Салат обжорка — 6 класичних рецептів приготування

Багато хто з нас люблять салати, яких рецептів тільки немає у сучасних хазяєчок: мімоза з консервою, цезар з куркою, вінегрет і т. д. І звичайно ж, серед такого великого вибору обов’язково знайдеться вже всіма улюблена Обжорка.

Це всіма улюблене блюдо радянської кухні, з’явилося, коли ще був час продуктового дефіциту. Воно дуже просто в приготуванні і настільки ситне і неймовірно смачне. Так само має велику калорійність і я не раджу його вживати людям, які стежать за своєю фігурою і сидять на дієтах.

Існує безліч рецептів приготування цієї страви. Воно може бути приготовлено, як з курки так і свинини, з квасолею, огірками і ще багатьма іншими інгредієнтами. Сьогодні я хочу поділитися з Вами 6-ю класичними рецептами популярного салату Обжорка.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

Ще хочу доповнити тим, що його дуже зручно готувати як на святковий стіл, так і на швидку руку, а все чому? Та тому, що він легкий у приготуванні. У моїй родині стало вже традицією подавати страву на свято. Всі з великим апетитом та задоволенням налітають на нього, а запрошені подружки просять рецепт і радують своїх близьких.

Салат обжорка за класичним рецептом з напівкопченої ковбасою та квасолею

Будь господині подобаються різноманітні види страв. Але не багато хто здогадуються, що один і той же салат можна приготувати кількома способами з різними інгредієнтами. Ковбаса і квасоля, це доступні продукти, які можна придбати на прилавках будь-якого магазину, спробуйте і ви не пошкодуєте.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

Інгредієнти:

  • Квасоля червона консервована — 300 гр.
  • Ковбаса напівкопчена — 100 р.
  • Огірки солоні — 80 гр.
  • Майонез — за смаком
  • Зелень — за смаком

Спосіб приготування:

1. Почну приготування з ковбаси. Очищаю його від шкірки і ріжу кружальцями, а потім соломкою. Викладаю в глибоку салатницю.

Порада: Намагайтеся вибрати смачну та якісну ковбасу без будь-яких добавок.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

2. Нарізаю солоні огірки соломкою, але побажанням можна натерти на крупній тертці, кладу в миску з ковбасою.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

3. Зелень промиваю під проточною водою, даю стекти воді і дрібно шаткую. Викладаю до решти інгредієнтів, але не перемішую, щоб не виділився раніше часу сік.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

4. Відкриваю квасоля, зливаю з неї рідину і відправляю до решти інгредієнтів, посолю, поперчу за смаком.

Порада: Краще брати квасоля у власному соку, вона не має яскраво виражений смак.

5. Заправляю майонезом, ретельно перемішую. За бажанням в страву можна додати обсмажену моркву.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

Смачний, апетитний салат готовий. Можна відразу подавати до столу. Приємного апетиту.

Смачний салат обжорка з яловичої печінкою

Головний інгредієнт — яловича печений, попередньо підготовлена, з нею блюдо придбає нові фарби. Печінка робить страву не тільки ситним, але і дуже корисним. Вона відноситься до субпродуктів і легко засвоюється.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

Інгредієнти:

  • Морква — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 0,5 цибулини
  • Печінка яловича — 500 гр.
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Масло — для смаження
  • Майонез — за смаком
  • Часник — 2 зубчики
  • Солоний огірок — 2 шт.

Спосіб приготування:

1. Печінка очищаю від плівки, і ріжу її тонкою соломкою. Кладу її в розігріту з маслом сковороду і обсмажую до готовності. За кілька хвилин до зняття з плити, кладу очищений і дрібно порубаний часник. Цибуля очищаю від шкірки і обсмажую до золотистого кольору.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

2. Морква очищаю і тонко шаткую, можна нарізати тонкою соломкою. Так само обсмажити до повної готовності, посолити і трохи поперчити.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

4. У глибоку тарілку перекладаю смажену печінку і додаю готові, остиглі овочі.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

5. Огірок солоний ріжу соломкою або кружечками. Заправляємо салат майонезом і все ретельно перемішуємо.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

Можна прибрати його в холодильник для того, щоб він просочився, а можна відразу подавати до столу. Приємного апетиту.

Як приготувати обжорку з куркою і грибами

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

Почну я ділитися з вами рецептом з цікавого на мій погляд варіанти приготування. Справа в тому, що класичний рецепт обжорки складається з курки і багато її кладуть у відвареному вигляді. Але поспішаю Вам повідомити про те, що якщо обжарите її на сковороді, то обов’язково внесете в це блюдо насиченість і вражаючий смак.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Огірок солоний — 2 шт.
  • Куряче філе — 300 гр.
  • Морква по корейськи — 200 гр.
  • Печериці — 300 гр (можна замінити консервованими)
  • Часник — за смаком
  • Майонез — за смаком

Спосіб приготування:

1. Ріпчасту цибулю очищаю від лушпиння, нарізаю довільно, не товсто. Розігріваю сковороду з маслом і обсмажую до золотистого кольору.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

2. Філе ріжу на невеликі шматочки і смажу до готовності. Якщо ви хочете, то можете відварити його.

3. Печериці ретельно промиваю під проточною водою. Нарізаю соломкою, кубиками, завжди по різному в залежності від настрою. У сковорідку наливаю масло і гарненько прожариваю, вони зменшаться практично в два рази. Якщо ж ви взяли готові гриби в банку, то просто зливаємо з них розсіл, висипаємо на сковороду і готуємо 15-20 хвилин.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

4. Часник очищаю від шкірки, дрібно шинку і відправляю до грибів за 5 хвилин до готовності .

5. Солоні огірки ріжу кружальцями і додаю до курячого м’яса. Слідом кладу готові гриби і корейську моркву.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

6. Потім майонез і акуратно перемішуємо блюдо.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

Всім раджу спробувати приготувати цей неймовірно смачний салат з даного рецептом. Приємного апетиту.

Покроковий рецепт салату з сухарями і сиром

Це один з кращих на мій погляд варіантів приготування цієї страви, який можна готувати і їсти постійно. Завжди знайдеться привід подати до столу це чудове страву. Це незвичайне кулінарне диво, вгамує голод навіть найзапеклішому любителя попоїсти.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

Інгредієнти:

  • Морква по корейськи — 150 гр.
  • Ковбаса напівкопчена — 150 гр.
  • Сир — 100 гр.
  • Огірки солені — 2 шт.
  • Сухарі — 40 гр.
  • Майонез — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Очищаю ковбасу від пакувальної плівки, нарізаю соломкою. Так само ріжу солоні огірки. Відправляю в глибоку миску.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

2. Додаю в блюдо корейську моркву. Сир натираю на крупній тертці, так само перекладаю до решти інгредієнтів. Все ретельно перемішуємо.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

3. Викладаю салат на тарілку через спеціальну форму. Робити це потрібно акуратно, щоб страва не розвалилося. Верхівку змащую майонезом, акуратно прибираю форму.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

Порада: Зверху на майонез ви можете потерти сир, додати трохи зелені.

4. У завершенні кладемо сухарики. Такі ж дії проробляю з рештою салатом.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

Готуйте із задоволенням і радуйте себе і своїх близьких, приємного апетиту.

Обжорка за класичним рецептом з м’ясом яловичини

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

Завдяки поживним речовинам салату ви наїдаєтеся досить швидко, хоча при цьому знову хочеться попросити чергову порцію добавки. Любителям смачно поїсти відкривайте кулінарні блокноти і записуйте рецепт.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Морква — 2 шт.
  • Огірки солоні — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1/2 головки
  • Зелень — за смаком
  • Майонез — за смаком

Спосіб приготування:

1. Очищаю моркву від шкірки, початку нарізаю невеликими пяточками, а потім соломкою.

2. Ріпчасту цибулю очищаю від шкірки, на початку ріжу вздовж не прорізаючи до кінця, потім упоперек.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

3. М’ясо яловичини розморожую, якщо вона цього потребує, нарізаю його довільно, такими шматочками, щоб зручно було їсти. Я віддаю перевагу спочатку порізати тонкими пластинками, а потім поперек ріжу ці пластинки.

Порада: Найкраще для салату підійде вирізка, але є ще відповідні частини. Головне щоб м’ясо було м’яким.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

4. Головна особливість страви в тому, що всі інгредієнти обсмажуються в різних сковорідках, а потім вже змішуються. Якщо у вас є можливість одночасно обсмажуємо інгредієнти. Нагріваю сковорідки, додаю масло, вкладаю в одну моркву, в іншу м’ясо і в третю цибулю. Перчимо і солимо інгредієнти.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

5. Поки все готується, я нарізаю солоні огірки. Спочатку скибочками, а потім соломкою.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

6. Готову моркву викладаю в глибокий таз. За смаком можна додати пару листочків селери.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

7. До моркви додаємо всі інші інгредієнти, трохи солю, перчу, не переборщіть, так як в салаті солоні огірки. Заправляю майонезом і все ретельно перемішую.

Салат обжорка — 6 классических рецептов приготовления

Таке блюдо відрізняється своїм особливим смаком, варто надіслати лише одну ложку в рот, як ви відразу перенесетеся у дитинство. Подаю страву до столу. Приємного апетиту.

Відео про те, як зробити салат обжорка з солоними огірками і маринованими грибами

З цього відео рецепту ви дійсно нагодуйте будь-ненажеру. Адже ця закуска по своїй ситності може легко замінити основне блюдо.

Приємного Вам апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: