Салат з консервованого м’яса краба і паличок – дуже смачний рецепт з фото

Коли немає можливості відвідати фешенебельні ресторани та скуштувати делікатесних страв, ніщо не заважає приготувати їх в домашніх умовах. Ми пропонуємо вам познайомитися з рецептами салатів з делікатесним інгредієнтом – м’ясом краба. В даний час не виникає труднощів у купівлі цього продукту – прилавки великих супермаркетів рясніють розмаїттям асортименту.

Салат из консервированного мяса краба и палочек - очень вкусный рецепт с фото

М’ясо крабів можна використовувати як у консервованому вигляді, так і в свіжому, попередньо відваривши перед нарізкою в салат. На крайній випадок можна вдатися до більш дешевого варіанту – прессованному имитированному або крабовим паличкам. Правда, в цьому випадку, смак буде значно відрізнятися від оригіналу.

Салат з крабовим м’ясом

Даний рецепт по праву називається класичним. У ньому немає нічого зайвого, однак, ви цілком можете відійти від стандарту і внести щось своє.

Інгредієнти

  • натуральне м’ясо крабів 200 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • кукурудза консервована 200 г
  • яйця курячі 3 шт.
  • майонез для заправки
  • петрушка, зелень для декорування

На порцію

Калорії: 215.6 ккал

Білки: 8.7 г

Жири: 16.4 р

Вуглеводи: 8.4 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Салат из консервированного мяса краба и палочек - очень вкусный рецепт с фото

    Відваріть яйця круто, перекладіть в миску з прохолодною водою, а після того як вони охолонуть, очистіть від шкаралупи. Наріжте великими кубиками.

  • Салат из консервированного мяса краба и палочек - очень вкусный рецепт с фото

    Зніміть з лушпиння ріпчастої цибулі, дрібненько нашаткуйте. Для того щоб зійшла зайва гіркота, покладіть в контейнер з окропом на пару хвилин, після чого відкиньте овоч на сито і дайте стекти рідини.

  • Салат из консервированного мяса краба и палочек - очень вкусный рецепт с фото

    З кукурудзи злити розсіл. Додайте в миску з салатом.

  • Салат из консервированного мяса краба и палочек - очень вкусный рецепт с фото

    Крабове м’ясо поріжте на однакові кубики.

  • Салат из консервированного мяса краба и палочек - очень вкусный рецепт с фото

    З’єднайте всі компоненти салату в мисці, перемішайте разом з майонезом, злегка посоліть (не перестарайтеся з сіллю, вона не повинна заглушити солодкуватий смак морепродукта).

  • Салат из консервированного мяса краба и палочек - очень вкусный рецепт с фото

    Прикрасьте верх зеленню.

Рецепт салату з крабовим м’ясом і рибними консервами

Це ситний салат з виразним морським акцентом. Для його приготування підійде абсолютно будь-яка консервована рибка, але краще буде, якщо ви віддасте перевагу горбуші.

Кількість порцій: 6

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність

  • калорійність – 272.8 кКал;
  • білки – 10.1 м;
  • жири – 24,6 г;
  • вуглеводи – 2 р.

Інгредієнти

  • м’ясо крабове – 100 г;
  • горбуша консервована – 150 г (1 банка);
  • куряче яйце – 2-3 шт.;
  • морква свіжа – 1 шт.;
  • маслини без кісточок – 10 шт.;
  • яйця перепелині – для декорування;
  • майонез для заправки;
  • зелень кропу і петрушки – для прикраси.

Покрокове приготування

  1. Родзинкою цього салату є його незвичайна форма, а точніше, спосіб укладання шарів. Він виходить листковим, але зовсім не таким, як ми звикли це робити. Для приготування знадобиться круглий глибокий салатник або звичайна емальована миска і харчова плівка. Подбайте про це заздалегідь.
  2. Коли з посудом визначилися, необхідно підготувати частина решти інгредієнтів. Відваріть яйця круто, а моркву до напівготовності або, як ще прийнято називати в сфері кулінарів, до стану «аль денте». Вона повинна бути в міру м’якою з легким хрускотом.
  3. У яєць відокремте жовтки від білків, їх ви будете використовувати порізно.
  4. Простелив внутрішню сторону посуду плівкою, приступайте до формування шарів салату. Викладіть терті на маленькій терочке білки. Покрийте сіточкою з майонезу. Якщо використовуєте заправку з банки, а не зі спеціального пакета, то акуратно промажте ложкою, не сильно утрамбовуючи.
  5. Другий в черзі йде натерта на тертці для корейських страв морквина. Не робіть смужки занадто довгими, для цього при натиранні нахиліть овоч діагонально. Не забудьте про заправку.
  6. Зверху укладіть горбушу, попередньо очищену від кісточок і подрібнену. Можете її як нарізати ножем, так і розім’яти з допомогою виделки. Якщо вам здається, що риба дуже суха, то додайте зовсім трохи соку, в якому вона перебувала в банку. Але не переборщіть, інакше салат розпливеться.
  7. Знову промажте майонезом.
  8. Маслини наріжте тонкими слайсами так, щоб вони нагадували колечка, і розкладіть поверх рибного шару.
  9. І останній, завершальний етап – викладка підстави з крабового м’яса, подрібненого кубиками.
  10. Покладіть зверху пласку тарілку і переверніть. Акуратно зніміть миску з салату, притримуючи за кінці плівки.
  11. Прикрасьте шапку страви тертим жовтком і майонезній сіточкою. Зверху встановіть імпровізований квітка з четвертинок яєць перепілки і викладіть йому листочки із зелені. По всій поверхні страви можете посипати дрібно нарубаним кропом.
Читайте також:  Кораловий гриб - рецепт приготування ежовика покроково з фото і відео

Рецепт салату з крабовим м’ясом, помідорами і сиром

Салат из консервированного мяса краба и палочек - очень вкусный рецепт с фото

Свіжий і паралельно з цим ніжний салат, який підійде для будь-якого святкового застілля.

Кількість порцій: 8

Час приготування: 40 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 288 кКал;
  • білки – 11.6 м;
  • жири – 26.1 м;
  • вуглеводи – 1.7 р.

Інгредієнти

  • м’ясо крабів – 200 г;
  • томати свіжі – 150 г;
  • твердий сир – 150 г;
  • яйця курячі – 4 шт.;
  • зелену цибулю і кріп – по 1 маленькому пучку;
  • перець чорний – 1 пучку;
  • сіль – за смаком;
  • майонез для заправки.

Покрокове приготування

  1. Перш ніж приступати до нарізки компонентів, поставте на плиту каструлю з яйцями – їх необхідно відварити, як на будь-який салат. Для більш цікавого виду страви курячі яйця можна замінити перепелиними, збільшивши кількість в пропорціях 1:2.
  2. Помідори і зеленушку гарненько промийте під проточною водою. Обсушіть.
  3. Якщо говорити про томатах, то оптимальніше всього використовувати черрі. Їх розділіть на чотири частини. Якщо ж в силу обставин ви придбали великі помідори, то видаліть нутрощі із насінням, щоб салат не потік, і наріжте кубиками.
  4. Досить крупно подрібніть мариноване м’ясо крабів.
  5. Зелень дрібно нарубаєте.
  6. Яйця порізати. Перепелині – на кілька частин, курячі – кубиками.
  7. З’єднайте всі інгредієнти в мисці, заправте майонезом (можна замінити грецьким йогуртом) і всипте спеції.

Рецепт салату з м’ясом краба і консервованими печерицями

Дуже швидкий у своєму виконанні і смачний салатик на всі випадки життя. Готувати не складніше, ніж інші, але за рахунок грибів місце на святковому столі йому забезпечено.

Кількість порцій: 9

Час приготування: 30 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 255.6 кКал;
  • білки – 11.4 м;
  • жири – 22.6 г;
  • вуглеводи – 1.7 р.
Читайте також:  Салат ніжність з крабовими паличками - рецепт

Інгредієнти

  • м’ясо крабів – 200 г;
  • цибуля ріпчаста – 75 г;
  • куряче яйце – 3 шт.;
  • печериці (консерви) – 200 г;
  • сир – 200 г;
  • майонез – 230 г;
  • кріп – 1 маленький пучок.

Покрокове приготування

  1. Відварені й охолоджені заздалегідь яйця порубаєте кубиками.
  2. Крабове м’ясо наріжте тонкими пластинками. Аналогічно вчинити з грибами, якщо в банку вони перебували в цілісному вигляді.
  3. Ріпчасту цибулю нашаткуйте і обдайте гарячою рідиною. Це зробить його смак більш ніжним.
  4. Сир твердих сортів натріть на крупній або спеціалізованої тертці.
  5. Перекладіть всі компоненти в салатник, здобріть майонезом і посипте подрібненим кропом.
  6. Для додання пікантності можна додати трохи чорного перчика.

Рецепт японського салату з м’ясом краба

Салат из консервированного мяса краба и палочек - очень вкусный рецепт с фото

Салат, приготовлений за даною рецептурою, по достоїнству оцінять гурмани і шанувальники японської кухні. У ньому поєднуються всі компоненти, які притаманні заморських страв.

Важливо: особливістю даного салату є використання виключно натуральної крабового м’яса, без заміни його аналогом з «сурімі».

Кількість порцій: 5

Час приготування: 20 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 88.8 кКал;
  • білки – 9.2 м;
  • жири – 4.7 м;
  • вуглеводи – 1.7 р.

Інгредієнти

  • крабове м’ясо – 230 г;
  • сир «Філадельфія» – 5 ст. л.;
  • цибуля ріпчаста – ½ шт;
  • суміш салатних листків – 160 г;
  • цибуля зелена – 70 г;
  • лайм – 1 шт.;
  • імбир, корінь – 1 см;
  • гірчиця звичайна – 1 ч. л.;
  • «Васабі» – 0.5 ч. л.;
  • соус соєвий – 1 ст. л.;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Відварне крабове м’ясо наріжте або нарвете руками на досить великі шматки.
  2. Всю зелень укупі з цитрусом промийте і обсушіть.
  3. За допомогою маленької терочки зніміть з лайма всю цедру, для цього рецепта знадобиться тільки вона.
  4. Перекладіть м’ясо в ошатну посуд і додайте до нього салатну суміш, попередньо нарвавши її руками. Різати листи не рекомендується. Також для збереження свіжості салату не промийте його під струменем води, а лише обполосніть в чаші з рідиною і дайте висохнути вологи.
  5. Обидва лука максимально тонко нашаткуйте. Ріпчасту — на півкільця. Додайте в загальну масу.
  6. Приготуйте заправку. Для цього в окремій чашці змішайте м’який сир, соєвий соус, два види гірчиці, цедру і дрібненько натертий очищений імбир. Гарненько перемішайте. Злегка присолите.
  7. Отриману заправку влийте в салатник і рівномірно розподіліть по всьому об’єму страви.
Читайте також:  Оселедець під шубою: 9 класичних рецептів

Рецепт пікантного салату з крабовим м’ясом і креветками

Салат из консервированного мяса краба и палочек - очень вкусный рецепт с фото

Дуже ніжний і насичений делікатесний салат, який дозволить вам поринути у надзвичайну атмосферу ресторанних страв, яким місце на фото.

Кількість порцій: 13

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність

  • калорійність – 204.4 кКал;
  • білки – 12.5 м;
  • жири – 16.5 м;
  • вуглеводи – 2 р.

Інгредієнти

  • креветки нечищене – 400 г;
  • м’ясо крабів – 250 г;
  • огірки свіжі – 2 шт.;
  • авокадо – 2 шт.;
  • яйця курячі – 6 шт.;
  • цибуля зелена – кілька пір’я;
  • майонез – 230 г;
  • васабі – 1 ч. л.;
  • соус соєвий – 1 ч. л.;
  • олія соняшникова – для обсмажування;
  • листя салату – для декорування;
  • сіль, перець мелений – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Відваріть яйця. Нам знадобляться тільки білки, тому відокремте їх, натріть на тертці. Застосування залишилися жовтків ви знайдете в інших стравах.
  2. На розпечену з олією сковорідку покладіть розморожені коктейльні креветки і доведіть їх до готовності, підрум’янивши з кожного боку за кілька хвилин. Остудіть. Наріжте на середнього калібру шматочки.
  3. У митих огірків видаліть з обох сторін кінчики, перевірте на гіркоту, наріжте тонкою невеликою соломкою. Краще всього використовувати плоди невеликого розміру, у яких не сильно виражені насіння.
  4. Подрібніть пір’яний цибулю і з’єднайте його з огіркової стружкою.
  5. Авокадо вибирайте тільки зі зрілою м’якоттю. Перевірити стиглість легко – досить натиснути на екзотичний горіх пальцем, він повинен бути м’яким. Видаліть кісточку, намітивши ножем уздовж всього плоду лінію розділу і провернувши половинку за годинниковою стрілкою. Шкірку теж необхідно зняти. Наріжте м’якоть дрібно будь-яким способом.
  6. Приготуйте пікантну заправку. У звичайний майонез (якщо є можливість зробити його самостійно, то не полінуйтеся і приготуйте, смак стане ще краще) додайте васабі з соєвим соусом, трохи солі і чорного перчика. Перемішайте.
  7. Всі підготовлені продукти, настала черга збирати кулінарну композицію. Для цього вам знадобиться спеціальне металеве кільце. Встановіть його поверх акуратно розкладених салатних листя і викладайте шари, промазуючи кожен невеликою кількістю соусу (не варто класти занадто багато соусу, щоб салат не расползся по тарілці). Дотримуйтесь послідовність рівнів (починаючи знизу): яєчний білок, суміш огірків з цибулею, краби, авокадо, креветки.
  8. Шапку салату прикрасити декількома цілими креветками, завбачливо залишеними заздалегідь, і гілочкою будь улюбленої зелені.

Хоч м’ясо натурального краба і не відноситься до бюджетних продуктів, воно того варто. Приготуйте блюдо з додаванням цього інгредієнта хоч раз у році, тому як ви гідні того, щоб мати можливість іноді побалувати себе. Приємного апетиту!

DvaGusya