Якщо вам набридли стандартні і класичні салати, такі як “крабовий” та “Олів’є”, то вас напевно зацікавить цей бюджетний рецепт. Час приготування страви займає сущі хвилини, і по своїй простоті воно підійде навіть недосвідченим господаркам. Однак салатик не зовсім влаштує тих, що худнуть, тому що в його склад входять сухарики і майонез.
Вишукано й ефектно ця ідеальна за своєю інгредієнтів закуска буде виглядати в широких прозорих порційних стаканчиках або салатницях.
Порада: у зв’язку з тим, що в магазинних сухариках знаходиться велика кількість “шкідливих Е”, краще їх приготувати самостійно, просто обсмаживши порізаний “соломкою” хліб на сухій сковороді.
Рецепт салату “Ніжність”
Інгредієнти
- крабові палички (або м’ясо краба) 200 г
- помідори 200 г
- яйце 3 шт.
- сир 100 г
- білі сухарики 50 г
- майонез 50 г
- сіль за смаком
На порцію
Калорії: 167.2 ккал
Білки: 8.8 р
Жири: 10.8 г
Вуглеводи: 9 р
Кроки 15 хв. Відео-рецепт
Зварити, охолодити і натерти на тертці яйця.
Однакового розміру нарізати кубиками помідори і крабові палички.
Сир натерти на тертці.
Салат викладати на блюдо або по вазам шарами: 1 шар – крабові палички, 2 – помідор, 3 – яйце, 4 – сухарики, 5 – сир. Кожен шар промазати майонезом і підсолити. Прикрасити блюдо і подати до столу.
Рецепт салату “Корида” з крабовими паличками, томатами з часником і сухариками
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 6
Енергетична цінність
- калорійність – 258 ккал;
- жири – 19.3 м;
- білки – 13.1 м;
- вуглеводи – 8.1 р.
Інгредієнти
- крабові палички – 100 г;
- помідори – 100 г;
- кукурудза (консервована) – 100 г;
- сир – 200 г;
- часник – 10 г;
- білі сухарі – 30 г;
- майонез – 60 г;
- сіль – 5 р.
Процес приготування
- Для початку необхідно з помідорів видалити м’якоть, яка містить насіння, після чого решту нарізати дрібними кубиками.
- Часник пропустити через прес і змішати з томатами.
- Дрібними квадратиками нарізати крабові палички.
- Натерти сир.
- Викласти салат шарами: 1 – помідори і часник, 2 – крабові палички, 3 – кукурудза, 4 – сир.
- Всі шари не забути промазати майонезом.
- Прикрасити сухариками і подати на стіл.
Ці салати є дуже поживними і поживними. Замість сухариків можна використовувати картопляні чіпси, але в цьому випадку не потрібна буде сіль. Готувати та приправляти блюдо майонезом краще перед самою подачею на стіл, щоб сухарі не розмокнули і не перестали хрустіти.
Закуски з “крабом” і сухариками можна готувати у свята і на кожен день. Насолоджуйтеся салатиками самі і пригощайте друзів. Приємного апетиту!
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!