Рецепт салату Цезар з куркою, сухариками, пекінською капустою і помідорами

Існують сотні варіацій цього салату – деякі прості, деякі є мало не творінням, гідним виключно дорогого ресторану, одні дотримуються традиційного приготування та складу, а інші нагадують його лише здалеку. Пропонуємо вам спробувати рецепт салату “Цезар” з куркою і сухариками з пекінською капустою. Виходить він дуже смачним, і відмінно підходить не тільки урочисте блюдо, але і як повсякденне.

Рецепт салата Цезарь с курицей, сухариками, пекинской капустой и помидорами

Порада: для салату потрібно брати верхню зелену частину капустяного листя, яка більш ніжна і м’яка. Цілі ж листки можна використовувати для викладання закуски при подачі.

Інгредієнти

  • куряче філе 500 г
  • пекінська капуста 400 г
  • сир пармезан 200 г
  • білий батон 200 г
  • помідори 100 г
  • рослинна олія для смаження 50 мл
  • майонез 150 г
  • сметана 75 г
  • сік лимона 25 мл
  • соєвий соус 10 мл
  • часник 3 зубчики
  • перець за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 218 ккал

Білки: 11.9 м

Жири: 15.7 р

Вуглеводи: 7 р

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт салата Цезарь с курицей, сухариками, пекинской капустой и помидорами

    Підготуємо курку: гарненько промиваємо філе під проточною водою, обсушуємо від зайвої вологи і посипаємо сіллю і спеціями.

  • Рецепт салата Цезарь с курицей, сухариками, пекинской капустой и помидорами

    Розігріваємо на сковороді рослинне масло і на невеликому вогні обсмажуємо м’ясо до готовності. Цілком достатньо буде смажити приблизно по 10 хвилин з кожного боку.

  • Рецепт салата Цезарь с курицей, сухариками, пекинской капустой и помидорами

    Тепер приготуємо крутони: беремо трохи черствий батон, знімаємо скоринки, розрізаємо його на кубики середньої величини і запікаємо в духовці до рум’яності. На сковороду заливаємо зовсім небагато масла, додаємо пару зубчиків часнику, пропущеного через прес, і обсмажуємо в цій суміші наші сухарики.

  • Рецепт салата Цезарь с курицей, сухариками, пекинской капустой и помидорами

    Підготуємо інші інгредієнти: промиваємо китайську капусту та помідори.

  • Рецепт салата Цезарь с курицей, сухариками, пекинской капустой и помидорами

    Подрібнюємо: капусту на тонку соломку, куряче м’ясо на середні кубики, томати на часточки або половинки (якщо це черрі), пармезан натираємо на крупній тертці.

  • Рецепт салата Цезарь с курицей, сухариками, пекинской капустой и помидорами

    Тепер настала черга приготувати салатну заправку: в окремій мисці змішуємо всі складові – майонез, соєвий соус, сметану, сік лимона і подрібнений зубчик часнику.

  • Рецепт салата Цезарь с курицей, сухариками, пекинской капустой и помидорами

    У салатник викладаємо нарізані капусту, грудку і тертий сир, додаємо заправку і гарненько перемішуємо.

Порада: для м’яса можна взяти збори спецій, які продаються з позначкою “для курки”, або ж вибрати на свій розсуд – куркума, карі, паприку, коріандр, розмарин, часник.

Перед подачею викладаємо салат на порційні тарілки, по краях прикрашаємо шматочками томатів, розміщуючи їх по колу, посипаємо сухарями і тертим сиром.

Наш салат “Цезар” з куркою і пекінською капустою, і сухариками, помідорами готовий! Головна умова – зберегти хрусткі властивості крутонів в ньому, тому вони додаються в самому кінці. Також бажано не зберігати довго закуску, а вживати відразу. Ви можете дивувати і радувати своїх гостей і домашніх оригінальним смаком ситного і апетитного салатику в будь-який час, адже це доступно і нескладно.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Рецепт салата Цезарь с курицей, сухариками, пекинской капустой и помидорами

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: