно в дорогих ресторанах, але це абсолютно не так. Прочитавши цю статтю, ви зможете приготувати таку страву і здивувати рідних і близьких смакотою в будній або урочистий день. Ми пропонуємо неважку варіацію. Це салат “Цезар” з куркою — класичний, простий рецепт, який ви зможете приготувати в домашніх умовах. Багато хто вважає, що в традиційній технології використовують яйця в якості інгредієнта, а не як складову соусу. Нерідко додають горіхи та інше продукти, але цей салатик нескладний і готувати його значно простіше, ніж прийнято думати. Будь-яка господиня зробить це в два рахунки.

О простом рецепте классического салата Цезарь с курицей: описание, ингредиенты

Інгредієнти

  • куряче філе 200 г
  • білий батон 100 г
  • листя салату 80 г
  • помідор 50 г
  • сир пармезан 50 г
  • рослинна олія для смаження 50 мл
  • оливкова олія 100 мл
  • майонез 50 г
  • сік лимона 25 мл
  • гірчиця 1 ч. л.
  • часник 3 зубчики
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

На порцію

Калорії: 327 ккал

Білки: 10.3 р

Жири: 28.2 р

Вуглеводи: 8.2 р

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • О простом рецепте классического салата Цезарь с курицей: описание, ингредиенты

    Підготуємо продукти: під проточною водою ретельно промиваємо овочі та зелень.

  • О простом рецепте классического салата Цезарь с курицей: описание, ингредиенты

    Подрібнюємо: курятину на невеликі шматочки, які швидко обсмажаться, на часточки помідори, листя салату рвемо руками на довільні частини, пармезан натираємо на тертці.

  • О простом рецепте классического салата Цезарь с курицей: описание, ингредиенты

    На розігріту сковороду наливаємо рослинне масло і додаємо до нього порізану курку, солимо і перчимо. Обсмажуємо протягом 5 хвилин, але не більше, тому що м’ясо втратить всю свою соковитість.

  • О простом рецепте классического салата Цезарь с курицей: описание, ингредиенты

    Також для салату нам знадобляться так звані крутони. Незважаючи на “страшне” назва, готуються вони вкрай легко. Хліб нарізаємо на кубики середнього розміру (бажано, щоб він був трохи черствим) і обсмажуємо до золотої скоринки на соняшниковій або оливковій олії.

  • О простом рецепте классического салата Цезарь с курицей: описание, ингредиенты

    Приготуємо соус: в окремому посуді збиваємо блендером до однорідності майонез, лимонний сік і мелений перець, поступово вливаємо оливкову олію, додаємо сіль і продовжуємо збивати. Даємо настоятися близько 15 хвилин.

  • О простом рецепте классического салата Цезарь с курицей: описание, ингредиенты

    У глибоку тарілку викладаємо спочатку листя салату, заливаємо їх соусом, додаємо шматочки філе і нарізані помідори. Обережно перемішуємо.

  • О простом рецепте классического салата Цезарь с курицей: описание, ингредиенты

    Перед самою подачею блюдо викладаємо в порційні піалки або креманки, посипаємо пармезаном і крутонами.

Салат “Цезар” з куркою готовий, класичний простий рецепт дозволяє зробити в домашніх умовах даний банкетне блюдо.

Порада: можна не морочитися з приготуванням соусу і використовувати покупну заправку, на якій так і значиться “для салату Цезар”.

За класичною рецептурою інгредієнти не варто перемішувати. Роблять це таким чином: на порційну тарілку рвуть салатні листя, на них викладають, дотримуючись певну послідовність, м’ясо і помідори, зверху посипають сухарями і тертим пармезаном, а соус подають окремо. Перемішувати “Цезар” чи ні, залежить тільки від ваших естетичних уподобань.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: