Салати присутні на святкових столах і у повсякденному меню. Традиція готувати їх тільки до знаменних дат канула в Лету разом з СРСР. Сьогодні кожна господиня намагається знайти для себе щось новеньке, щоб здивувати і порадувати близьких. Ми зібрали в одному місці всі актуальні рецепти салатів з болгарським перцем, серед яких знайдеться той, що припаде до смаку саме вам.
- Рецепт пікантного салату з болгарським перцем
- Рецепт салату з печеною болгарським перцем і куркою
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт салату з болгарським перцем і морепродуктів
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт з болгарським перцем і мовою
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт листкового салату з болгарським перцем
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт салату з болгарським перцем на зиму
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Рецепт пікантного салату з болгарським перцем
Страва з Болгарії вражає незвичайним поєднанням продуктів. У ньому і свіжість соковитого овоча, і солонуватий присмак маслин, і ніжність бринзи.
Інгредієнти
- маслини 50 г
- перець болгарський 120 г
- помідори 400 г
- ріпчаста цибуля-120 г
- сік лимона 20 мл
- огірки свіжі 250 г
- петрушка, зелень 20 г
- масло оливи 30 мл
- бринза 130 г
- паприка мелена 4 ч. л.
- сіль за смаком
На порцію
Калорії: 50.1 ккал
Білки: 2.3 г
Жири: 2.4 м
Вуглеводи: 4.4 г
Кроки 35 хв. Відео-рецепт
-
Промийте і обсушити овочі. Нарубаєте томати невеликими кубиками, а огірки досить великими скибочками – приблизно як на грецький салат.
-
У перцю видаліть насіння, розріжте на 4 частини і наріжте поперек середньої по товщині соломкою, а цибулю — півкільцями.
-
З’єднайте в салатнику свіжі овочі, додайте маслини, які заздалегідь наріжте кружечками. Посипте все петрушкою.
-
В окремій мисці приготуйте заправку, з’єднавши оливкова олія і сік цитруса. Гарненько перемішайте виделкою, залийте соусом салат. Зверху присипте крупно натертою бринзою і посоліть за розсуд.
Порада: для приготування страви рекомендується використовувати салатний цибулю з бузковим відтінком. Однак, якщо ви не змогли знайти такий сорт в овочевому ряду, можете замінити його звичайної репкой, яку в нарізаному вигляді помістіть на кілька хвилин в окріп. Таким чином ви позбавитеся від зайвої ядрености овоча.
Рецепт салату з печеною болгарським перцем і куркою
Цей цікавий по колористиці і способом подачі салат прикрасить будь-який стіл. Чудово підходить як для денного прийому їжі, так і для вечері.
Кількість порцій: 7
Час приготування: 45 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 160.8 ккал;
- білки – 10 г;
- жири – 8.3 м;
- вуглеводи – 11.6 р.
Інгредієнти
- перець болгарський – 300 г;
- курка (філе) – 250 г;
- кукурудза – 120 г;
- чебрець свіжий – 2-3 гілочки;
- перець мелений (чорний) – за смаком;
- олія соняшникова 50 мл;
- майонез «Провансаль» – 80 г;
- сіль – за смаком.
Покрокове приготування
- Для початку перець запечіть. Для цього вимитий овоч цілком перекладіть в спеціальний пакет для запікання і відправте в духовку хвилин на 25. До цього часу температура повинна досягати 175 градусів.
- Тепер займіться філе курки. Його промийте під проточною водою, обсушити паперовими кухонними рушниками і обсмажте на добре розігрітій олії. Посоліть і приправте чорним перцем. Наріжте обсмажену птицю невеликими кубиками.
- У перцю видаліть насіння і нарубаєте стручок шматочками довільної форми. З’єднайте його в мисці з куркою, злитої з розсолу кукурудзою і листочками свіжого чебрецю, які обережно відірвіть від стеблинок. Заправте щедрою порцією майонезу, додайте щіпку солі і перемішайте.
Порада: не рекомендується м’ясо в сирому вигляді нарізати шматочками для обжарювання, так як воно буде більш сухим. Для соковитості не поспішайте солити грудинку, робіть це практично наприкінці смаження, щоб соки встигли «запечатані» всередині.
Рецепт салату з болгарським перцем і морепродуктів
Дуже ніжний салатик зі смаком кальмарів і свіжістю овочів – відмінний варіант для святкового застілля.
Кількість порцій: 14
Час приготування: 45 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 222.5 ккал;
- білки – 11.8 м;
- жири – 11.9 м;
- вуглеводи – 17.3 р.
Інгредієнти
- перець солодкий – 130 г;
- кальмари свіжі – 400 г;
- кукурудза – 400 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- яйце куряче – 5 шт.;
- салат-латук – 15 г;
- майонез – 150 р.
Покрокове приготування
- Відваріть яйця. Для того щоб це зробити правильно, варто враховувати наступні правила: кипіти вони мають не більше 12 хвилин з моменту, коли на поверхні рідини з’являться вируючі бульбашки. Після помістіть в миску з крижаною водою, щоб зупинити процес варіння за рахунок рівня власної температури продукту. Очистіть від шкаралупи. Нарубаєте невеликого розміру кубиком.
- З нутра кальмарів видаліть щільні перегородки. Промийте. Опустіть на 2-3 хвилини в закипілу воду. Зчистите згорнувся червону шкірку. Наріжте тонкими смужками.
- Розділіть навпіл стручок перцю, вийміть насіння. Наріжте кубиками.
- Цибулю дрібненько нарубаєте.
- З’єднайте продукти в блюді для подачі заправте майонезом.
Це цікаво: подрібнювати яйця дуже зручно за допомогою виделки. Так виходить маленька яєчна крихта.
Рецепт з болгарським перцем і мовою
Ситний і делікатесний салат з чоловічим характером. Таке блюдо по праву стане улюбленим у представників сильної статі.
Кількість порцій: 10
Час приготування: 35 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 76.3 ккал;
- білки – 5 м;
- жири – 4.9 м;
- вуглеводи – 3 р.
Інгредієнти
- перець болгарський – 230 г;
- мова (свинячий) – 300 г;
- помідори середні – 2 шт.;
- печериці (консерви) – 200 г;
- петрушка, зелень – кілька гілочок;
- масло оливи – 30 мл;
- чорний перець (мелений) – за смаком;
- сіль – за смаком;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- оцет столовий – за смаком.
Покрокове приготування
- Відваріть мову протягом 1-1,5 годин, слив перший бульйон. Остудіть. Очистіть від зовнішньої шкірки, акуратно знявши її ножем. Наріжте дрібними однаковими шматками.
- У томатів видаліть білі ущільнення. Наріжте невеликими скибочками. Аналогічним чином вчините з болгарським перцем.
- Цибулю наріжте півкільцями і залийте в мисці оцтом. Замаринований цибулька буде більш виграшно «звучати» в салатною панелі і стане не таким гострим.
- Змішайте всі компоненти в чашці, заправте олією холодного віджиму. Трохи посоліть і приправте перцем.
Порада: щоб салат з часом не став водянистим, видалите внутрішній сік разом з насінням у помідор. Також рекомендуємо використовувати томати грунтові сливовидні, мають щільну м’якоть.
Рецепт листкового салату з болгарським перцем
Апетитний закусочний салат різноманітить ваш святковий стіл і багатьом припаде до душі.
Кількість порцій: 13
Час приготування: 45 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 192.6 ккал;
- білки – 9.1 м;
- жири – 16.4 м;
- вуглеводи – 2.2 р.
Інгредієнти
- перець болгарський – 250 г;
- огірок свіжий – 300 г;
- яловичина – 300 г;
- яйце куряче – 4 шт.;
- майонез – 200 г;
- зелень, будь – 30 г;
- сіль – за смаком.
Покрокове приготування
- Відваріть яловичину. У середньому ви витратите на цей крок не менше 2 годин.
- Наріжте приблизно однаковими кубиками варені круто яйця, м’ясо, перець і огірок. В останнього видаліть овочечисткою шкірку.
- Зберіть за допомогою спеціального кулінарного кільця салат, дотримуючись черговості: м’ясо – перець – огірок – яйце – зелень. Не забувайте кожен шар промащувати і приправляти за смаком.
Це цікаво: особливий відтінок закуска придбає, якщо замінити свіжі огірки солоними. З ними ідеально поєднується яловичина.
Рецепт салату з болгарським перцем на зиму
Зробити салат з перцю можна й на зиму. Така заготівля стане прекрасним доповненням до будь-якого гарячого блюда. Її відрізняє незвичайність смакової палітри, в якій поєднуються перцеві нотки з яблучними, доповнені пікантністю ріпчастої цибулі.
Кількість порцій: 40
Час приготування: 1 годину
Енергетична цінність
- калорійність – 40.4 ккал;
- білки – 1.2 м;
- жири – 0 г;
- вуглеводи – 8.9 р.
Інгредієнти
- перець салатний – 2 кг;
- цибуля ріпчаста – 1 кг;
- мед – 3 ст. л.
- яблуко – 1 кг;
- кухонна сіль – 1 ст. л.;
- олія соняшникова – 5 ст. л.;
- оцет столовий (9%) – 65 мл
Покрокове приготування
- Очистіть від лушпиння цибулю, наріжте тонкими півкільцями.
- У яблук видаліть коробку з насінням, наріжте у вигляді часточок, а перець — середньої товщини соломкою, попередньо видаливши внутрішню частину.
- З’єднайте всі в одному великому тазі або каструлі, додайте мед, кам’яну сіль і рослинне масло без запаху. Перемішайте і залиште на час. Мінімум годину на дні ємності з’явиться велика кількість соку. Це знак, що салат можна ставити на плиту.
- Доведіть овочеву суміш до кипіння і залиште варитися на середньому показнику на чверть години. В кінці додайте оцту. Розкладіть по невеликим банкам, які попередньо обробіть пором протягом 12-15 хвилин. Герметично укупорьте і поставте повільно остигати під ковдрою.
Важливо: використовуйте яблука кисло-солодких сортів і досить тверді. Вони не перетворяться в кашку в ході обробки високими температурами.
Салати з болгарським перцем обов’язково повинні бути в скарбничці рецептів кожної господині. Вони смачні, легкі, поживні і корисні. Підходять для будь-якого приводу і подобаються кожному. Приємного апетиту!