Салат з апельсином і крабовими паличками – королівський рецепт з кукурудзою і часником, фото

Якщо ви не знаєте, як здивувати своїх гостей – приготуйте смачний салат з апельсинів і крабових паличок під майонезом! Таке незвичайне поєднання просто не може бути не смачним, а апельсини в закусці практично не відчуваються.

Салат виходить дуже ошатним і ситним, тому може сміливо претендувати на головне прикраса святкового столу. Обов’язкова умова – беріть тільки соковиті цитруси з вираженим кисло-солодким смаком, інакше нічого не вийде.

Рецепт салату з апельсином і крабовими паличками

Всі інгредієнти для цієї закуски можна легко роздобути у магазині в будь-який час року, тому обов’язково приготуйте салат на наступний свято, неважливо, зима на дворі чи жарке літо.

Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

Зверніть увагу на кількість майонезу в даному рецепті: через нього зростає поживна цінність, але салат стає дуже калорійним, тому не підходить людям, які ретельно стежать за фігурою.

Інгредієнти

  • крабові палички 200 г
  • яйця-5 шт.
  • майонез 200 г
  • апельсин 1 шт.

На порцію

Калорії: 200.3 ккал

Білки: 6.1 м

Жири: 17.3 г

Вуглеводи: 5 р

Кроки 10 хв. Відео-рецепт

  • Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

    Варимо круто яйця, потім опускаємо їх у холодну воду, щоб швидше охололи, очищаємо і поділяємо на білки і жовтки.

  • Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

    Крабові палички попередньо розморожуємо і нарізаємо впоперек.

  • Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

    Білок натираємо на дрібній тертці і додаємо до паличок.

  • Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

    І тут увага, гарна подача. Ви можете почистити апельсин як зазвичай, позбавляючи його від шкірки, або розрізати фрукт навпіл і ложкою вийняти м’якоть. В отримані чаші викласти готовий салат. Повірте, витрачений час того варто.

  • Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

    Апельсини ретельно відокремлюємо від внутрішньої білої шкірки і насіння, а потім дрібно нарізаємо. Додаємо в загальну масу.

  • Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

    Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо майонезом.

  • Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

    Викладаємо салат на тарілку або в апельсинову чашу, посипаємо зверху яєчним жовтком, прикрашаємо листям зелені, свіжими овочами або зернятками граната, щоб надати закуски колірного контрасту. Салат готовий, приємного апетиту!

Рецепт розрахований на невелику порцію, яку можна розкласти по двом апельсиновим тарілочках, але якщо готуєте на велику компанію, не соромтеся і міняйте пропорції. Подібний салат виходить дуже ароматним і цікавим, тому обов’язково робіть його на кожне свято.

Королівський салат з апельсином і крабовими паличками

Подібний рецепт простий в приготуванні, так як для нього не потрібні якісь заморські інгредієнти. Завдяки навчальним фото і відео, приготування такого салату спрощується в рази, тому сміливо вирушайте на кухню!

Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • білки: 6.3 г;
  • жири: 19.7 г;
  • вуглеводи: 6 м;
  • калорійність – 226.1 ккал.

Інгредієнти

  • крабові палички – 200 г;
  • яйце – 5 шт.;
  • майонез – 200 г;
  • апельсин – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • кукурудза консервована – 400 р.

Покрокове приготування

  1. Крабові палички потрібно попередньо розморозити, злити рідину і підсушити паперовими рушниками, а яйця відварити круто.
  2. Яйця промиваємо холодною водою, щоб остудити, потім чистимо і дрібно шаткуємо.
  3. Крабові палички нарізаємо маленькими кубиками або поперечними кружечками, додаємо до яєць.
  4. Консервовану кукурудзу проціджуємо від соку, приєднуємо в загальну миску.
  5. Апельсин чистимо від шкірки як мандарин (для полегшення завдання можна зробити поздовжні і поперечні надрізи на місці плодоніжок) потім розділяємо на часточки і звільняємо від білої шкірочки і перегородок. Дрібно нарізаємо і відправляємо в салат.
  6. Часник тиснемо через прес або шаткуємо.
  7. Всю масу ретельно перемішуємо, заправляємо майонезом щедро і залишаємо в холодильнику на годину. Викладати шарами небажано, так як інгредієнти повинні просочитися ароматом і смаком один одного.

Подавати таку класичну закуску потрібно з зернятками граната, зеленню або викладати порції прямо на листя салату або капусти, щоб підкреслити ніжність їжі.

Королівський цитрусовий салат стане чудовим доповненням до будь-якого гарніру і м’яса, тому його можна сміливо подавати на святковий стіл. Якщо не плануєте з’їдати весь салат відразу, то не заправляйте його майонезом, а сервіруйте кожну окрему порцію.

Дивно, але з апельсинами і крабовими паличками виходять дуже легкі і незвичайні салати – ці два інгредієнти прекрасно поєднуються між собою, а майонез аж ніяк не зіпсує солодкість і смак цитрусів. Навпаки, у салату цікавий запах, і всі ваші гості будуть пальчики облизувати, намагаючись роздобути рецепт такої закуски!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Салат с апельсином и крабовыми палочками - королевский рецепт с кукурузой и чесноком, фото

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: