Салат мімоза з консервою — Класичні покрокові рецепти

Мімоза – це один з популярних святкових салатів, який по класичному рецепту готується шарами. Основними інгредієнтами є: рибні консерви, яєчний жовток, цибулю і майонез. Зараз існує безліч способів приготування цієї страви з додаванням різних продуктів.

Історія його починається з часів СРСР, набирає свою популярність з 1970 – х років, але ще тоді це блюдо вважалося екзотикою. А вже в 1990 – х, він став основним стравою на святковому столі. Таку назву отримав завдяки тому, що схожий на яскраві жовті квітки мімози.

Сьогодні розберемо 5 простих і самих смачних способів приготування цього салату з консервою. А так само пропоную спробувати приготувати смачний крабовий салат.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

Салат мімоза з консервою, за класичним рецептом

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

Інгредієнти:

  • Консервована риба в олії – 1 банка (200 гр.)
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт. (середні)
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез для заправки
  • Оцет 9% — 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

1. Промиваємо моркву і картоплю, кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися до готовності.

2. У киплячу воду кладемо курячі яйця відварюємо некруто.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

3. Цибулю очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібно, складаємо його в миску.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

4. Вливаємо 1 ст. ложку оцту і заливаємо водою, щоб повністю покрити цибулю, даємо промаринуватися 20 хвилин.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

5. З риби зливаємо масло, видаляємо кісточки і розминаємо виделкою.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

6. Варені яйця очищаємо, ріжемо навпіл, відокремлюємо білок від жовтка.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

7. Починаємо викладати шарами інгредієнти. Очищаємо картоплю від шкірки і першим шаром ½ частину натираємо на дрібній тертці. Посолимо і змастимо майонезом.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

8. Далі йде розім’ята консервована риба, третім кладемо цибулю і наносимо трохи майонезу.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

9. Слідом натираємо другу половину картоплі і солимо.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

10. П’ятим шаром викладаємо очищену і натерту на дрібній тертці моркву і змащуємо майонезом.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

11. Після моркви посипаємо натерті яєчні білки, додаємо майонез.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

12. Верх салату засипаємо натертими на тертці яєчними жовтками.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

13. Прикрашайте по своєму смаку. Приберіть готовий салат в холодильник і дайте настоятися близько години. Приємного апетиту.

Салат мімоза з консервою: Покроковий рецепт з яйцем і сиром

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

Інгредієнти:

  • Відварена картопля і морква – 3 шт.
  • Варені курячі яйця – 6 шт.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Тунець консервований (сайра) – 1 банка
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Майонез для заправки
  • Сіль – за смаком
  • Зелень кропу – за смаком

Спосіб приготування:

1. Очищаємо від шкірки варену картоплю і моркву.

2. Натираємо їх по окремості на дрібній тертці.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

3. Яйця очищаємо, відокремлюємо білок від жовтка.

4. Натираємо на дрібній тертці жовток і білок, прибираємо в різний посуд.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

5. Цибулю очищаємо від шкірки, дрібно шаткуємо і заливаємо водою, щоб пішла зайва гіркота.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

6. Шматочки риби розминаємо з допомогою виделки.

7. Сир, так само, натираємо за допомогою дрібної терки.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

8. Починаємо збирати салат. На плоску тарілку першим шаром викладаємо картоплю, трохи посолити і змастимо майонезом.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

9. Далі йде розім’ята риба. Слідом кладемо цибулю.

Порада: Майонез після кожного шару не варто додавати, а то страва вийде занадто жирне.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

10. Слідом рівномірно посипаємо сиром, краще в рясному кількості, тоді салат вийде дуже ніжним. Потім знову наносимо майонез.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

11. Тепер викладаємо моркву.

12. Останнім посипаємо натертий білок, а по краях посипаючи яєчним жовтком.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

13. Прикрашаємо салат петрушкою, прибираємо його в холодильник для того, щоб він настоявся.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

Потім подаємо до столу, приємного апетиту.

Як приготувати салат мімоза шарами

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

Інгредієнти:

  • Консервована риба – 1 банку
  • Варені яйця – 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Варена морква – 6 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез для заправки
  • Масло вершкове – 70 гр.

Спосіб приготування:

1. Всі інгредієнти заздалегідь відваримо. Яйця очищаємо від лушпиння, відокремлюємо білок від жовтка. Перший шаром в салаті буде білок, натираємо його на крупній тертці на блюдце. Розрівнюємо його по поверхні, трохи посолити і покриємо сіточкою з майонезу.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

2. Слідом укладаємо попередньо розім’яту рибу.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

3. Дуже дрібно шаткуємо цибулю. Викладаємо на салат.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

4. Наступним шаром натираємо вершкове масло.

Порада: Щоб масло натиралось легко, помістіть його попередньо в морозильну камеру, щоб воно затверденело.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

5. Поверх масла робимо сіточку з майонезу.

6. Після натираємо сир і розподіляємо його по поверхні тарілки.

7. Потім йде натерта на крупній тертці моркву, поверх неї робимо останню майонезну сіточку.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

8. Жовток натираємо на дрібній тертці і зверху рівномірно розподіляємо по всій області салату.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

9. Прибираємо в холодильник на пів години, а краще годину для того, щоб він настоявся і потім вже подаємо до столу. Приємного апетиту.

Рецепт мімози з консервою і рисом

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

Інгредієнти:

  • Яйця курячі варені – 5 шт.
  • Рис відварений – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Відварена морква – 2 шт.
  • Сайра – 1 банку
  • Майонез для заправки
  • Сіль – щіпка
  • Перець – щіпка

Спосіб приготування:

1. Очищаємо цибулю від лушпиння, нарізаємо дрібними кубиками.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

2. Ставимо сковороду на плиту, наливаємо олію й обсмажуємо цибулю до золотистого кольору і м’якості.

3. Варену моркву, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

4. Очищаємо яйця і відокремлюємо білок від жовтка, потім окремо натираємо жовтки на дрібній тертці, білки на великій.

5. Відварений рис викладаємо на тарілку, змащуємо майонезом.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

6. Потім, розім’яту сайру. Знову змащуємо невеликою кількістю майонезу.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

7. Наступним шаром розкладаємо цибулю. Солимо і перчимо за смаком.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

8. Посипаємо яєчним білком, змащуємо тим же соусом і додаємо моркву.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

9. Після, ще раз зробимо майонез і прикрасимо всі яєчним жовтком.

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

10. Прибираємо в холодильник на 2 години. Приємного апетиту.

Смачний рецепт салату мімоза без картоплі і моркви

Салат мимоза с консервой — Классические пошаговые рецепты

Інгредієнти:

  • Тунець консерви – 180 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – щіпка
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Нижнім шаром цієї страви буде риба консервна розім’ята з допомогою виделки. Солимо, перчимо і змащуємо майонезом.

2. Лук очистимо від шелуши, дрібно наріжемо, якщо він гірчить, то заздалегідь ошпарим його окропом і викладаємо поверх риби.

Порада: в цьому салаті можна використовувати фіолетовий лук, який має солодкий смак.

3. Варимо яйця в круту. Очищаємо від шелуши і відокремлюємо білок від жовтка і все натираємо на дрібній тертці окремо.

4. Поверх кладемо яєчні білки і наносимо соус.

5. Завершальним шаром йдуть яєчні жовтки, повністю покриваємо ними наш салат. За бажанням можна прикрасити кропом або петрушкою. Мімоза готова, перед подачею охолодити в холодильнику протягом пів години.

Приємного Вам апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: