Салат з ананасом і крабовими паличками – дуже смачний рецепт з селерою, часником, фото

В нинішній час вже нікого не здивуєш екзотичним поєднанням м’яса краба і ананасів. Однак варто додати ще який-небудь несподіваний компонент, і смак страви заграє новими фарбами. Пропонуємо вам спробувати кілька варіантів апетитних і простих салатів, основу яких складають консервований ананас і крабові палички. Ці оригінальні закуски можуть прикрасити ваш не лише святковий, але і повсякденний стіл. Сміливо починайте їх готувати, якщо раптом просто захотілося “смачненького”. Отже, приступимо!

Рецепт салату з ананасом, крабовими паличками, селерою і капустою

Салат с ананасом и крабовыми палочками - очень вкусный рецепт с сельдереем, чесноком, фото

Зробити такий салат не складе труднощів, тому що він абсолютно простий у виконанні і не потребує попередньої термічної обробки продуктів. І навіть на прикладеному фото видно, наскільки він легкий і ніжний, хоч і містить в своєму складі майонез.

Інгредієнти

  • ананас консервований 250 г
  • палички крабові 200 г
  • капуста білоголова 150 г
  • стебло селери 150 г
  • майонез 150 г
  • гострий соус ½ ч. л.

На порцію

Калорії: 143.9 ккал

Білки: 2.1 м

Жири: 11.4 р

Вуглеводи: 8.2 р

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • Салат с ананасом и крабовыми палочками - очень вкусный рецепт с сельдереем, чесноком, фото

    Дрібно наріжте капусту. Присипте її невеликою кількістю солі і примніть руками, щоб виділився сік, тоді овоч стане м’якше.

  • Салат с ананасом и крабовыми палочками - очень вкусный рецепт с сельдереем, чесноком, фото

    Ананас дрібно поріжте на кубики. Використовувати для приготування свіжий фрукт не варто, так як він кислуватий. А в міру солодкі консервовані часточки будуть смачніші в поєднанні з морепродуктів.

  • Салат с ананасом и крабовыми палочками - очень вкусный рецепт с сельдереем, чесноком, фото

    Палички так само наріжте невеликими шматочками. За бажанням можна використовувати або імітоване крабове м’ясо, пресоване у пачках, або ж повністю натуральний продукт.

  • Салат с ананасом и крабовыми палочками - очень вкусный рецепт с сельдереем, чесноком, фото

    Селера промийте під проточною водою, обсушіть, подрібніть. Змішайте всі компоненти в салатнику.

  • Салат с ананасом и крабовыми палочками - очень вкусный рецепт с сельдереем, чесноком, фото

    Поки салат настоюється, приготуйте соус. Можна використовувати і простий майонез, але легка “гостриночка” доведеться як не можна до речі. Тому змішайте в окремій мисці “Провансаль” з соусом “Чілі” та здобріть отриманої заправкою блюдо.

Оформити салат також можна, виклавши його верствами і прикрасивши зверху зеленню селери.

Порада: якщо білокачанну капусту замінити пекінською, страва стане більш ніжним на смак.

Рецепт салату з крабовими паличками, цибулею-пореєм і ананасом

Відмінний варіант салату на вечерю, коли не рекомендується перевантажувати шлунок перед сном. Готується він дуже просто, але смак незрівнянний! Закуска точно не залишить нікого байдужим.

Салат с ананасом и крабовыми палочками - очень вкусный рецепт с сельдереем, чесноком, фото

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 7

Енергетична цінність

  • калорійність – 201.1 ккал;
  • білки – 2.7 м;
  • жири – 16.8 м;
  • вуглеводи – 9.8 р.

Інгредієнти

  • ананас консервований (кільця) – 250 г;
  • стебло цибулі-порею – 1 шт.;
  • палички крабові – 200 г;
  • майонез “Легкий” – 100 р.

Покрокове приготування

  1. Наріжте соломкою крабові палички.
  2. Цибулю ретельно промийте під струменем води, щоб не залишилися бруд або пісок під шарами всередині. Наріжте тонкими кільцями.
  3. З ананасів злити сік і подрібніть кільця на невеликі кубики.
  4. Все перемішайте в салатниці, заправте низькокалорійним майонезом і посоліть за смаком.
  5. Прикрасьте страву зеленню і подавайте до столу.

Порада: якщо цибуля-порей використовується для салату, то беруть ніжну світлу частину його стебла. Більш жорсткі зелене листя йдуть в страви з термообробкою – в супи, овочеві рагу і інші.

Рецепт салату “Хризантема” з крабовими паличками, кукурудзою і ананасом

Свою назву ця закуска отримала завдяки яскравості і жовтого кольору більшості інгредієнтів.

Салат с ананасом и крабовыми палочками - очень вкусный рецепт с сельдереем, чесноком, фото

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність

  • калорійність – 255.6 ккал;
  • білки – 4.1 г;
  • жири – 17.9 м;
  • вуглеводи – 19.6 р.

Інгредієнти

  • рис пропарений – 150 г;
  • крабові палички – 150 г;
  • ананаси у власному соку – 200 г;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • кукурудза консервована – 340 г;
  • майонез – 200 г;
  • сіль, перець мелений – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Промийте крупу, перекладіть її в сотейник і залийте водою в пропорції приблизно 1:3. Злегка посоліть. Варіть до повної готовності, після чого злийте рідину з допомогою друшляка. Рекомендується використовувати саме пропарений вид рису, так як він не злипнеться і залишиться розсипчастим.
  2. Яйця відваріть круто не довше 10 хвилин, охолодіть, очистіть, дрібно наріжте.
  3. Крабові палички або м’ясо поріжте на кубики. Аналогічно вчинити з ананасами, попередньо злив з банки рідину.
  4. Складіть в салатник рис, крабове м’ясо, кукурудзу, ананаси і яйця. Заправте достатньою кількістю майонезу. Додайте за смаком сіль, перець і перемішайте.
  5. Можна прикрасити закуску і пригощати гостей.

Рецепт салату “Біла ніч” з крабовими паличками і ананасами

Дуже простий і дієтичний салат з “морськими” нотками і легкою кислинкою – оптимальний варіант для перекусу або святкового столу.

Салат с ананасом и крабовыми палочками - очень вкусный рецепт с сельдереем, чесноком, фото

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 11

Енергетична цінність

  • калорійність – 47.5 ккал;
  • білки – 2 г;
  • жири – 0.5 г;
  • вуглеводи – 8.9 р.

Інгредієнти

  • крабові палички – 200 г;
  • капуста пекінська – 300 г;
  • селера – 2 гілочки;
  • яблуко кисло-солодке – 2 шт.;
  • ананаси (консерви) – 200 г;
  • йогурт натуральний – 200 г;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Видаліть у китайської капусти підстава, розділіть її на листи і наріжте тонкою стружкою.
  2. Селера разом з крабовим м’ясом поріжте на кубики.
  3. У яблук видаліть серединки, зніміть шкірку. Наріжте їх аналогічним способом.
  4. Злийте сік з консервованих ананасів і подрібніть їх у вигляді соломки.
  5. Перекладіть все в миску, перемішайте, влийте йогурт без добавок і підсолоджувачів, злегка посоліть.

Наш смачний салатик готовий, можна насолоджуватися!

Як бачите, закуски на основі консервованого ананаса і крабових паличок дають простір для фантазії й експерименту. При додаванні нових цікавих інгредієнтів страви незмінно виходять смачними і красивими. Вишукане поєднання смаків солодкуватого тропічного фрукта і “морського” компонента завжди виграє. Тому не бійтеся пробувати, створювати власні рецепти і ділитися ними з друзями. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: