Салат на зиму зі скумбрією, кількою – найсмачніші рецепти з фото

Прилавки магазинів рясніють розмаїттям напівфабрикатів і консервів, які скуповуються громадянами в неймовірних кількостях. Але не завжди, або навіть правильніше сказати, рідко очікування виправдовуються реальністю. Відкривши баночку тих же самих консервів, з подивом доводиться зауважити, що або рибки там майже немає, або вона виглядає далеко не комільфо, або в консервах одні кістки. А адже це коштує грошей! Тому, якщо вже і витратитися, то з отриманням віддачі. Оптимальна альтернатива купівельними баночках – домашні заготовки з риби з овочами на зиму.

Салат на зиму со скумбрией, килькой - самые вкусные рецепты с фото

Рецепт салату зі скумбрією і овочами на зиму

Приготувати апетитний салат запас можна з використанням абсолютно будь-якої морської риби. Важливою умовою є лише мінімальна кількість кісток. Це можуть бути як тріскові породи, так і лососеві (червона). Однак, саме зі скумбрією заготівля вважається найсмачнішою.

Інгредієнти

  • скумбрія (тушка) 2500 м
  • цибуля ріпчаста 500 г
  • томати свіжі 1500 м
  • морква 1000 г
  • перець солодкий 500 г
  • олія соняшникова 150 мл
  • цукор 50 г
  • сіль поварена 20 г
  • оцет столовий 50 мл
  • будь-які спеції за смаком

На порцію

Калорії: 229.3 ккал

Білки: 15.8 р

Жири: 14.8 м

Вуглеводи: 8.4 г

Кроки 2 год. 50 хв. Відео-рецепт

  • Салат на зиму со скумбрией, килькой - самые вкусные рецепты с фото

    Промийте рибу під проточною водою. Особливу увагу приділіть місця, де перебували нутрощі – необхідно обробити так, щоб не залишалося крові. Слід зазначити, що дана кількість скумбрії наведено з розрахунком вже чищенного продукту – без голови і кишок.

  • Салат на зиму со скумбрией, килькой - самые вкусные рецепты с фото

    Помістіть рибу в каструлю з водою, посоліть. Для додання більш цікавого смаку з нотками прянощі можете доповнити композицію лаврушкой і горошинами перцю. Відваріть протягом 20 хвилин до готовності.

  • Салат на зиму со скумбрией, килькой - самые вкусные рецепты с фото

    Дайте морський мешканки охолонути, після чого обробити тушку. Намагайтеся вибрати всі кісточки до єдиної і зняти шкірку. Порвіть на досить великі шматки м’ясо – так риба буде більш чітко відчуватися в консервах.

  • Салат на зиму со скумбрией, килькой - самые вкусные рецепты с фото

    Тепер займіться овочами. У перцю відокремте плодоніжку, виріжте внутрішні перегородки і видаліть насіння, порубаєте або на кубики, або поперек на смужки.

  • Салат на зиму со скумбрией, килькой - самые вкусные рецепты с фото

    Моркву теж необхідно очистити, попередньо промивши. Найкраще подрібнити її спеціальної корейської теркою, а якщо такий не є в арсеналі вашого кухонного начиння, наріжте її тоненькими акуратними брусочками.

  • Салат на зиму со скумбрией, килькой - самые вкусные рецепты с фото

    Почищений ріпчасту цибулю нашаткуйте полуколечками.

  • Салат на зиму со скумбрией, килькой - самые вкусные рецепты с фото

    У даному рецепті не використовуються помідори повністю – з них необхідно приготувати пасту. Звичайно, полегшуючи собі завдання, ви можете взяти магазинний аналог, але тоді приготуйтеся до дещо іншого смаку. Та й користі буде більше, якщо ви зробите томатне пюре самостійно. Тому пробланшируйте томати кілька хвилин в окропі, зробіть надріз і приберіть кожурку. Тепер поріжте на кілька частин і вийміть зсередини насіння, вони вам не знадобляться. Подрібніть стінки помідорів в погружном блендері або пропустіть через м’ясорубку.

  • Салат на зиму со скумбрией, килькой - самые вкусные рецепты с фото

    Складіть в один контейнер цибулю, моркву і перець. Пересипте цукром-піском. Залиште на чверть години, поки не пустять сік.

  • Салат на зиму со скумбрией, килькой - самые вкусные рецепты с фото

    У каструлю покладіть овочі і додайте до них суміш томатного пюре і рослинної олії (рекомендується використовувати винятково рафінована, щоб уникнути непотрібного стороннього аромату).

  • Салат на зиму со скумбрией, килькой - самые вкусные рецепты с фото

    Увімкніть конфорку і варіть овочеву масу близько 30 хвилин. Не забувайте помішувати лопаткою.

  • Салат на зиму со скумбрией, килькой - самые вкусные рецепты с фото

    Додайте рибні шматочки, влийте столовий оцет і здобріть всі спеціями. Варіть блюдо хвилин 10.

  • Салат на зиму со скумбрией, килькой - самые вкусные рецепты с фото

    До моменту, коли салат зі скумбрії з овочами підійшов до свого логічного завершення, у вас вже повинні бути підготовлені стерилізовані банки і кришки. Краще всього використовувати ємності номіналом по пів-літра.

  • Салат на зиму со скумбрией, килькой - самые вкусные рецепты с фото

    Перекладіть в них заготівлю, герметично закупорьте і переверніть. Укутайте чим тепліше і залиште остигати.

Порада: за бажанням можна зробити більш ситний варіант салату, додавши в нього рис або перловку. Сам процес приготування докорінно не зміниться, тільки варто враховувати, що крупу попередньо слід довести до напівготовності, відваривши в злегка підсоленій воді. У цьому випадку ваша заготовка буде не просто у вигляді салату, а в якості повноцінного самостійного блюда.

Замість скумбрії можна взяти оселедець або зробити заготовку з рибою, яку любите.

Рецепт салату з кількою і овочами на зиму

Одна з найбільш доступних консервацій, які в магазині і коштують недорого, і за смаком радують – це, звичайно ж, кілька в томатному соусі. Єдине, що може засмучувати – це те, що в магазинних консервах кілька в основному «плаває» разом з головами і нутрощами. Любителі ж такого ласощі можуть приготувати його в домашніх умовах, причому круглий рік, тому як особливого достатку в компонентах не передбачено і вони часто є в засіках. Рибний салат на зиму готувати не складніше, ніж будь-яку овочеву консервацію, до того ж завжди можна подивитися відео або рецепти з фото.

Салат на зиму со скумбрией, килькой - самые вкусные рецепты с фото

Енергетична цінність

  • Калорійність – 165,3 кКал;
  • Білки – 11,2 г;
  • Жири – 60,5 м;
  • Вуглеводи – 15,6 р.

Кількість порцій: 21

Час приготування: 2 години 50 хвилин

Інгредієнти

  • Кілька непатрана – 2 кг;
  • Морква – 500 г;
  • Буряк – 250 г;
  • Цибуля ріпчаста – 250 г;
  • Помідори свіжі – 1,5 кг;
  • Олія соняшникова – ½ склянки;
  • Цукровий пісок – ½ склянки;
  • Сіль – 1-2 ст. л.;
  • Оцтова есенція (70%) – 1 ч. л.

Покрокове приготування

  1. Якщо у вас є можливість придбати вже очищену рибку, то можете пропустити момент цієї неприємної чищення, тільки скоротивши кількість на півкіло сміливо. Якщо ж ні, то маленьким ножичком вичистіть все нутро і видаліть голови. Не вибирайте великі екземпляри, інакше під час термообробки вони можуть розвалитися і зовнішній вигляд закачування буде вже не той.
  2. З допомогою м’ясорубки (як варіант – блендера) перетворіть томати в однорідну масу.
  3. Вимиті і очищені овочі наріжте на недрібні брусочки. Дрібнити в цьому випадку не варто, тому як салат буде не одну годину перебувати на плиті і в результаті може вийти безформна каша.
  4. Перекладіть все, крім рыбех і оцту, в каструлю і поставте на середній вогонь. Постійно помішуйте. Якщо ви помітили, що маса стала значно увариваться, встановіть покажчик конфорки на мінімум. Посоліть (обов’язково спробуйте на смак, якщо заготівля вийшла недостатньо солоної, превысьте рекомендована кількість) і додайте пару перчин. Можете туди ж відправити лаврушку для прянощі.
  5. Через годину опустіть у посудину кільку, влийте есенцію і варіть ще такий же час. Загалом, на приготування заготовки у вас піде близько 2 годин.
  6. А в цей час займіться ємностями. Банки необхідно стерилізувати, попередньо добре промивши. З урахуванням того, що ви готуєте салат не тільки з овочами, але і з морепродуктів, дотримуватися санітарні норми слід ще більш ретельно, ніж зазвичай.
  7. Розкладіть майбутні консерви з кільки з овочами в баночки, загорніть, переверніть, укутайте з усіх боків вовняним пледом.

Важливо: Особливу увагу варто приділити вибору риби. Краще всього використовувати свіженьку, не піддалася впливу низьких температур. Але якщо знайти таку проблематично, то цілком можете вдатися до свежемороженому продукту. Ні в якому разі не розморожуйте його в мікрохвильовій печі, дозвольте рибі дійти до потрібних температур самостійно. У цьому випадку, смак консервованого салату не змінитися, єдине – такі рибки більше схильні развариванию.

Приготувавши хоч раз домашню рибно-овочеву закатку з найсмачнішим рецептами, ви докорінно змінити свій погляд на покупні баночки, бо не тільки смак виправдовує, до речі, не такі вже складні маніпуляції, але і той факт, що ви знаєте про справжню якість продукту. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: