Рецепт салату Цезар з креветками і сухариками: список продуктів, приготування

Коли на всьому пострадянському просторі традиційний святковий “Олів’є” порядком набрид, на зміну йому стали приходити нові страви. Можливо, тому багато хто вважає популярний нині салат “Цезар” сучасним.

Насправді у цієї страви багата історія, що йде корінням далеко в минуле. Природно, за багато років у нього з’явилося безліч варіацій. Особливий смак має салат “Цезар” з креветками. Пружна м’якоть морепродуктів і хрускіт крутонів – сухариків, з якими зазвичай подається страва – роблять цю закуску справжнім делікатесом, яким місце тільки на святковому столі.

Пропонуємо вам покроковий, майже класичний рецепт салату “Цезар” з креветками.

Рецепт салата Цезарь с креветками и сухариками: список продуктов, приготовление

Важливо: креветки невеликого розміру можна класти на салат цілими. Наприклад, північні або чилимы, а також королівські, якщо вони не дуже великі. А ось тигрові потрібно порізати на шматочки, тому що ці молюски занадто великі.

Інгредієнти

  • креветки 500 г
  • листя салату 100 г
  • сир пармезан 100 г
  • сухарі 100 г
  • помідори черрі 200 г
  • Для соусу:
  • майонез 50 г
  • пармезановая стружка 50 г
  • діжонська гірчиця 40 г
  • часник 2 зубки
  • сік лимона 50 мл
  • сіль 5 г
  • мелений чорний перець 5 г
  • оливкова олія 100 мл

На порцію

Калорії: 232 ккал

Білки: 14.2 г

Жири: 16.2 г

Вуглеводи: 7.4 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт салата Цезарь с креветками и сухариками: список продуктов, приготовление

    Якщо у вас немає сухариків-крутонів, приготуйте домашні. Для цього з білого хліба зніміть скоринки, поріжте м’якоть на тонкі скибочки, а потім на невеликі кубики. Прожарити на сковороді оливкову олію, киньте в нього порізаний на кілька частин зубок часнику, обсмажуйте близько хвилини, а потім вийміть його. На цьому ж маслі потрібно обсмажити хліб до золотистого кольору. Готові крутони викладіть на паперовий рушник, щоб пішли надлишки масла.

  • Рецепт салата Цезарь с креветками и сухариками: список продуктов, приготовление

    Настав час зробити соус. Для цього майонез змішайте з пармезановой стружкою, додайте часник, подрібнений за допомогою преса, гірчицю, сік лимона, посоліть і поперчіть. Збивайте міксером протягом пари хвилин, одночасно вливаючи тонким струменем оливкова олія.

  • Рецепт салата Цезарь с креветками и сухариками: список продуктов, приготовление

    Салатні листя замочити на півгодини в холодній воді, потім вийміть і покладіть в один шар на паперовому рушнику. Як тільки ця зелень обсохне, поріжте її на шматочки середнього розміру. Можна також порвати листи руками.

  • Рецепт салата Цезарь с креветками и сухариками: список продуктов, приготовление

    Поставте на вогонь каструлю з підсоленою водою, доведіть до кипіння і додайте в неї креветки. Потім відрегулюйте вогонь на мінімум і варіть протягом 5 хвилин. Злийте воду, дайте охолонути і очистити молюсків від панцира і головок.

  • Рецепт салата Цезарь с креветками и сухариками: список продуктов, приготовление

    Пармезан наріжте маленькими кубиками.

  • Рецепт салата Цезарь с креветками и сухариками: список продуктов, приготовление

    Змішайте креветки і сир. Акуратно додайте подрібнені листя салату і трохи соусу.

  • Рецепт салата Цезарь с креветками и сухариками: список продуктов, приготовление

    На тарілці, в якій будете подавати закуску, розкладіть салатні листя. Полийте невеликою кількістю соусу. Викладіть на них отриману суміш.

  • Рецепт салата Цезарь с креветками и сухариками: список продуктов, приготовление

    Помідори черрі порізати навпіл і додайте по краю.

  • Рецепт салата Цезарь с креветками и сухариками: список продуктов, приготовление

    Посипте “Цезар” сухарями, полийте соусом і подайте до столу.

Порада: креветки для цього салату можна не тільки відварити, але і попередньо обсмажити. Робити це краще на тому ж оливковій олії, що і крутони. Від цього смак страви вийде більш насиченим.

Наша чудова закуска готова. Вона не тільки смачна, але й корисна. При відносно невеликій кількості калорій на сто грам, продукт містить багато білка і корисних жирів. Однак мало навчитися готувати салат “Цезар”, важливо ще знати, як правильно його подавати. Інакше всі старання будуть марними.

Бажано не перемішувати інгредієнти надто інтенсивно. Листя салату під впливом солі, що міститься в заправці, пустять сік і стануть млявими.

Рецепт салата Цезарь с креветками и сухариками: список продуктов, приготовление

Крутони неодмінно потрібно класти в самому кінці процесу приготування, безпосередньо перед подачею, інакше вони розмокнуть і не будуть хрустіти, а адже в цьому чи не головна родзинка “Цезаря” – в хрусте. Так що це дуже важлива умова.

Змішати всі інгредієнти для цього салату може кожен у себе в тарілці, безпосередньо перед тим як скуштувати делікатес.

“Цезар” – це страва, приготування якого можна полегшити, якщо використовувати покупні крутони і соус. Але краще не полінуватися і зробити домашні сухарики і заправку. Тоді всі, хто сидітиме за святковим столом і пробувати цей вишуканий салат, відчують, що господиня вклала в нього душу. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Рецепт салата Цезарь с креветками и сухариками: список продуктов, приготовление

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: