Рецепт салату Цезар з червоною рибою та сухарями: інгредієнти і приготування

Салат «Цезар» є одним з найбільш відомих і популярних страв північноамериканської кухні на протязі ось вже 94-х років. Любов до цього салату усіх рестораторів і домогосподарок обумовлена його смаковими якостями, презентабельним виглядом, а також надзвичайною легкістю в приготуванні. Класична версія «Цезаря» включає в себе листя салату «Ромен», натертий пармезан, пшеничні сухарики і особливий соус. Саме він і є родзинкою цієї страви. До речі, на прилавках магазинів зустрічається консервований соус для салату «Цезар», але краще приготувати його самостійно.

Рецепт салата Цезарь с красной рыбой и сухариками: ингредиенты и приготовление

Це цікаво: багато хто помиляється, думаючи, що в класичному рецепті салату, який винайшов Цезар Кардіні, обов’язково присутні анчоуси. А все це завдяки братові Цезаря – Алексу. Саме він першим в історії модернізував рецептуру цього блюда і додав до неї анчоуси (чим надав страві рибний смак), назвавши свій салатик – «Салат Авіатора». Звідси і пішла вся ця плутанина.

На сьогоднішній день існує неймовірна кількість варіацій салату «Цезар», які вражають своєю різноманітністю. Особливо цікавою варіацією є рецепт прославленої в кулінарних колах персони – Костянтина Івлєва. Ми ж хочемо запропонувати вам оригінальний салат «Цезар» з червоною рибою, яка додасть страві витонченості та пікантності.

Інгредієнти

  • червона риба (солона, або слабосолона) 200 г
  • салат (краще «Ромен») 1/2 пучка
  • батон 3 скибочки
  • помідори черрі 6 шт.
  • сир «Пармезан» 50 г
  • лимон 1/2 шт.
  • яйця 2 шт.
  • оцет 1 ч. л.
  • гірчиця 2 ч. л.
  • часник 3 зубчики
  • оливкова олія 100 мл
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

На порцію

Калорії: 215.9 ккал

Білки: 9.7 р

Жири: 17.7 г

Вуглеводи: 5.4 г

Кроки 35 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт салата Цезарь с красной рыбой и сухариками: ингредиенты и приготовление

    Насамперед нам необхідно приготувати крутони. Для цього знадобиться вирізати м’якоть з батона і нарізати маленькими кубиками. Далі поставимо сковороду, змащену оливковою олією, на невеликий вогонь і обсмажимо протягом 2-3 хвилин попередньо очищений і нарізаний тонкими пластинками часник. Потім, прибравши часник, викладемо на сковороду батон, зменшивши вогонь до мінімуму. Смажимо наші сухарики, постійно перевертаючи, до золотистої скоринки і знімаємо їх з вогню, щоб остудити.

  • Рецепт салата Цезарь с красной рыбой и сухариками: ингредиенты и приготовление

    Для приготування заправки до салату потрібно відварити в киплячій воді яйця (краще домашні). Це займе приблизно 8-10 хвилин. Потім очистити їх від шкаралупи, вийняти жовтки і розім’яти виделкою. До жовтків додати гірчицю, старанно перемішати. Потім ввести всі інші інгредієнти, необхідні для нашого соусу: оливкова олія, оцет, лимонний сік, сіль і перець. Отриману масу перемішати з допомогою міксера до однорідної консистенції.

  • Рецепт салата Цезарь с красной рыбой и сухариками: ингредиенты и приготовление

    Салатні листя необхідно ретельно промити і просушити за допомогою паперових рушників. Далі рвемо листя руками на невеликі шматочки.

  • Рецепт салата Цезарь с красной рыбой и сухариками: ингредиенты и приготовление

    Червону рибку слід очистити від шкірки і кісточок. Потім нарізаємо її або тонкими слайсами, або невеликими кубиками – це вже як вам подобається.

  • Рецепт салата Цезарь с красной рыбой и сухариками: ингредиенты и приготовление

    Помідори черрі моєму під холодною проточною водою і ріжемо на четвертинки.

  • Рецепт салата Цезарь с красной рыбой и сухариками: ингредиенты и приготовление

    Потім в мисці перемішуємо всі наші інгредієнти і заправляємо салат соусом.

  • Рецепт салата Цезарь с красной рыбой и сухариками: ингредиенты и приготовление

    Перед подачею натираємо пармезан на крупній тертці.

  • Рецепт салата Цезарь с красной рыбой и сухариками: ингредиенты и приготовление

    Все, наш салат практично готовий, залишилося тільки оформлення. Треба постаратися, щоб страва була не тільки дивовижно смачним, але і красиво виглядало. Це обов’язкова умова. Для оформлення нам знадобиться акуратно розкласти салат по порційних тарілках і зверху посипати пармезаном.

Порада: для того, щоб легше очистити яйця від шкаралупи, відразу після варіння залийте їх холодною водою і дайте простояти в ній від 2 до 5 хвилин.

Сподіваємося, що наш поетапний рецепт цього смачного і легкого салату «Цезар» з рибою, має приємний смак, доведеться до вподоби вам і вашим близьким!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Рецепт салата Цезарь с красной рыбой и сухариками: ингредиенты и приготовление

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: