Рецепт приготування салату Цезар з шинкою, сухариками і помідорами

Мало хто знає, що Цезар – це традиційний американський салат, який нічого спільного з римським імператором не має. Тим не менше це блюдо стало настільки популярне, що його подають в ресторанах самих різноманітних кухонь світу, в тому числі і грецької. Також ми із задоволенням готуємо салат Цезар будинку.

Це цікаво: класичний салат Цезар зовсім відрізнявся від того, який ми знаємо зараз. У XX столітті, коли він був придуманий кухарем італійського походження – Цезарем Кардіні, в його склад входили інші інгредієнти. Але універсальність цієї страви полягає в тому, що майже відразу ж після його появи сучасники і послідовники Кардіні почали замінювати складові компоненти салату іншими продуктами. Проте авторський спосіб заправки цієї закуски до цих пір залишається в таємниці.

Рецепт и приготовление салата Цезарь с ветчиной, сухариками и помидорами

Сьогодні існує маса варіацій Цезаря, при цьому кулінари не збираються зупинятися і винаходять все нові рецептури. Саме в тому, що цей салат настільки простий, що і є його унікальність. Замінюючи його інгредієнти, можна легко експериментувати зі смаком. Тому з’явилося безліч салатів зразок Цезаря, іноді далеких від оригінального рецепту, але при цьому не менш апетитних.

Пропонуємо вам спробувати приготувати смачний салат Цезар з шинкою, сухариками і помідорами. З нашими покроковими радами та фото процес буде зовсім нескладний. Щоб з успіхом зробити такий легкий літній салатик, потрібно зберегти головний класичний інгредієнт – домашній сухар, адже цей продукт був присутній навіть в авторському варіанті від Цезаря Кардіні.

Інгредієнти

  • батон 1 шт.
  • шинка 250 г
  • листя салату 1 пучок
  • помідори 3 шт.
  • твердий сир (пармезан) 200 г
  • яєчні жовтки-4 шт.
  • лимонний сік 2 ст. л.
  • часник 4 зубчики
  • оливкова олія 70 мл
  • майонез 3 ст. л.
  • гірчиця 2 ч. л.
  • помідори черрі 7 шт. (для прикраси)
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

На порцію

Калорії: 264 ккал

Білки: 10.1 г

Жири: 19 г

Вуглеводи: 13.2 г

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт и приготовление салата Цезарь с ветчиной, сухариками и помидорами

    Домашні сухарики будемо готувати заздалегідь. Хліб можна брати будь-який, але в класичній версії прийнято використовувати саме білий, наприклад батон. Булку нарізати кубиками і обсмажувати на сковороді з розчавленим часником, використовуючи трохи олії. Щоб аромат часнику був не такий насичений, можна першим обсмажити його, а потім на тій же сковороді – сухарики, поки вони не придбають золотистий відтінок.

  • Рецепт и приготовление салата Цезарь с ветчиной, сухариками и помидорами

    Підготувати інші інгредієнти: натерти на тертці або тонко нарізати сир, порубати кубиками шинку і вимиті помідори. Салатні листя так само промити і подрібнити.

  • Рецепт и приготовление салата Цезарь с ветчиной, сухариками и помидорами

    Поєднати в одній тарілці помідори, шинку, сир і зелень салату. Все ретельно перемішати ложкою.

  • Рецепт и приготовление салата Цезарь с ветчиной, сухариками и помидорами

    Для приготування заправки потрібно відварити 4 яйця, відокремити жовтки. Білки для готування не знадобляться. Жовтки придушити виделкою, змішати з майонезом, натертим часником, лимонним соком, сіллю, перцем, гірчицею.

  • Рецепт и приготовление салата Цезарь с ветчиной, сухариками и помидорами

    Додавати сухарі і соус для заправки в шинковий салат бажано безпосередньо перед подачею до столу, все ретельно перемішавши ложкою. Якщо дотримуватися цю умову, сухарики не розмокнуть раніше часу і залишаться хрусткими.

Порада: для Цезаря можна брати салат “Айсберг” або “Ромен”. Перший сорт ніжніше, а у другого більш виражений смак. Щоб зберегти “легкість” готового страви і структуру салатного листя, перемішувати його рекомендується обережно, двома ложками.

Рецепт и приготовление салата Цезарь с ветчиной, сухариками и помидорами

Щоб прикрасити нашу закуску, достатньо буде розкласти зверху кілька половинок помідори черрі. Яскравість і апетитний вигляд страви забезпечується за рахунок самих його інгредієнтів. Іншим варіантом прикраси може бути натертий твердий сир, яким можна посипати салат після додавання соусу.

У нас вийшла вишукана закуска з шинкою, сухариками і помідорами, яку гордо можна назвати “Цезар”, адже це оригінальний і простий варіант того самого знаменитого смачного салату американського походження. Смак цієї страви приємно здивує всю сім’ю і гостей. Навіть сама готування буде в радість, адже вона займає зовсім мало часу. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: