Рецепт приготування салату Цезар з куркою і майонезом в домашніх умовах

Салат «Цезар» — дуже вишукане блюдо. І багато хто вважає, що якщо замінити в ньому хоча б один інгредієнт, буде вже далеко не так смачно, як повинно бути. Але господині, прагнуть до простоти, впевнені, що в таких випадках блюдо не тільки нічого не втрачає, але й набуває особливу родзинку, отримує частинку душі і стає по-домашньому смачною.

Рецепт приготовления салата Цезарь с курицей и майонезом в домашних условиях

Всім відомо, що «Цезар» готується зі спеціальним соусом, що має однойменну назву. Але його запросто можна замінити майонезом. Спробуйте, і ви побачите, що зовсім не ризикуєте зіпсувати смак страви.

Інгредієнти

  • куряче філе 400 г
  • листя салату 50 г
  • капуста пекінська 300 г
  • майонез 180 г
  • часник 2 зубки
  • яйця 2 шт.
  • помідори 200 г
  • білий хліб 200 г
  • твердий сир 150 г
  • соняшникова олія 40 мл
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 216 ккал

Білки: 11.3 м

Жири: 14.4 г

Вуглеводи: 10.7 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт приготовления салата Цезарь с курицей и майонезом в домашних условиях

    Куряче філе промийте під струменем проточної холодної, обсушіть паперовим рушником, порізати на великі шматки і відваріть. Воду, в якій буде нудитися курятина, не соліть з самого початку. Робити це потрібно за 10 хвилин до готовності. У загальній складності варіть філе близько 40 хвилин на повільному вогні. Можна додати лавровий лист для посилення смаку.

  • Рецепт приготовления салата Цезарь с курицей и майонезом в домашних условиях

    Остудіть готове філе і поріжте його на шматочки дрібніші. Можна руками розділити м’ясо на волокна, тільки не занадто тонкі.

  • Рецепт приготовления салата Цезарь с курицей и майонезом в домашних условиях

    Листя салату і пекінську капусту промийте під проточною водою, дайте їм обсохнути. Перший продукт порвіть на великі шматки, а другий нашаткуйте смугами приблизно в сантиметр шириною. Змішайте обидва компоненти і викладіть на велике блюдо.

  • Рецепт приготовления салата Цезарь с курицей и майонезом в домашних условиях

    Приготуйте соус. Для цього в майонез видавити часник і додайте трохи солі. Зробіть тонку сіточку на капусті з салатом. Щоб було простіше, викладіть масу в поліетиленовий пакет, в якому проколіть отвір відповідного діаметру.

  • Рецепт приготовления салата Цезарь с курицей и майонезом в домашних условиях

    Зверху рівномірно прістройте шматочки курячого філе.

  • Рецепт приготовления салата Цезарь с курицей и майонезом в домашних условиях

    Яйця, зварені круто (10 хвилин з моменту закипання), розріжте на четвертинки і так само рівномірно розподіліть по страві.

  • Рецепт приготовления салата Цезарь с курицей и майонезом в домашних условиях

    Те ж саме повторіть з помідорами. Ретельно вимийте їх, обсушіть і нарубаєте. Якщо це звичайний сорт, спочатку поріжте його на пластини близько сантиметра завтовшки, а потім кожну з них — на четвертинки. Якщо це черрі, досить порізати їх на 4 часточки. Розкладіть томати на тарілці з салатом.

  • Рецепт приготовления салата Цезарь с курицей и майонезом в домашних условиях

    Приготуйте сухарики. Для цього прожарити на сковороді олію, обсмажте на ньому протягом 5 хвилин порізаний на кілька частин зубок часнику, потім вийміть його. Обсмажте на часниковому маслі до рум’яної скоринки хлібний м’якуш, порізану на маленькі кубики.

  • Рецепт приготовления салата Цезарь с курицей и майонезом в домашних условиях

    Сухарики викладіть на салат, поверх нього видавіть залишився майонезний соус, теж сіточкою.

  • Рецепт приготовления салата Цезарь с курицей и майонезом в домашних условиях

    Сир натріть на дрібній тертці і посипте цією стружкою салатик. Відразу ж подавайте до столу.

Порада: можна використовувати для «Цезаря» звичайні сухарі, висушені в духовці. Але за рецептурою потрібно класти саме такі — крутони. Вони відрізняються від звичайних не тільки часниковим смаком, але і тим, що, маючи тверду хрустку скоринку, всередині залишаються м’якими, що робить салат «Цезар» з часниковим майонезом по-особливому смачним.

Примітно, що це — блюдо, яке можна приготувати заздалегідь. Ви можете тримати всі інгредієнти в холодильнику, але «збирати» його треба безпосередньо перед подачею на стіл. Інакше ніжні салатні листочки і капуста під дією солі пустять сік і розм’якнуть. Те ж саме відбудеться і з сухарями: увлажнившись від соусу, вони втратять свою розсипчастість і перестануть хрустіти.

Так що подавати «Цезар», за яким би рецептом він не був приготований, треба саме так, не змішуючи інгредієнти. Готуйте із задоволенням і не бійтеся спрощувати складу. Спробуйте зробити салат “Цезар” з куркою в домашніх умовах, рецепт з майонезом за смаком нітрохи не гірше оригіналу, в чому ви зможете переконатися самі. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Рецепт приготовления салата Цезарь с курицей и майонезом в домашних условиях

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: