Салат Бакат з баклажанів на зиму з фото покроково

Багато господині ще з літа думають про те, чим годувати сім’ю взимку. На допомогу приходять банки для консервації і трохи фантазії.

Баклажан — це прекрасна барвиста ягода (яку зазвичай називають овочем), з нього можна зробити різноманітні страви, в тому числі і заготовки на зиму. Маючи тільки продукти, які є влітку і восени в кожному холодильнику (або, в крайньому випадку, в будь-якому супермаркеті), можна приготувати дуже смачний салат «Бакат» на зиму. Головне — слідувати інструкціям на фото і відео.

Порада: обираючи баклажани, варто враховувати їх зовнішній вигляд. Вони повинні бути ідеально рівними, гладкими, твердими, без подряпин і темних плям. Плодоніжка — зеленою, а не коричневою. Тільки такі плоди можна використовувати у приготуванні цієї закуски — «Баката», так і будь-якої іншої страви.

Салат Бакат из баклажан на зиму с фото пошагово

Інгредієнти

  • баклажани 2 кг
  • перець червоний солодкий 1 кг
  • помідори 2 кг
  • морква 500 г
  • оцет 9% 140 мл
  • петрушка 2 пучка
  • часник 2 головки
  • цукор 150 г
  • 60 г сіль
  • оливкова олія 2 ст.

На порцію

Калорії: 274.7 ккал

Білки: 2.5 г

Жири: 20.1 р

Вуглеводи: 21 г

Кроки 2 год. 0 хв. Відео-рецепт

  • Салат Бакат из баклажан на зиму с фото пошагово

    Баклажани вимити, нарізати кубиками. Відрізати плодоніжку і викинути.

  • Салат Бакат из баклажан на зиму с фото пошагово

    Підготувати інші овочі: солодкий перець помити, прибрати з нього насіння, порізати великими шматочками; натерти на тертці з великим ситом морква; почистити часник; вимити помідори і гіркий перець, видалити з того й іншого плодоніжки. Петрушку помити і дрібно нарізати.

  • Салат Бакат из баклажан на зиму с фото пошагово

    У блендері подрібнити часник з помідорами і гірким перцем. Додати в отриманий сік петрушку і поставити все на вогонь.

  • Салат Бакат из баклажан на зиму с фото пошагово

    Після того, як томатний сік закипить, його потрібно посолити, додати цукор, оцет і оливкове масло.

  • Салат Бакат из баклажан на зиму с фото пошагово

    Інші овочі (солодкий перець, моркву і баклажани) — в каструлю з томатним соком. Вогонь при цьому повинен бути слабким.

  • Салат Бакат из баклажан на зиму с фото пошагово

    Постійно помішуючи, потрібно варити страву з баклажанів 45 хвилин.

  • Салат Бакат из баклажан на зиму с фото пошагово

    Щоб салат «Бакат» з баклажанів можна було їсти взимку, потрібно підготувати скляні банки для його зберігання. Їх треба ретельно мити і стерилізувати. Для цього їх поставити догори дном на металеве сито, яке накриває каструлю з киплячою водою. Через 15 хвилин тару можна вважати простерилізованій.

  • Салат Бакат из баклажан на зиму с фото пошагово

    У банки залити «Бакат» і закрутити кришками. Укутати їх рушниками і залишити на добу в прохолодному темному місці.

Ось так просто і швидко можна зробити салат «Бакат» з баклажанів на зиму. З цих інгредієнтів, тобто з 2 кг баклажан, вийде 5 літрів.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: