Салат з ікрою мойви і крабовими паличками – рецепт з кальмарами, фото

Салати з додаванням ікри або червоної рибки, безсумнівно, займуть лідируюче місце на вашому столі. Вони відрізняються незвичайним солонуватим смаком і красою у виконанні. І якщо червона риба вже стала частим гостем майже в кожному будинку, то ікру лососевих можуть дозволити собі не всі, за рахунок дорожнечі. Однак, вихід можна знайти завжди, наприклад, замінити її ікрою мойви.

Рецепт салату з ікрою мойви і крабовими паличками

Салат с икрой мойвы и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, фото

Неймовірно простий в приготуванні, але дуже смачний листковий салат, інтригуючий дрібними крупинками ікри в складі заправки, припаде до душі любителям морських страв.

Інгредієнти

  • палички крабові 200 г
  • креветки 300 г
  • сир 100 г
  • картопля 3 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • ікра мойви в соусі 180 г
  • яйце куряче 3 шт.
  • лимонний сік за смаком
  • майонез для заправки
  • зелень для декорування

На порцію

Калорії: 291.4 ккал

Білки: 13.4 р

Жири: 16.3 р

Вуглеводи: 4.8 м

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Салат с икрой мойвы и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, фото

    Відваріть в мундирі кілька картоплин, попередньо добре промивши під струменем води. У середньому, час приготування займе у вас близько 20 хвилин. Перевірити готовність бульб можна, проткнувши їх кінчиком ножа. Після варіння покладіть овоч в холодну воду, це дозволить з легкістю позбавитися від шкірки.

  • Салат с икрой мойвы и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, фото

    Очистіть картоплю і натріть на тертці з великими отворами. Це буде ваш перший шар. Для більшої соковитості страви, промажте поверхню салатника майонезом і вже після, рівномірно викладайте тертий картопля.

  • Салат с икрой мойвы и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, фото

    Креветки відварити у солонуватою воді не більш 5 хвилин, після цього остудіть і очистіть. Якщо ви використовуєте королівські креветки, то наріжте на невеликі шматочки. Дрібні екземпляри залиште цілими. Також, можете використовувати консервовані морепродукти для салату, продаються вже в готовому вигляді у спеціальному розсолі.

  • Салат с икрой мойвы и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, фото

    Зваріть круто яйця протягом 10 хвилин після закипання рідини. Остудіть в крижаній воді і очистити.

  • Салат с икрой мойвы и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, фото

    Приготуйте соус. В окремій мисці змішайте майонез з ікрою мойви. Краще якщо ви знайдете консерви з підкопченим ароматом, так смакова палітра салату буде більш цікавою. Влийте трохи соку лимона так, щоб соус не став надто рідким і кислим. Цитрус повинен лише злегка відтінити морські нотки.

  • Салат с икрой мойвы и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, фото

    Поверх картоплі промажте заправкою і викладіть нарізані кубиками крабові палички.

  • Салат с икрой мойвы и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, фото

    Наступний шар – подрібнене на дрібній тертці яйце.

  • Салат с икрой мойвы и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, фото

    Слідом йде шінкованной цибулю (попередньо обдайте його в окропі і обсушіть – так смак стане менш гірким), а потім креветки.

  • Салат с икрой мойвы и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, фото

    Не забувайте кожен шар промащувати приготованим ікорним соусом. При бажанні можете злегка посолити прісні інгредієнти. Верхівку салату покрийте тертим на міні-терочке сиром. Прикрасьте декількома гілочками кінзи, креветками і подавайте на стіл.

Рецепт салат з червоної ікри та крабових паличок

Більш дорогий і святковий варіант салату з ікрою, який бажано подавати порційно в окремих креманках.

Кількість порцій: 8

Час приготування: 50 хвилин

Енергетична цінність

На 1 порцію:

  • калорійність – 250.9 ккал;
  • білки – 4.7 м;
  • жири – 20.7 г;
  • вуглеводи – 11.5 р.

Салат с икрой мойвы и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, фото

Інгредієнти

  • рис – 100 г;
  • крабові палички – 200 г;
  • огірки свіжі (середні) – 2 шт.;
  • ікра червона – 50 г;
  • морква – 1 шт.;
  • майонез – 230 г;
  • кріп – для декорування.

Покрокове приготування

  1. Відваріть рис в злегка підсоленій воді до повної готовності. Перевагу віддайте дліннозерновой пропареної крупи, яка в процесі варіння не злипається і залишається розсипчастим.
  2. Викладіть в креманку першим шаром рис, промажте майонезом.
  3. Наступним покладіть дрібно нарізану кубиками або натерту моркву. Не забудьте про соус.
  4. Далі викладайте шари: крабові палички тонкими кружечками і подрібнений огірочок.
  5. Гарненько змастіть верх салату майонезом, прикрасьте по краях вкруговую рубаним кропом, а центр засипте ікрою.

Салат «Царський» з кальмарами і червоною ікрою

Салат с икрой мойвы и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, фото

Приготувавши таке блюдо, ви попадете будь-якому, навіть самому досвідченому в наїдках, дегустатору. Адже що може бути краще поєднання морепродуктів і червоної ікри!

Кількість порцій: 17

Час приготування: 50 хвилин

Енергетична цінність

На 1 порцію:

  • калорійність – 219.5 ккал;
  • білки – 13 г;
  • жири – 16.4 м;
  • вуглеводи – 5.2 р.

Інгредієнти

  • кальмари свіжі – 500 г;
  • палички крабові – 250 г;
  • яйце куряче – 6 шт.;
  • картопля середній – 4 шт.;
  • «Російський» сир – 150 г;
  • червона ікра – 150 г;
  • зелень петрушки – для декорування;
  • майонез для заправки.

Покрокове приготування

  1. Відваріть картоплю в мундирі. Остудіть і видаліть шкірку. Потріть бульби на крупній тертці.
  2. Яйця зваріть круто, охолодіть в крижаній воді, очистіть.
  3. Розділіть кожну на дві складові – білок і жовток. Білок натерти на крупній тертці, жовток – на дрібній.
  4. Закип’ятіть достатню кількість води, злегка посоліть і відправте в неї очищені кальмари. Варіть кілька хвилин, поки кальмари не набуде більш світлий відтінок і не надуется, немов повітряна кулька. Остудіть. Подрібніть у вигляді соломки.
  5. Крабові палички (можна використовувати імітоване м’ясо) порізати на кубики.
  6. Сир натріть. Якщо ви вирішили замінити твердий сорт плавленим за типом «Орбіта», то попередньо потримайте його у морозильній камері.
  7. Поверхня неглибокій посуду змастіть майонезом, зверху укладіть терту картоплю. Полийте соусом.
  8. Слідом укладіть кальмари упереміш з ікрою. Залиште трохи ікринок для прикраси шедевра.
  9. Знову промажте заправкою і укладіть наступні шари: білки і крабове м’ясо. Не забувайте про соус, інакше салат вийде сухим.
  10. Верх страви посипте жовтком і прикрасьте крапельками майонезу, залишилися ікринками і гілочками кучерявою петрушки.

Особливість приготування ікри мойви, минтая і білкової ікри

Як ви вже зрозуміли, готувати салати можна з будь-яким видом ікри, правда, смак буде різнитися від обраного вами продукту. Про натуральній лососевої ікри можна нічого не говорити, усім вона відома своїми лопающимися при натисканні крупинками. Однак, не кожен може собі її дозволити. Існує аналог дорогого продукту – білкова або імітована. Смак її злегка нагадує оригінал, але готується вона з водоростей.

Салат с икрой мойвы и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, фото

Ікра ж минтая або мойви відрізняється більш дрібною фракцією, так і має своєрідний смак. Без добавок у вигляді соусу може злегка гірчити. Тому при приготуванні того чи іншого салату уявіть якогось смаку хочете досягти і вже виходячи з цього вибирайте консерви.

Пробуйте вподобаний варіант і пригощайте своїх близьких новим блюдом. А фото і відео рецепти допоможуть вам розібратися у всіх тонкощах приготування смачних салатів.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: