Салат мімоза з сайрою — класичні рецепти

Добрий день дорогі друзі! Сьогодні будемо готувати всіма улюблений салат Мімоза з сайрою. Таке частування підходить і на кожен день, і на святковий стіл. Він завоював серця багатьох гурманів своїм відмінним смаком і презентабельним виглядом. Важливо й те, що готується страва з простих продуктів, які можна завжди можна купити за доступними цінами.

Ми вже визначилися, в якому вбранні зустрічати Новий рік, а так само прикрасили будинок красивими гірляндами та сніжинками. І, напевно, ви вже вибрали рецепти салатів на святковий стіл. І, хоча сьогодні з’явилося багато нових і вишуканих закусок, класичну Мімозу ми теж забувати не збираємося.

Основні інгредієнти закуски — відварні овочі і рибна консерва. Його можна готувати з рисом, або без рису. А сайру в ньому часто замінюють горбушею, тунцем або шпротами. Поверхня готового страви посипається подрібненим яєчним жовтком. Завдяки йому, салат отримав таку назву через схожість з квітами мімози.

Салат мимоза с сайрой — классические рецепты

Всі представлені тут рецепти, легко готувати в домашніх умовах. Будь-який з них обов’язково порадує ваших домашніх і гостей. Вибирайте той, який вам більше підходить і готуйте із задоволенням!

Зміст:

  • Класичний рецепт салату Мімоза з сайрою (всі шари по порядку)
  • Салат Мімоза з консервованої сайрою і сиром
  • Відео рецепт як приготувати Мімозу з консервою і рисом
  • Покроковий рецепт салату Мімоза з горбушею і сиром

Напередодні свята ми й хочемо згадати найкращі рецепти Мімози. На святковому столі вона цілком доречна. І може конкурувати з такими закордонними монстрами як «Грецький» або «Цезар».

Класичний рецепт салату Мімоза з сайрою (всі шари по порядку)

Це страва підійде для сімейного вечері, і прикрасить будь-який святковий стіл. Можна зробити його у звичайній салатниці, або у формі торта. У будь-якому випадку смак його залишається незмінним багато років.

Салат мимоза с сайрой — классические рецепты

Щоб показати послідовність шарів, я представлю вам покроковий рецепт. Подивіться які інгредієнти знадобляться:

  • Сайра консервована — 250 гр.
  • 5-6 яєць
  • Головка ріпчастої цибулі, невелика
  • Чотири моркви
  • Чотири бульби картоплі
  • Сіль, перець
  • В якості заправки Майонез
  • Зелень в якості прикраси

Приготування класичного салату Мімоза:

1. Попередньо яйця, моркву і картоплю відварити в підсоленій воді.

Яйця варити протягом 8 хвилин, щоб жовток не став синюватого кольору.

Адже для того, щоб красиво прикрасити салат, нам потрібно яскравий жовток.

2. Перший шар завжди складається з картоплі. Який створює своєрідну «підстилку» для всіх інших верств. Потрібно натерти і рівно розмістити на дно салатниці з допомогою ложки. Приймати шар не треба, тому що салат може втратити свою м’якість і легкість. Потім шар змащуємо майонезом.

Салат мимоза с сайрой — классические рецепты

3. Для другого шару використовуємо сайру. Рекомендується придбати хорошу, якісну консерву. Необхідно спочатку з банки злити масло. Потім рибу ретельно розтираємо виделкою, щоб перетворити в кашку. Перекладаємо на картопляну «підстилку» в салатник.

Салат мимоза с сайрой — классические рецепты

4. Третій шар складається з салатного лука (червоного). Його нарізають на дрібні шматочки.

Цибуля надає смаку салату гостру нотку, тому не рекомендується його заливати окропом.

Але щоб цибуля не перебив основний смак яєць і сайри, його повинно бути зовсім небагато. Для такого повітряного частування смак звичайного лука занадто різкий. Тому рекомендується злегка полити цибульний шар маслом, що залишилися від консерви.

5. Четвертий шар. Прийшла черга відвареної, тертої моркви. Викладаємо її по всій площі страви. Зверху малюємо майонезну сіточку.

Салат мимоза с сайрой — классические рецепты

6. П’ятий шар. Для його формування використовуємо білки варених яєць. Натремо їх на дрібній терочке. Розкладаємо рівно і злегка ущільнюємо ложкою. Не забуваємо змащувати соусом.

Салат мимоза с сайрой — классические рецепты

7. Шостий шар служить прикрасою всього ласощі. Тут дозволено робити те, що підказує ваша фантазія.

Єдина порада: трьом жовтки з допомогою самої дрібної терки.

На завершальному етапі змащувати салат вже не потрібно. Щоб жовтки не втратили яскраво-жовтий колір. Нехай вони нагадують нам про сонячної весни.

Салат Мімоза з консервованої сайрою і сиром

Домогтися нового, цікавого смаку допоможе лише один інгредієнт – сир. Він прекрасно гармоніює з основними складовими нашого улюбленого частування.

Салат мимоза с сайрой — классические рецепты

Цей варіант Мімози підкорює гурманів своєю легкістю і ніжним смаком. Можна готувати його з цибулею або без. Хто не любить, можна виключити гіркий овоч.

Заздалегідь купіть наступні продукти:

  • яйця-5 шт.
  • сайра консервована
  • морква 1 шт.
  • сир твердий 100 грам
  • зелена цибуля
  • масло вершкове 50 грам
  • майонезний соус.

Покрокове приготування салату Мімоза

1. Відварити моркву. Яйця теж варимо круті, остуджуємо і чистимо. Натираємо жовтки окремо від білків.

2. Розминаємо сайру ложкою або виделкою, попередньо злив масло. Сир і моркву на крупну тертку.

3. Ще один доступний підсилювач смаку – вершкове масло. Його треба теж потерти.

Щоб вершкове масло краще натиралось, покладіть його на кілька годин в морозильну камеру.

4. На тарілку, в якій будемо подавати салат, ставимо круглу форму. Потім викладаємо всі компоненти в такій послідовності:

  • білки
  • тертий сир
  • ½ Банки сайри
  • подрібнену цибулю
  • терте вершкове масло
  • морква
  • ½ Банки сайри
  • терті жовтки.

Формочку поміщаємо в холодильник на 2-3 години. При подачі нарізати на шматочки як торт. Щоб у кожну порцію потрапили всі інгредієнти і гості змогли відчути весь смак страви.

Іноді господині, які віддають перевагу експерименти, замість звичайного твердого сиру вибирають плавлений. Але в цьому випадку, вершкове масло зі списку продуктів треба виключити.

Відео рецепт як приготувати Мімозу з консервою і рисом

Існує ще один спосіб приготування «Мімози», коли замість звичного картоплі додають рис. Процес готування починається саме з нього. Крупу спочатку відварюють в підсоленій воді. Потім зливають воду і дають рісу охолонути до кімнатної температури. Також, як зазвичай, варять моркву і яйця. Далі всі компоненти подрібнюють за допомогою ножа і терки, а рибу розминають, попередньо злив масло.

Але, як кажуть, краще один раз побачити. Дивіться покроковий відео-рецепт цієї оригінальної закуски від каналу Delife.

Ось так все просто і красиво вийшло. Між іншим, цибулю в цьому варіанті теж не обов’язковий. Хто не любить гострий овоч, можете його не брати.

Покроковий рецепт салату Мімоза з горбушею і сиром

Це порівняно новий рецепт. При існуючому сьогодні достатку, кулінари часто вибирають червону рибу. Немає нічого дивного, що з’явився салат Мімоза з горбушею. Вона відрізняється ніжним смаком і корисними властивостями. Тому що консервують її у власному соку, а не в маслі.

Салат мимоза с сайрой — классические рецепты

Отже, наше улюблене ласощі буде готуватися приблизно півгодини. Чотири порції включають в себе наступні компоненти:

  • Горбуша консервована у власному соку – 1 банка
  • Картопляні бульби – 250 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез – 1 банка
  • Цибулю зелений – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Огірок свіжий – 2 шт.
  • Сіль — за смаком

Приготування:

1. Варимо картоплю в мундирі, моркву і яйця. Тремо на тертці в різні миски. При цьому жовток і білок окремо. Огірки (солоний і свіжий) тремо на тертці.Ріпчасту цибулю дрібно рубаємо і замочуємо в оцтовому розчині.

2. У формочку для салату викладаємо прошарку в такому порядку. Спочатку тертий картопля. Його покриваємо сіткою з майонезу.

Салат мимоза с сайрой — классические рецепты

3. З банки з горбушею зливаємо рідину. Видаляємо всі кісточки і розминаємо рибу виделкою. З лука зливаємо маринад. Цибуля перемішуємо з рибою. Це буде другий шар нашого салату. Зверху покриваємо сіточкою майонезу.

4. Терті огірки перемішуємо з дрібно нарубаним зеленою цибулею. Вони будуть наступним шаром.

5. Далі терта варена морква. Знову змащуємо майонезом.

Салат мимоза с сайрой — классические рецепты

6. Добралися ми до верху форми. Терті білки з майонезом. Далі сирний шар. І знову просочуємо соусом.

7. Жовтки не повинні бути дуже дрібно покрошены. Щоб закрити верх салату рівним, щільним шаром.

Щоб жовтки не стали синюватого кольору, варити яйця не більше 7 хвилин.

15. Прикрашаємо зеленню, половинками оливок і кружечками огірка. Можна зробити квіточки з яєць або помідорів. Дайте волю своїй творчій фантазії.

Салат мимоза с сайрой — классические рецепты

Потім відправляємо салат в холодильник для просочення. Через пару годин сміливо подавайте смачну закуску гостям.

Для додання частування ідеального смаку дуже важливо правильно вибрати майонез, адже їм ми просочуємо кожен шар, окрім желткового.

Для цього найкраще підійде соус густий консистенції, з великим відсотком жирності. Модні зараз низькокалорійні підробки тільки псують справжній смак салату. А краще самостійно приготуйте домашній майонез за п’ять хвилин.

Салат мимоза с сайрой — классические рецепты

Ще один спосіб здивувати гостей – це красиво подати салат. У цьому нам допоможуть широкі прозорі келихи. У них слід укласти салат Мімоза пошарово. Завдяки прозорості посуду, можна спостерігати всі компоненти страви. Це надає закуски більш урочистий вигляд.

На цьому я прощаюся з вами до таких смачних рецептів. Дякую тих, хто готував сьогодні разом зі мною! Якщо вам сподобалися рецепти, натискайте на кнопочки соц мереж, і стаття збережеться на вашій сторінці!

Салат мимоза с сайрой — классические рецепты

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: