Салат з апельсином і крабовими паличками – королівський рецепт з кукурудзою і часником, фото

Якщо ви не знаєте, як здивувати своїх гостей – приготуйте смачний салат з апельсинів і крабових паличок під майонезом! Таке незвичайне поєднання просто не може бути не смачним, а апельсини в закусці практично не відчуваються.

Салат виходить дуже ошатним і ситним, тому може сміливо претендувати на головне прикраса святкового столу. Обов’язкова умова – беріть тільки соковиті цитруси з вираженим кисло-солодким смаком, інакше нічого не вийде.

Рецепт салату з апельсином і крабовими паличками

Всі інгредієнти для цієї закуски можна легко роздобути у магазині в будь-який час року, тому обов’язково приготуйте салат на наступний свято, неважливо, зима на дворі чи жарке літо.

Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

Зверніть увагу на кількість майонезу в даному рецепті: через нього зростає поживна цінність, але салат стає дуже калорійним, тому не підходить людям, які ретельно стежать за фігурою.

Інгредієнти

  • крабові палички 200 г
  • яйця-5 шт.
  • майонез 200 г
  • апельсин 1 шт.

На порцію

Калорії: 200.3 ккал

Білки: 6.1 м

Жири: 17.3 г

Вуглеводи: 5 р

Кроки 10 хв. Відео-рецепт

  • Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

    Варимо круто яйця, потім опускаємо їх у холодну воду, щоб швидше охололи, очищаємо і поділяємо на білки і жовтки.

  • Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

    Крабові палички попередньо розморожуємо і нарізаємо впоперек.

  • Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

    Білок натираємо на дрібній тертці і додаємо до паличок.

  • Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

    І тут увага, гарна подача. Ви можете почистити апельсин як зазвичай, позбавляючи його від шкірки, або розрізати фрукт навпіл і ложкою вийняти м’якоть. В отримані чаші викласти готовий салат. Повірте, витрачений час того варто.

  • Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

    Апельсини ретельно відокремлюємо від внутрішньої білої шкірки і насіння, а потім дрібно нарізаємо. Додаємо в загальну масу.

  • Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

    Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо майонезом.

  • Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

    Викладаємо салат на тарілку або в апельсинову чашу, посипаємо зверху яєчним жовтком, прикрашаємо листям зелені, свіжими овочами або зернятками граната, щоб надати закуски колірного контрасту. Салат готовий, приємного апетиту!

Читайте також:  Салат з крабовими чіпсами, кукурудзою - рецепт з фото, дуже смачний

Рецепт розрахований на невелику порцію, яку можна розкласти по двом апельсиновим тарілочках, але якщо готуєте на велику компанію, не соромтеся і міняйте пропорції. Подібний салат виходить дуже ароматним і цікавим, тому обов’язково робіть його на кожне свято.

Королівський салат з апельсином і крабовими паличками

Подібний рецепт простий в приготуванні, так як для нього не потрібні якісь заморські інгредієнти. Завдяки навчальним фото і відео, приготування такого салату спрощується в рази, тому сміливо вирушайте на кухню!

Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • білки: 6.3 г;
  • жири: 19.7 г;
  • вуглеводи: 6 м;
  • калорійність – 226.1 ккал.

Інгредієнти

  • крабові палички – 200 г;
  • яйце – 5 шт.;
  • майонез – 200 г;
  • апельсин – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • кукурудза консервована – 400 р.

Покрокове приготування

  1. Крабові палички потрібно попередньо розморозити, злити рідину і підсушити паперовими рушниками, а яйця відварити круто.
  2. Яйця промиваємо холодною водою, щоб остудити, потім чистимо і дрібно шаткуємо.
  3. Крабові палички нарізаємо маленькими кубиками або поперечними кружечками, додаємо до яєць.
  4. Консервовану кукурудзу проціджуємо від соку, приєднуємо в загальну миску.
  5. Апельсин чистимо від шкірки як мандарин (для полегшення завдання можна зробити поздовжні і поперечні надрізи на місці плодоніжок) потім розділяємо на часточки і звільняємо від білої шкірочки і перегородок. Дрібно нарізаємо і відправляємо в салат.
  6. Часник тиснемо через прес або шаткуємо.
  7. Всю масу ретельно перемішуємо, заправляємо майонезом щедро і залишаємо в холодильнику на годину. Викладати шарами небажано, так як інгредієнти повинні просочитися ароматом і смаком один одного.

Подавати таку класичну закуску потрібно з зернятками граната, зеленню або викладати порції прямо на листя салату або капусти, щоб підкреслити ніжність їжі.

Читайте також:  Салат з печених баклажанів, перців і помідорів

Королівський цитрусовий салат стане чудовим доповненням до будь-якого гарніру і м’яса, тому його можна сміливо подавати на святковий стіл. Якщо не плануєте з’їдати весь салат відразу, то не заправляйте його майонезом, а сервіруйте кожну окрему порцію.

Дивно, але з апельсинами і крабовими паличками виходять дуже легкі і незвичайні салати – ці два інгредієнти прекрасно поєднуються між собою, а майонез аж ніяк не зіпсує солодкість і смак цитрусів. Навпаки, у салату цікавий запах, і всі ваші гості будуть пальчики облизувати, намагаючись роздобути рецепт такої закуски!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya