Багато хто з нас люблять салати, яких рецептів тільки немає у сучасних хазяєчок: мімоза з консервою, цезар з куркою, вінегрет і т. д. І звичайно ж, серед такого великого вибору обов’язково знайдеться вже всіма улюблена Обжорка.
Це всіма улюблене блюдо радянської кухні, з’явилося, коли ще був час продуктового дефіциту. Воно дуже просто в приготуванні і настільки ситне і неймовірно смачне. Так само має велику калорійність і я не раджу його вживати людям, які стежать за своєю фігурою і сидять на дієтах.
Існує безліч рецептів приготування цієї страви. Воно може бути приготовлено, як з курки так і свинини, з квасолею, огірками і ще багатьма іншими інгредієнтами. Сьогодні я хочу поділитися з Вами 6-ю класичними рецептами популярного салату Обжорка.
Ще хочу доповнити тим, що його дуже зручно готувати як на святковий стіл, так і на швидку руку, а все чому? Та тому, що він легкий у приготуванні. У моїй родині стало вже традицією подавати страву на свято. Всі з великим апетитом та задоволенням налітають на нього, а запрошені подружки просять рецепт і радують своїх близьких.
- Салат обжорка за класичним рецептом з напівкопченої ковбасою та квасолею
- Смачний салат обжорка з яловичої печінкою
- Як приготувати обжорку з куркою і грибами
- Покроковий рецепт салату з сухарями і сиром
- Обжорка за класичним рецептом з м’ясом яловичини
- Відео про те, як зробити салат обжорка з солоними огірками і маринованими грибами
Салат обжорка за класичним рецептом з напівкопченої ковбасою та квасолею
Будь господині подобаються різноманітні види страв. Але не багато хто здогадуються, що один і той же салат можна приготувати кількома способами з різними інгредієнтами. Ковбаса і квасоля, це доступні продукти, які можна придбати на прилавках будь-якого магазину, спробуйте і ви не пошкодуєте.
Інгредієнти:
- Квасоля червона консервована — 300 гр.
- Ковбаса напівкопчена — 100 р.
- Огірки солоні — 80 гр.
- Майонез — за смаком
- Зелень — за смаком
Спосіб приготування:
1. Почну приготування з ковбаси. Очищаю його від шкірки і ріжу кружальцями, а потім соломкою. Викладаю в глибоку салатницю.
Порада: Намагайтеся вибрати смачну та якісну ковбасу без будь-яких добавок.
2. Нарізаю солоні огірки соломкою, але побажанням можна натерти на крупній тертці, кладу в миску з ковбасою.
3. Зелень промиваю під проточною водою, даю стекти воді і дрібно шаткую. Викладаю до решти інгредієнтів, але не перемішую, щоб не виділився раніше часу сік.
4. Відкриваю квасоля, зливаю з неї рідину і відправляю до решти інгредієнтів, посолю, поперчу за смаком.
Порада: Краще брати квасоля у власному соку, вона не має яскраво виражений смак.
5. Заправляю майонезом, ретельно перемішую. За бажанням в страву можна додати обсмажену моркву.
Смачний, апетитний салат готовий. Можна відразу подавати до столу. Приємного апетиту.
Смачний салат обжорка з яловичої печінкою
Головний інгредієнт — яловича печений, попередньо підготовлена, з нею блюдо придбає нові фарби. Печінка робить страву не тільки ситним, але і дуже корисним. Вона відноситься до субпродуктів і легко засвоюється.
Інгредієнти:
- Морква — 2 шт.
- Цибуля ріпчаста — 0,5 цибулини
- Печінка яловича — 500 гр.
- Сіль — за смаком
- Перець чорний мелений — за смаком
- Масло — для смаження
- Майонез — за смаком
- Часник — 2 зубчики
- Солоний огірок — 2 шт.
Спосіб приготування:
1. Печінка очищаю від плівки, і ріжу її тонкою соломкою. Кладу її в розігріту з маслом сковороду і обсмажую до готовності. За кілька хвилин до зняття з плити, кладу очищений і дрібно порубаний часник. Цибуля очищаю від шкірки і обсмажую до золотистого кольору.
2. Морква очищаю і тонко шаткую, можна нарізати тонкою соломкою. Так само обсмажити до повної готовності, посолити і трохи поперчити.
4. У глибоку тарілку перекладаю смажену печінку і додаю готові, остиглі овочі.
5. Огірок солоний ріжу соломкою або кружечками. Заправляємо салат майонезом і все ретельно перемішуємо.
Можна прибрати його в холодильник для того, щоб він просочився, а можна відразу подавати до столу. Приємного апетиту.
Як приготувати обжорку з куркою і грибами
Почну я ділитися з вами рецептом з цікавого на мій погляд варіанти приготування. Справа в тому, що класичний рецепт обжорки складається з курки і багато її кладуть у відвареному вигляді. Але поспішаю Вам повідомити про те, що якщо обжарите її на сковороді, то обов’язково внесете в це блюдо насиченість і вражаючий смак.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Огірок солоний — 2 шт.
- Куряче філе — 300 гр.
- Морква по корейськи — 200 гр.
- Печериці — 300 гр (можна замінити консервованими)
- Часник — за смаком
- Майонез — за смаком
Спосіб приготування:
1. Ріпчасту цибулю очищаю від лушпиння, нарізаю довільно, не товсто. Розігріваю сковороду з маслом і обсмажую до золотистого кольору.
2. Філе ріжу на невеликі шматочки і смажу до готовності. Якщо ви хочете, то можете відварити його.
3. Печериці ретельно промиваю під проточною водою. Нарізаю соломкою, кубиками, завжди по різному в залежності від настрою. У сковорідку наливаю масло і гарненько прожариваю, вони зменшаться практично в два рази. Якщо ж ви взяли готові гриби в банку, то просто зливаємо з них розсіл, висипаємо на сковороду і готуємо 15-20 хвилин.
4. Часник очищаю від шкірки, дрібно шинку і відправляю до грибів за 5 хвилин до готовності .
5. Солоні огірки ріжу кружальцями і додаю до курячого м’яса. Слідом кладу готові гриби і корейську моркву.
6. Потім майонез і акуратно перемішуємо блюдо.
Всім раджу спробувати приготувати цей неймовірно смачний салат з даного рецептом. Приємного апетиту.
Покроковий рецепт салату з сухарями і сиром
Це один з кращих на мій погляд варіантів приготування цієї страви, який можна готувати і їсти постійно. Завжди знайдеться привід подати до столу це чудове страву. Це незвичайне кулінарне диво, вгамує голод навіть найзапеклішому любителя попоїсти.
Інгредієнти:
- Морква по корейськи — 150 гр.
- Ковбаса напівкопчена — 150 гр.
- Сир — 100 гр.
- Огірки солені — 2 шт.
- Сухарі — 40 гр.
- Майонез — за смаком.
Спосіб приготування:
1. Очищаю ковбасу від пакувальної плівки, нарізаю соломкою. Так само ріжу солоні огірки. Відправляю в глибоку миску.
2. Додаю в блюдо корейську моркву. Сир натираю на крупній тертці, так само перекладаю до решти інгредієнтів. Все ретельно перемішуємо.
3. Викладаю салат на тарілку через спеціальну форму. Робити це потрібно акуратно, щоб страва не розвалилося. Верхівку змащую майонезом, акуратно прибираю форму.
Порада: Зверху на майонез ви можете потерти сир, додати трохи зелені.
4. У завершенні кладемо сухарики. Такі ж дії проробляю з рештою салатом.
Готуйте із задоволенням і радуйте себе і своїх близьких, приємного апетиту.
Обжорка за класичним рецептом з м’ясом яловичини
Завдяки поживним речовинам салату ви наїдаєтеся досить швидко, хоча при цьому знову хочеться попросити чергову порцію добавки. Любителям смачно поїсти відкривайте кулінарні блокноти і записуйте рецепт.
Інгредієнти:
- Яловичина – 300 гр.
- Морква — 2 шт.
- Огірки солоні — 3 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1/2 головки
- Зелень — за смаком
- Майонез — за смаком
Спосіб приготування:
1. Очищаю моркву від шкірки, початку нарізаю невеликими пяточками, а потім соломкою.
2. Ріпчасту цибулю очищаю від шкірки, на початку ріжу вздовж не прорізаючи до кінця, потім упоперек.
3. М’ясо яловичини розморожую, якщо вона цього потребує, нарізаю його довільно, такими шматочками, щоб зручно було їсти. Я віддаю перевагу спочатку порізати тонкими пластинками, а потім поперек ріжу ці пластинки.
Порада: Найкраще для салату підійде вирізка, але є ще відповідні частини. Головне щоб м’ясо було м’яким.
4. Головна особливість страви в тому, що всі інгредієнти обсмажуються в різних сковорідках, а потім вже змішуються. Якщо у вас є можливість одночасно обсмажуємо інгредієнти. Нагріваю сковорідки, додаю масло, вкладаю в одну моркву, в іншу м’ясо і в третю цибулю. Перчимо і солимо інгредієнти.
5. Поки все готується, я нарізаю солоні огірки. Спочатку скибочками, а потім соломкою.
6. Готову моркву викладаю в глибокий таз. За смаком можна додати пару листочків селери.
7. До моркви додаємо всі інші інгредієнти, трохи солю, перчу, не переборщіть, так як в салаті солоні огірки. Заправляю майонезом і все ретельно перемішую.
Таке блюдо відрізняється своїм особливим смаком, варто надіслати лише одну ложку в рот, як ви відразу перенесетеся у дитинство. Подаю страву до столу. Приємного апетиту.
Відео про те, як зробити салат обжорка з солоними огірками і маринованими грибами
З цього відео рецепту ви дійсно нагодуйте будь-ненажеру. Адже ця закуска по своїй ситності може легко замінити основне блюдо.
Приємного Вам апетиту!