Рецепт салату Цезар від Костянтина Івлєва: інгредієнти і приготування

Салат «Цезар» вважається одним з найпопулярніших холодних страв італійської кухні. І саме його особливо виділяє всім відомий кулінарний маестро Україні Костянтин Івлєв. Рекомендує він його готувати з м’ясом перепелів і з додаванням заправку анчоусів. Однак, перепели не завжди можна знайти на прилавках супермаркетів, тому ми пропонуємо вам приготувати цей салат, але з однією невеликою різницею – замість ніжних перепелів в список інгредієнтів включивши курку.

Рецепт салата Цезарь от Константина Ивлева: ингредиенты и приготовление

Рецепт салату «Цезар» від Костянтина Івлєва

Важливо: Для приготування цього легкого салату необхідно використовувати виключно біле м’ясо без кісток і шкіри. Тому якщо ви самостійно разделываете птицю, то необхідно попередньо позбутися від цих складових.

Інгредієнти

  • 400 г куряча грудка
  • томати черрі 200 г
  • салат «Романо» 500 г
  • сир «Пармезан» 50 г
  • олія оливкова 50 мл
  • чебрець свіжий-10 г
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • Для соусу:
  • часник зубчиками 1 шт.
  • каперси 7 м
  • майонез 320 г
  • соус соєвий 10 мл
  • олія оливкова 10 мл
  • анчоуси 15 г
  • пармезан 20 г
  • Для грінок:
  • тостовий хліб 1 упаковка
  • часник зубчиками 4 шт.
  • олія оливкова 50 г
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

На порцію

Калорії: 464.5 ккал

Білки: 16.3 р

Жири: 39 г

Вуглеводи: 12.2 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт салата Цезарь от Константина Ивлева: ингредиенты и приготовление

    Філе птиці засипте сумішшю солі з перцем і гарненько витріть в оливковій олії. Покладіть на розігріту сковорідку, бажано, гриль, додавши туди ж гілочку свіжого чебрецю. Це дозволить м’яса увібрати в себе пряні аромати трав.

  • Рецепт салата Цезарь от Константина Ивлева: ингредиенты и приготовление

    Поки м’ясо готується, можете приступити до приготування грінок. Для цього у хліба видаліть всі скоринки, а м’якоть поріжте маленькими кубиками. Розкладіть хліб на деко, збризніть невеликою кількістю якісного масла оливи і присипте спеціями. Помістіть в розігріту духову шафу (100 градусів Цельсія) і залиште там до моменту появи золотистого рум’янцю. Використовувати найсвіжіший хліб для того, щоб вийшли сухарики повітряними.

  • Рецепт салата Цезарь от Константина Ивлева: ингредиенты и приготовление

    Переберіть салатні листя і прополощіть у воді. Обсушіть. Якщо ви не змогли знайти салат романо, то цілком можете замінити його сумішшю латуку і корну. Головне, щоб листки були досить соковитими з легкою гіркуватістю.

  • Рецепт салата Цезарь от Константина Ивлева: ингредиенты и приготовление

    Черрі розрізати на дві частини кожен.

  • Рецепт салата Цезарь от Константина Ивлева: ингредиенты и приготовление

    Приготуйте соус. Для цього подрібніть анчоуси разом з каперсами і часниковими часточками. З’єднайте з майонезом, соєвим соусом, олією і дрібно натертим пармезаном. Гарненько перемішайте.

  • Рецепт салата Цезарь от Константина Ивлева: ингредиенты и приготовление

    В окремій мисці з’єднайте одну частину колишніх грінок, романо (його необхідно порвати руками на великі шматки), половину тертого твердого сиру, помідори. Заправте все достатньою кількістю соусу і перемішайте.

  • Рецепт салата Цезарь от Константина Ивлева: ингредиенты и приготовление

    Перекладіть на блюдо великий плоский салатник у вигляді гірки, навколо розкладіть шматочки курячого м’яса і залишилися сухарики. Зверху посипати залишками сиру.

Так як салат «Цезар» спочатку являв собою тільки листовий салат, крутони (в нашому випадку сухарики), сир і соус, то рекомендується перемішувати тільки разом ці компоненти. Інші ж йдуть в якості якогось гарніру і викладаються по сторонам кожній порції.

Рецепт салата Цезарь от Константина Ивлева: ингредиенты и приготовление

Важливо: Для того, щоб салат вийшов справді смачним, необхідно правильно підготувати продукти. Наприклад, грудку рекомендується обсмажувати саме цільними шматками, а вже після нарізати на свій розсуд. Таким способом ви зберегти соковитість м’яса. Або ж салатні листя: не варто мити їх під струменем води, досить на кілька хвилин опустити в чашу з водою, а після обсушити. Це дозволить зберегти салат в первозданному вигляді, не пом’явши ніжні листочки. Ну і останнє – це температура продуктів, їх необхідно охолодити в холодильнику, інакше тепла куряча грудка швидше за все призведе до зварювання салату.

Спробувавши приготувати салат «Цезар» за рецептом від Івлєва Костянтина хоч раз, ви будете готувати його постійно. А з святкового столу він буде зникати практично миттєво. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Рецепт салата Цезарь от Константина Ивлева: ингредиенты и приготовление

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: