Салат овочевий з крабовими паличками і буряком – рецепт з фото

Всі чули про крабовому салаті, а у багатьох він навіть обов’язковий “гість” на святковому столі. Якщо ж вам набрид класичний рецепт закуски, саме час спробувати оригінальні варіації страви з вареними і свіжими овочами.

Замінивши майонез на більш здоровий соус або заправку, ви отримаєте ще більше користі і смаку. Легкий овочевий салатик стане відмінним різноманітністю щоденного меню. Хочете зробити його святковим? Приготуйте шарами і доповніть зеленню. Поєднання яскравих фарб і насиченого смаку нікого не залишить байдужим.

Салат овощной с крабовыми палочками и свеклой - рецепт с фото

Рецепт салату з крабовими паличками та свіжими овочами

Інгредієнти

  • 300 г огірок
  • крабові палички 200 г
  • капуста 150 г
  • редис 150 г
  • рослинна олія 4 ст. л.
  • соєвий соус 2 ст. л.
  • зелень, спеції, сіль за смаком

На порцію

Калорії: 125 ккал

Білки: 2.3 г

Жири: 10.7 г

Вуглеводи: 4.9 р

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Салат овощной с крабовыми палочками и свеклой - рецепт с фото

    Підготуємо продукти першим справою. Огірки, капусту, редис і зелень промиваємо під проточною водою і очищаємо. Трохи обсушуємо від зайвої вологи.

  • Салат овощной с крабовыми палочками и свеклой - рецепт с фото

    Капусту нашинкуем тонкою соломкою, огірки, редис, крабові палички наріжемо на невеликі кубики, зелень дрібно порубаємо.

  • Салат овощной с крабовыми палочками и свеклой - рецепт с фото

    У велику миску відправляємо всі нарізані інгредієнти, заправляємо соєвим соусом і олією. Додаємо сіль, спеції і зелень. Ретельно перемішуємо. Перед подачею салат бажано охолодити не менше півгодини.

Смачно, корисно, неймовірно яскраво. Спробувати варто!

Рецепт крабового салату з овочами

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • білки – 3.2 м;
  • жири – 8.8 м;
  • вуглеводи – 10.5 г;
  • калорійність – 134 ккал;

Інгредієнти

  • крабові палички – 200 г;
  • картопля – 200 г;
  • морква – 100 г;
  • консервований горошок – 50 г;
  • стручкова квасоля – 50 г;
  • майонез – 70 г;
  • сметана 70 г;
  • гірчиця – 1 ч. л.;
  • спеції, сіль – за смаком;

Покроковий опис процесу

  1. Займемося підготовкою продуктів. Промиваємо під проточною водою картоплю і моркву, очищаємо їх від шкірки і ріжемо на кубики. Відправляємо нарізані овочі в каструлю з киплячою водою і відварюємо 12-15 хвилин.
  2. Також наріжемо і зваримо стручкову квасолю. Їй буде достатньо 5 хвилин, щоб знайти потрібну м’якість.
  3. Крабові палички подрібнюємо на невеликі кубики.
  4. Для приготування заправки в окремій мисці змішуємо сметану, майонез і гірчицю. Додаємо трохи солі (за смаком) і спецій. Ретельно перемішуємо.
  5. У великій мисці з’єднуємо морква, картопля, квасоля і крабові палички, додаємо до них консервований горошок і заправляємо приготованим соусом. Подаємо до столу охолодженим, попередньо розклавши в порційні салатниці.

Порада: Крабові палички можна з легкістю замінити крабовим м’ясом, кальмарами, креветками і навіть деякими сортами риби, наприклад, тунцем.

Салат овощной с крабовыми палочками и свеклой - рецепт с фото

Не можна залишити без уваги варіант крабового салату з буряком. Готується він теж просто. Відварюємо яйця і буряк, нарізаємо на кубики крабові палички і яйця натираємо на тертці сир і буряк. Все це змішуємо, додаємо часник, пропущений через прес, і заправляємо майонезом. Ще більше цікавих рецептів з фото шукайте на нашому сайті.

Не бійтеся експериментувати, і ви завжди зможете радувати себе і своїх близьких смачними стравами.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Салат овощной с крабовыми палочками и свеклой - рецепт с фото

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: