Салат з кальмарами і крабовими паличками – рецепт з кукурудзою, дуже смачний, фото

Напередодні свят завжди постає питання про те, що б таке приготувати смачне і оригінальне. Кожна господиня намагається подати на стіл нове і незвичайне блюдо. Якщо ви теж прагнете здивувати гостей, то пропонуємо спробувати “морський” салат з кальмаром і крабовими паличками, який підійде як на Новий рік, так і для повсякденного меню. Наші поради та покроковий рецепт з фото і відео допоможуть отримати саму чудову закуску.

Рецепт салату з кальмарами і крабовими паличками

Салат с кальмарами и крабовыми палочками - рецепт с кукурузой, очень вкусный, фото

Інгредієнти

  • кальмар свіжий (великий) 1 шт.
  • крабові палички 100 г
  • кукурудза консервована 300 г
  • капуста пекінська 200 г
  • огірки солоні 2 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • лимон 1 шт.
  • зелень петрушки і кропу за смаком
  • майонез для заправки

На порцію

Калорії: 177.2 ккал

Білки: 5.9 м

Жири: 13.5 г

Вуглеводи: 7.8 г

Кроки 35 хв. Відео-рецепт

  • Салат с кальмарами и крабовыми палочками - рецепт с кукурузой, очень вкусный, фото

    Для початку готуємо кальмара. Розморозьте тушку, промийте, вичистіть з нутра залишки кишок і щільні прозорі хрящики.

  • Салат с кальмарами и крабовыми палочками - рецепт с кукурузой, очень вкусный, фото

    У каструлі закип’ятіть воду, злегка присолите і помістіть в неї кальмара. Варіть морського мешканця не більше 2 хвилин, в іншому випадку ви отримаєте продукт, що нагадує гуму. В ході термічної обробки шкірка, яка не піддавалася очищення в сирому вигляді, моментально згорнеться, що дозволить вам без праці від неї позбутися.

  • Салат с кальмарами и крабовыми палочками - рецепт с кукурузой, очень вкусный, фото

    Після варіння обполосніть кальмара під проточною водою. Відріжте половину лимона і збризніть соком однієї частини відварне м’ясо. Від цього воно стане ще більш ніжним, а смак морепродукта – насиченим.

  • Салат с кальмарами и крабовыми палочками - рецепт с кукурузой, очень вкусный, фото

    В цей час наріжте кубиками крабові палички і огірки.

  • Салат с кальмарами и крабовыми палочками - рецепт с кукурузой, очень вкусный, фото

    У китайської капусти видалити підстава, відокремте кожен листочок і порубаєте на квадрати 3*3 див.

  • Салат с кальмарами и крабовыми палочками - рецепт с кукурузой, очень вкусный, фото

    Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте. Щоб зробити смак цього овочу менш гострим, в деяких рецептах пропонується його попередньо маринувати.

  • Салат с кальмарами и крабовыми палочками - рецепт с кукурузой, очень вкусный, фото

    Тушку кальмара наріжте кільцями.

  • Салат с кальмарами и крабовыми палочками - рецепт с кукурузой, очень вкусный, фото

    З’єднайте всі інгредієнти в салатник (з кукурудзи необхідно злити розсіл) і заправте соусом. Для цього окремо змішайте майонез з соком, що залишився лимона і рубаною зеленню.

  • Салат с кальмарами и крабовыми палочками - рецепт с кукурузой, очень вкусный, фото

    Прикрасьте салат і подавайте до столу.

Порада: заморожених кальмарів краще купувати неочищеними і цілими. В іншому випадку вам попадеться продукт, який вже размораживался і втратив смак, або зроблений з відходів гігантських молюсків. Смачніше всього тушки середнього розміру. Їх м’ясо обов’язково має бути білим.

Особливість приготування з консервованим кальмаром

Приготувати смачний салат можна і з використанням консервованого кальмара. Це значно полегшить вам завдання, позбавивши від варіння і чищення продукту. Відрізняти салат буде трохи змінений смак молюска, тому як у банку він перебуває у спеціальному маринаді.

Салат с кальмарами и крабовыми палочками - рецепт с кукурузой, очень вкусный, фото

При виборі продукту звертайте увагу на термін придатності і якість консерви. Бажано, щоб тушки були з шкіркою, такі більш корисні. Колір кальмарів повинен бути світлим, а сік в банку – прозорим. У противному випадку продукт зіпсований.

Такий вишуканий і корисний крабовий салат, безсумнівно, знайде своїх шанувальників у вашій родині і стане на столі частим “гостем”. Обов’язково спробуйте його приготувати – це дуже швидко і неймовірно смачно. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: