Простий рецепт салату Цезар з сьомгою і сухариками: як приготувати

Традиційний салат “Цезар” має безліч варіацій, які відрізняються інгредієнтами, соусами, подачею і калорійністю. Найпоширенішою вважається така закуска з курки з майонезній заправкою. Тим не менш цінителі морепродуктів давно урізноманітнювали її креветками, рибою, кальмарами і іншою морською живністю. Це дало багато нових рецептів. Наприклад, салат “Цезар” з сьомгою і сухариками – це дуже оригінальний спосіб приготувати класичне блюдо в незвичайному варіанті. Його смакові якості при цьому ні в якому разі не страждають, так як солонувата рибка створює разом з іншими продуктами дуже незвичайне і приємне поєднання.

Ця рецептура підійде для людей, які відмовилися від м’яса, або тих, хто хоче урізноманітнити свій раціон. Оскільки кулінарія – це мистецтво, можна знайти ще величезна кількість інших рецептів, але описаний нижче салатик насправді універсальний, так як можна замінювати продукти і експериментувати. Приміром, сухарики готують як з білого хліба, так і з цільнозернового – трохи відрізнятиметься смак і калорійність салату “Цезар”.

Простой рецепт салата Цезарь с семгой и сухариками: как приготовить

Порада: сьомгу у “Цезарі” можна замінити фореллю, горбушею або будь-яким іншим представником лососевих. Смак закуски при цьому, звичайно, зміниться, але це не означає, що він погіршиться. Потрібно використовувати улюблену рибу, щоб салат подобався саме тим людям, для кого він приготований.

Інгредієнти

  • слабосолона сьомга 200 г
  • листя салату 1 пучок
  • хліб білий 150 г (4 скибочки)
  • яйця 2 шт.
  • помідори черрі 7 шт.
  • гірчиця 2 ч. л.
  • лимонний сік 1 ст. л.
  • часник 3 зубчики
  • оливкова олія 100 мл
  • тертий сир (пармезан) 60 г
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

На порцію

Калорії: 262 ккал

Білки: 10.7 г

Жири: 20 г

Вуглеводи: 10.8 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Простой рецепт салата Цезарь с семгой и сухариками: как приготовить

    Курячі яйця відварити протягом 10 хвилин. Потім залити їх холодною водою на 15 хвилин, щоб було легше очистити від шкірки.

  • Простой рецепт салата Цезарь с семгой и сухариками: как приготовить

    З готових яєць потрібно дістати жовтки і, додавши до них гірчицю, добре розім’яти виделкою. Білки нам не знадобляться. Далі потрібно до жовтків додати лимонний сік і оливкову олію. З цих продуктів вийде салатний соус, який потрібен буде для заправки. Щоб його консистенція стала більш однорідною, краще цю масу ретельно перемішати в міксері.

  • Простой рецепт салата Цезарь с семгой и сухариками: как приготовить

    Підготувати сухарики: тертий часник обсмажити на сковороді з оливковою олією, після чого там же обсмажувати нарізаний кубиками хліб до золотистого відтінку. Це потрібно для легкого часникового аромату. Попередньо з хліба краще зрізати скоринку. Класичний сухар для “Цезаря” зазвичай роблять з білого батона, але можна використовувати й інші його види.

  • Простой рецепт салата Цезарь с семгой и сухариками: как приготовить

    Підготувати сьомгу: очистити її ножем від шкірки і кісточок, після чого рибу потрібно нарізати смужками. Вони не повинні бути дуже тонкими.

  • Простой рецепт салата Цезарь с семгой и сухариками: как приготовить

    Добре промити листя салату і помідори. Порізати їх на шматочки.

  • Простой рецепт салата Цезарь с семгой и сухариками: как приготовить

    Поєднати в одному посуді салатні листя, сьомгу, помідори. Додати соус і все акуратно перемішати ложкою. До речі, заправляти блюдо і кидати в нього сухарики потрібно безпосередньо перед подачею.

  • Простой рецепт салата Цезарь с семгой и сухариками: как приготовить

    Готову закуску прикрасити, посипавши дрібно натертим сиром. Фахівці зазвичай рекомендують використовувати пармезан.

Порада: ніжні листя салату є одним з основних інгредієнтів “Цезаря”. Тому важливо зберегти їх свіжий, соковитий вид і яскравий колір. Листя краще не різати ножем, а рвати руками. У салатниці перемішувати акуратно, двома ложками одночасно. Якщо зелень подвяла – перед приготуванням замочити її на годину в крижаній воді, і вона знову стане свіжою і хрусткою.

Простой рецепт салата Цезарь с семгой и сухариками: как приготовить

Сам по собі “Цезар” виглядає барвисто за рахунок яскравих інгредієнтів. Тому для оформлення іноді досить покласти зверху половинки помідорів черрі. Але можна і проявити фантазію, прикрасивши домашній салат не гірше ресторанного страви.

Читайте також:  Салат з крабовими паличками і кукурудзою і ковбасою - рецепт з шинкою, яйцями і огірками

Закуску подають порційно або в загальній великій тарілці, також ставлять на стіл в окремій посудині соус. Викладають на листках салату або пекінської капусти, зверху посипають сухарями, доповнюють декор половинками зварених круто перепелиних яєчок, зеленню петрушки. Певних вимог до прикраси немає. Головна умова – страва має виглядати свіжо і апетитно, щоб його хотілося швидше спробувати.

Приготовлений по нашому рецепту салат “Цезар” з сьомгою порадує ваших гостей вишуканим смаком і святковим виглядом. А робити його так просто, що впорається навіть початківець кулінар. Обов’язково спробуйте такий рецепт знаменитого смачного салату. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Простой рецепт салата Цезарь с семгой и сухариками: как приготовить

DvaGusya