Салат “Ніжний” з крабовими паличками – рецепт з фото

Листкова варіація всіма улюбленого крабового салату — чарівна закуска з неймовірно романтичною назвою “Ніжний”, відмінно підійде як для вечері вдвох, так і для святкового столу. Також на нашому сайті ви можете подивитися і інші різновиди цього страви з покроковими фото процесу.

Салат "Нежный" с крабовыми палочками - рецепт с фото

Інгредієнти

  • крабові палички 200 г
  • морква 150 г
  • твердий сир 100 г
  • майонез 50 г
  • яйця 3 шт.
  • зелень, спеції, сіль за смаком

На порцію

Калорії: 171 ккал

Білки: 8.5 г

Жири: 12.9 г

Вуглеводи: 5.5 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Салат "Нежный" с крабовыми палочками - рецепт с фото

    Першим кроком моркву відварюємо. Для цього ретельно обмиваємо її під краном, не очищаємо, щоб зберегти всі корисні речовини, кладемо в каструлю і заливаємо водою, повністю покривши коренеплоди. Варимо протягом 20-30 хвилин, залежно від розмірів, але готовність найкраще визначати за того, легко протикається морквина виделкою.

  • Салат "Нежный" с крабовыми палочками - рецепт с фото

    Для салату нам знадобляться зварені круто яйця. Готуються вони дуже легко: опускаємо їх у каструлю з водою і чекаємо 10 хвилин після закипання. Вимикаємо вогонь.

  • Салат "Нежный" с крабовыми палочками - рецепт с фото

    Тепер підготуємо інші інгредієнти: злегка подмораживаем охолоджені крабові палички, щоб було зручніше їх подрібнювати, і натираємо на середній тертці. Так само чинимо з сиром, яйцями і морквою.

  • Салат "Нежный" с крабовыми палочками - рецепт с фото

    Всі складові салату викладаємо по черзі шарами: перший ряд — крабові палички, наступний — сир, третій — варена морква, завершальний — яйця. Кожен продукт перемазываем невеликою кількістю майонезу. Зверху прикрашаємо рубаною зеленню. Відправляємо в холодильник настоюватися. Перед тим як подати на стіл, в запасі повинно бути близько 2-3 годин.

Якщо ви не маєте в своєму розпорядженні великою кількістю часу, то моркву можна готувати в мікрохвильовій печі або в скороварці. Це обходиться буквально 5-7 хвилин.

Порада: щоб полегшити очищення від шкаралупи яєць, відразу після варіння слід ненадовго опустити їх у холодну воду.

Можна поекспериментувати і замінити твердий сир на м’який плавлений, а замість майонезу використовувати більш натуральний соус, наприклад, неймовірно смачний варіант виходить зі сметаною або йогуртом, приготованим в домашніх умовах без всяких добавок.

Читайте також:  Баклажани на зиму "Тещин язик": рецепти з фото без стерилізації в домашніх умовах
DvaGusya