Про салаті Цезар з копченою куркою і сухариками – простий і оригінальний рецепт

“Цезар” – це улюблений багатьма гурманами салат, який славиться великою різноманітністю варіантів приготування, і тому виходить у кожного кулінара своїм, особливим. Змінюючи інгредієнти і заправку, можна отримати оригінальну і вишукану закуску, яка буде не гірше ресторанного страви.

Пропонуємо вам спробувати салат “Цезар” з копченою куркою. Делікатесне м’ясо птиці дає яскравий і пікантний смак. Корисне блюдо робиться швидко, так як всі продукти можна придбати в готовому вигляді. Якщо вам терміново потрібно нагодувати сім’ю або пригостити гостей, скористайтесь нашим покроковим рецептом приготування салату “Цезар” з копченостями.

О салате Цезарь с копченой курицей и сухариками - простой и оригинальный рецепт

Порада: для цього салату краще всього використовувати копчену курячу грудку. Її зручніше подрібнювати, до того ж вона не така жирна, як інші частини курки.

Інгредієнти

  • копчена курка 300 г
  • сухарі 100 г
  • пармезан 50 г
  • листя салату 100 г
  • помідори черрі 150 г
  • солодка гірчиця 10 г
  • оливкова олія 100 мл
  • яйця 1 шт.
  • сік лимона 25 мл
  • часник 1 зубок
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 266 ккал

Білки: 13 р

Жири: 19.5 р

Вуглеводи: 9.8 г

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • О салате Цезарь с копченой курицей и сухариками - простой и оригинальный рецепт

    З копченої курки зніміть шкуру і поріжте м’ясо на невеликі довгасті шматочки.

  • О салате Цезарь с копченой курицей и сухариками - простой и оригинальный рецепт

    Пармезан натріть на дрібній тертці.

  • О салате Цезарь с копченой курицей и сухариками - простой и оригинальный рецепт

    Листя салату промийте під проточною водою, гарненько струсніть і розкладіть на паперовому рушнику. Дайте їм повністю обсохнути. Порвіть на невеликі шматочки.

  • О салате Цезарь с копченой курицей и сухариками - простой и оригинальный рецепт

    Помідори черрі ретельно вимийте, обсушіть і поріжте на четвертинки.

  • О салате Цезарь с копченой курицей и сухариками - простой и оригинальный рецепт

    Приготуйте соус. Для цього розітріть зубок часнику з перцем і сіллю до отримання кашки. Додати до нього гірчицю. Додайте цю суміш до яєчних жовтків, які попередньо відокремте від білків, збийте міксером. Багато воліють спочатку варити яйця некруто, а потім використовувати для соусу ці жовтки. Замість них також можна взяти майонез. Потім у процесі збивання тоненьким струменем влийте оливкове масло.

  • О салате Цезарь с копченой курицей и сухариками - простой и оригинальный рецепт

    Викладіть на тарілку для подачі подрібнені салатні листя, полийте їх соусом, але не надто рясно.

  • О салате Цезарь с копченой курицей и сухариками - простой и оригинальный рецепт

    На листя салату викладіть шматочки копченої курки, навколо додайте скибочки помідорів. Полийте соусом, що залишився. Посипте тертим пармезаном.

  • О салате Цезарь с копченой курицей и сухариками - простой и оригинальный рецепт

    Зверху викладіть сухарики. Якщо віддаєте перевагу домашні, то готувати їх потрібно так: м’якоть батона поріжте на невеликі кубики і обсмажте до золотистої скоринки на оливковій олії, на якому попередньо треба припустити подрібнений часник.

Як бачите, відмінностей від класичного рецепту не так вже багато, але салат з копченою курочкою має більш яскравим смаком, ніж традиційний “Цезар”. При цьому така курятина хоча і калорійніший, ніж відварена, але не містить додаткових транс-жирів і холестерину, як смажена.

Важливо: оскільки копчена курка досить солона, уважно слідкуйте за тим, скільки солі ви кладете в соус. Її має бути мінімум, інакше салат вийде пересоленим.

Спосіб подачі “Цезаря” теж дуже важливий. Чи готуєте ви його за оригінальною рецептурою, або замінюєте інгредієнти, як в даному випадку, завжди є одна умова: не перемішуйте закуску до подачі. Якщо це зробити, то такі продукти, як листя салату і помідори черрі, пустять сік під впливом солі, наявної в складі соусу, і страва перетвориться в “діжу”. А сухарики, якщо вплутувати їх у салат, а не викладати зверху, просто розтопляться, і не будуть хрустіти.

Так що при приготуванні цього салату дотримуйтесь цього правила. А в іншому “Цезар” – досить “гнучке” страву, допускає імпровізацію. Тому не бійтеся експериментувати, і результат буде чудовим. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

О салате Цезарь с копченой курицей и сухариками - простой и оригинальный рецепт

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: