Коли немає можливості відвідати фешенебельні ресторани та скуштувати делікатесних страв, ніщо не заважає приготувати їх в домашніх умовах. Ми пропонуємо вам познайомитися з рецептами салатів з делікатесним інгредієнтом – м’ясом краба. В даний час не виникає труднощів у купівлі цього продукту – прилавки великих супермаркетів рясніють розмаїттям асортименту.
М’ясо крабів можна використовувати як у консервованому вигляді, так і в свіжому, попередньо відваривши перед нарізкою в салат. На крайній випадок можна вдатися до більш дешевого варіанту – прессованному имитированному або крабовим паличкам. Правда, в цьому випадку, смак буде значно відрізнятися від оригіналу.
- Салат з крабовим м’ясом
- Рецепт салату з крабовим м’ясом і рибними консервами
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт салату з крабовим м’ясом, помідорами і сиром
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт салату з м’ясом краба і консервованими печерицями
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт японського салату з м’ясом краба
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт пікантного салату з крабовим м’ясом і креветками
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Салат з крабовим м’ясом
Даний рецепт по праву називається класичним. У ньому немає нічого зайвого, однак, ви цілком можете відійти від стандарту і внести щось своє.
Інгредієнти
- натуральне м’ясо крабів 200 г
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- кукурудза консервована 200 г
- яйця курячі 3 шт.
- майонез для заправки
- петрушка, зелень для декорування
На порцію
Калорії: 215.6 ккал
Білки: 8.7 г
Жири: 16.4 р
Вуглеводи: 8.4 г
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
-
Відваріть яйця круто, перекладіть в миску з прохолодною водою, а після того як вони охолонуть, очистіть від шкаралупи. Наріжте великими кубиками.
-
Зніміть з лушпиння ріпчастої цибулі, дрібненько нашаткуйте. Для того щоб зійшла зайва гіркота, покладіть в контейнер з окропом на пару хвилин, після чого відкиньте овоч на сито і дайте стекти рідини.
-
З кукурудзи злити розсіл. Додайте в миску з салатом.
-
Крабове м’ясо поріжте на однакові кубики.
-
З’єднайте всі компоненти салату в мисці, перемішайте разом з майонезом, злегка посоліть (не перестарайтеся з сіллю, вона не повинна заглушити солодкуватий смак морепродукта).
-
Прикрасьте верх зеленню.
Рецепт салату з крабовим м’ясом і рибними консервами
Це ситний салат з виразним морським акцентом. Для його приготування підійде абсолютно будь-яка консервована рибка, але краще буде, якщо ви віддасте перевагу горбуші.
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 годину
Енергетична цінність
- калорійність – 272.8 кКал;
- білки – 10.1 м;
- жири – 24,6 г;
- вуглеводи – 2 р.
Інгредієнти
- м’ясо крабове – 100 г;
- горбуша консервована – 150 г (1 банка);
- куряче яйце – 2-3 шт.;
- морква свіжа – 1 шт.;
- маслини без кісточок – 10 шт.;
- яйця перепелині – для декорування;
- майонез для заправки;
- зелень кропу і петрушки – для прикраси.
Покрокове приготування
- Родзинкою цього салату є його незвичайна форма, а точніше, спосіб укладання шарів. Він виходить листковим, але зовсім не таким, як ми звикли це робити. Для приготування знадобиться круглий глибокий салатник або звичайна емальована миска і харчова плівка. Подбайте про це заздалегідь.
- Коли з посудом визначилися, необхідно підготувати частина решти інгредієнтів. Відваріть яйця круто, а моркву до напівготовності або, як ще прийнято називати в сфері кулінарів, до стану «аль денте». Вона повинна бути в міру м’якою з легким хрускотом.
- У яєць відокремте жовтки від білків, їх ви будете використовувати порізно.
- Простелив внутрішню сторону посуду плівкою, приступайте до формування шарів салату. Викладіть терті на маленькій терочке білки. Покрийте сіточкою з майонезу. Якщо використовуєте заправку з банки, а не зі спеціального пакета, то акуратно промажте ложкою, не сильно утрамбовуючи.
- Другий в черзі йде натерта на тертці для корейських страв морквина. Не робіть смужки занадто довгими, для цього при натиранні нахиліть овоч діагонально. Не забудьте про заправку.
- Зверху укладіть горбушу, попередньо очищену від кісточок і подрібнену. Можете її як нарізати ножем, так і розім’яти з допомогою виделки. Якщо вам здається, що риба дуже суха, то додайте зовсім трохи соку, в якому вона перебувала в банку. Але не переборщіть, інакше салат розпливеться.
- Знову промажте майонезом.
- Маслини наріжте тонкими слайсами так, щоб вони нагадували колечка, і розкладіть поверх рибного шару.
- І останній, завершальний етап – викладка підстави з крабового м’яса, подрібненого кубиками.
- Покладіть зверху пласку тарілку і переверніть. Акуратно зніміть миску з салату, притримуючи за кінці плівки.
- Прикрасьте шапку страви тертим жовтком і майонезній сіточкою. Зверху встановіть імпровізований квітка з четвертинок яєць перепілки і викладіть йому листочки із зелені. По всій поверхні страви можете посипати дрібно нарубаним кропом.
Рецепт салату з крабовим м’ясом, помідорами і сиром
Свіжий і паралельно з цим ніжний салат, який підійде для будь-якого святкового застілля.
Кількість порцій: 8
Час приготування: 40 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 288 кКал;
- білки – 11.6 м;
- жири – 26.1 м;
- вуглеводи – 1.7 р.
Інгредієнти
- м’ясо крабів – 200 г;
- томати свіжі – 150 г;
- твердий сир – 150 г;
- яйця курячі – 4 шт.;
- зелену цибулю і кріп – по 1 маленькому пучку;
- перець чорний – 1 пучку;
- сіль – за смаком;
- майонез для заправки.
Покрокове приготування
- Перш ніж приступати до нарізки компонентів, поставте на плиту каструлю з яйцями – їх необхідно відварити, як на будь-який салат. Для більш цікавого виду страви курячі яйця можна замінити перепелиними, збільшивши кількість в пропорціях 1:2.
- Помідори і зеленушку гарненько промийте під проточною водою. Обсушіть.
- Якщо говорити про томатах, то оптимальніше всього використовувати черрі. Їх розділіть на чотири частини. Якщо ж в силу обставин ви придбали великі помідори, то видаліть нутрощі із насінням, щоб салат не потік, і наріжте кубиками.
- Досить крупно подрібніть мариноване м’ясо крабів.
- Зелень дрібно нарубаєте.
- Яйця порізати. Перепелині – на кілька частин, курячі – кубиками.
- З’єднайте всі інгредієнти в мисці, заправте майонезом (можна замінити грецьким йогуртом) і всипте спеції.
Рецепт салату з м’ясом краба і консервованими печерицями
Дуже швидкий у своєму виконанні і смачний салатик на всі випадки життя. Готувати не складніше, ніж інші, але за рахунок грибів місце на святковому столі йому забезпечено.
Кількість порцій: 9
Час приготування: 30 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 255.6 кКал;
- білки – 11.4 м;
- жири – 22.6 г;
- вуглеводи – 1.7 р.
Інгредієнти
- м’ясо крабів – 200 г;
- цибуля ріпчаста – 75 г;
- куряче яйце – 3 шт.;
- печериці (консерви) – 200 г;
- сир – 200 г;
- майонез – 230 г;
- кріп – 1 маленький пучок.
Покрокове приготування
- Відварені й охолоджені заздалегідь яйця порубаєте кубиками.
- Крабове м’ясо наріжте тонкими пластинками. Аналогічно вчинити з грибами, якщо в банку вони перебували в цілісному вигляді.
- Ріпчасту цибулю нашаткуйте і обдайте гарячою рідиною. Це зробить його смак більш ніжним.
- Сир твердих сортів натріть на крупній або спеціалізованої тертці.
- Перекладіть всі компоненти в салатник, здобріть майонезом і посипте подрібненим кропом.
- Для додання пікантності можна додати трохи чорного перчика.
Рецепт японського салату з м’ясом краба
Салат, приготовлений за даною рецептурою, по достоїнству оцінять гурмани і шанувальники японської кухні. У ньому поєднуються всі компоненти, які притаманні заморських страв.
Важливо: особливістю даного салату є використання виключно натуральної крабового м’яса, без заміни його аналогом з «сурімі».
Кількість порцій: 5
Час приготування: 20 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 88.8 кКал;
- білки – 9.2 м;
- жири – 4.7 м;
- вуглеводи – 1.7 р.
Інгредієнти
- крабове м’ясо – 230 г;
- сир «Філадельфія» – 5 ст. л.;
- цибуля ріпчаста – ½ шт;
- суміш салатних листків – 160 г;
- цибуля зелена – 70 г;
- лайм – 1 шт.;
- імбир, корінь – 1 см;
- гірчиця звичайна – 1 ч. л.;
- «Васабі» – 0.5 ч. л.;
- соус соєвий – 1 ст. л.;
- сіль – за смаком.
Покрокове приготування
- Відварне крабове м’ясо наріжте або нарвете руками на досить великі шматки.
- Всю зелень укупі з цитрусом промийте і обсушіть.
- За допомогою маленької терочки зніміть з лайма всю цедру, для цього рецепта знадобиться тільки вона.
- Перекладіть м’ясо в ошатну посуд і додайте до нього салатну суміш, попередньо нарвавши її руками. Різати листи не рекомендується. Також для збереження свіжості салату не промийте його під струменем води, а лише обполосніть в чаші з рідиною і дайте висохнути вологи.
- Обидва лука максимально тонко нашаткуйте. Ріпчасту — на півкільця. Додайте в загальну масу.
- Приготуйте заправку. Для цього в окремій чашці змішайте м’який сир, соєвий соус, два види гірчиці, цедру і дрібненько натертий очищений імбир. Гарненько перемішайте. Злегка присолите.
- Отриману заправку влийте в салатник і рівномірно розподіліть по всьому об’єму страви.
Рецепт пікантного салату з крабовим м’ясом і креветками
Дуже ніжний і насичений делікатесний салат, який дозволить вам поринути у надзвичайну атмосферу ресторанних страв, яким місце на фото.
Кількість порцій: 13
Час приготування: 1 годину
Енергетична цінність
- калорійність – 204.4 кКал;
- білки – 12.5 м;
- жири – 16.5 м;
- вуглеводи – 2 р.
Інгредієнти
- креветки нечищене – 400 г;
- м’ясо крабів – 250 г;
- огірки свіжі – 2 шт.;
- авокадо – 2 шт.;
- яйця курячі – 6 шт.;
- цибуля зелена – кілька пір’я;
- майонез – 230 г;
- васабі – 1 ч. л.;
- соус соєвий – 1 ч. л.;
- олія соняшникова – для обсмажування;
- листя салату – для декорування;
- сіль, перець мелений – за смаком.
Покрокове приготування
- Відваріть яйця. Нам знадобляться тільки білки, тому відокремте їх, натріть на тертці. Застосування залишилися жовтків ви знайдете в інших стравах.
- На розпечену з олією сковорідку покладіть розморожені коктейльні креветки і доведіть їх до готовності, підрум’янивши з кожного боку за кілька хвилин. Остудіть. Наріжте на середнього калібру шматочки.
- У митих огірків видаліть з обох сторін кінчики, перевірте на гіркоту, наріжте тонкою невеликою соломкою. Краще всього використовувати плоди невеликого розміру, у яких не сильно виражені насіння.
- Подрібніть пір’яний цибулю і з’єднайте його з огіркової стружкою.
- Авокадо вибирайте тільки зі зрілою м’якоттю. Перевірити стиглість легко – досить натиснути на екзотичний горіх пальцем, він повинен бути м’яким. Видаліть кісточку, намітивши ножем уздовж всього плоду лінію розділу і провернувши половинку за годинниковою стрілкою. Шкірку теж необхідно зняти. Наріжте м’якоть дрібно будь-яким способом.
- Приготуйте пікантну заправку. У звичайний майонез (якщо є можливість зробити його самостійно, то не полінуйтеся і приготуйте, смак стане ще краще) додайте васабі з соєвим соусом, трохи солі і чорного перчика. Перемішайте.
- Всі підготовлені продукти, настала черга збирати кулінарну композицію. Для цього вам знадобиться спеціальне металеве кільце. Встановіть його поверх акуратно розкладених салатних листя і викладайте шари, промазуючи кожен невеликою кількістю соусу (не варто класти занадто багато соусу, щоб салат не расползся по тарілці). Дотримуйтесь послідовність рівнів (починаючи знизу): яєчний білок, суміш огірків з цибулею, краби, авокадо, креветки.
- Шапку салату прикрасити декількома цілими креветками, завбачливо залишеними заздалегідь, і гілочкою будь улюбленої зелені.
Хоч м’ясо натурального краба і не відноситься до бюджетних продуктів, воно того варто. Приготуйте блюдо з додаванням цього інгредієнта хоч раз у році, тому як ви гідні того, щоб мати можливість іноді побалувати себе. Приємного апетиту!