Салат з крабовими паличками і горошком – рецепт із зеленого консервованого гороху

Салат — це одна з тих страв, які дають можливість господиням імпровізувати. Варто замінити будь-який з інгредієнтів, як тут же вийде абсолютно новий смак.

Наприклад, всім відомо, що в салат, окрім паличок або крабового м’яса, кладуть кукурудзу. Але ж можна трохи «погратися» і замінити її, скажімо, консервованим горошком. Дивіться, у що може вилитися ця затія.

Крабовий салат із зеленим горошком

Салат с крабовыми палочками и горошком - рецепт из зеленого и консервированного гороха

Інгредієнти

  • крабові палички 200 г
  • помідор 200 г
  • горошок зелений консервований 100 г
  • яблуко 100 г
  • цибуля ріпчаста-70 г
  • майонез 100 г
  • сіль, перець чорний мелений за смаком

На порцію

Калорії: 121 ккал

Білки: 3 р

Жири: 9 р

Вуглеводи: 7.4 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Салат с крабовыми палочками и горошком - рецепт из зеленого и консервированного гороха

    Розморозьте крабові палички, розріжте брусочки навпіл уздовж, а потім нарубайте шматочками по півсантиметра в ширину.

  • Салат с крабовыми палочками и горошком - рецепт из зеленого и консервированного гороха

    Яблуко очистіть від шкірки, видаліть серцевину і поріжте на невеликі шматочки. Використовуйте для цього салату плоди кисло-солодких сортів.

  • Салат с крабовыми палочками и горошком - рецепт из зеленого и консервированного гороха

    Помідори оформіть кубиками. Краще брати плоди м’ясисті, щільні, не дуже соковиті, інакше в салаті вони перетворяться на кашу. Також підійдуть і помідори черрі, порізані на четвертинки.

  • Салат с крабовыми палочками и горошком - рецепт из зеленого и консервированного гороха

    Цибулю почистіть і наріжте як можна дрібніше.

  • Салат с крабовыми палочками и горошком - рецепт из зеленого и консервированного гороха

    З горошку злити маринад. З’єднайте всі інгредієнти, посоліть, поперчіть, заправте майонезом і ретельно вимісіть.

  • Салат с крабовыми палочками и горошком - рецепт из зеленого и консервированного гороха

    Подавайте до столу, прикрасивши по краю шматочками помідора.

Порада: зробити цей салат більш смачним та вишуканим можна, додавши в якості одного з основних інгредієнтів кальмарів, бекон або корейську моркву.

Склад крабового салату із зеленим горошком можна міняти на свій розсуд. Як варіант – приготувати його повністю як класичний: покласти яйця, рис, свіжі огірки, а замість кукурудзи взяти зелений горошок. А можна поімпровізувати і в цьому ж рецепті замінити свіжий огірок маринованою.

Ще один варіант – приготувати крабовий салат за подобою «Олів’є»: горошок, картопля, морква, цибуля, солоний огірок, але замість ковбаси додати м’ясо краба. Вийде не менш смачно. Також можна за основу взяти салат «Цезар». Крабове м’ясо дуже добре гармонує з сиром, помідорами та сухариками. А якщо додати до нього пекінську капусту, то вийде не тільки смачно, але і корисно, адже клітковина, що міститься в “пекинке”, сприяє кращому засвоєнню інших інгредієнтів.

Салат «Принцеса на горошині»

Салат с крабовыми палочками и горошком - рецепт из зеленого и консервированного гороха

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • білки – 8 г;
  • жири – 13 г;
  • вуглеводи – 5 м;
  • калорійність – 169 кКал.

Інгредієнти

  • крабові палички — 100 г;
  • твердий сир — 70 г;
  • горошок зелений консервований — 100 г;
  • морква — 100 г;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • майонез — 50 г;
  • сіль — за смаком.

Порада: цей салат не замішується, а викладається шарами, завдяки чому красиво виглядає не тільки на фото. Так що заздалегідь запасіться або креманками, або спеціальною формою.

Покрокове приготування

  1. Поставте на тарілку, в якій будете подавати страву, кільце для салату або ж підготуйте креманку. Розморозьте крабові палички і наріжте кружальцями приблизно півсантиметра товщиною. Викладіть на дно тонким шаром.
  2. Зробіть сіточку з майонезу. Для цього зручніше використовувати соус в м’яких пакетах без кришки, щоб можна було зрізати маленький куточок і отримати вузький отвір.
  3. З консервованого горошку злити маринад і викладіть продукт в один шар поверх крабових паличок. Змастіть невеликою кількістю майонезу.
  4. Наступні на черзі — яйця. Зваріть їх круто, остудіть, почистіть і натріть на крупній тертці. За бажанням присолите. Зробіть майонезну сіточку.
  5. Моркву відваріть, очистіть від шкірки, поріжте на дрібні кубики і викладіть наступним шаром у форму або креманку. Зробіть прошарок з майонезу.
  6. Натріть сир на дрібній тертці і посипте їм зверху салат. Якщо готували страву у формі, зніміть її. Прикрасьте декількома гілочками петрушки кучерявої. Відправте в холодильник, щоб страва трохи промокло, і подавайте до столу.

Порада: урізноманітнити цей рецепт, зробити його смак більш освіжаючим і річним можна, якщо додати в нього шар зі свіжого огірка.

Свіжий або консервований: який вибрати горошок

Всі звикли готувати салати, використовуючи для них консервований зелений горошок. Але ж можна класти і свіжий. Правда, є кілька важливих моментів, які потрібно враховувати.

З банковим все просто: розкрив, маринад злив і клади в салат. Важливо тільки брати продукт перевірений, від надійного виробника, тому що іноді може попастися твердий горошок або з каламутним маринадом і сторонніми присмаками.

Салат с крабовыми палочками и горошком - рецепт из зеленого и консервированного гороха

Свіжий зелений горох, на щастя, вдало вибрати набагато простіше: його можна відразу ж спробувати. Але при виборі все ж потрібно уважно оглянути стручки, тому що часто буває так, що горох в них не визрів до кінця, і вони напівпорожні. Коли пробуєте, обов’язково оціните не тільки смак (він повинен бути приємним, солодкуватий, без гірчинки), але і консистенцію. Свіжий горошок щільний, але не твердий, легко розжовується. Можна також використовувати заморозку, обов’язково попередньо розморозивши горошинки.

У крабових салатів зі свіжим горохом більш яскравий смак. Багато господинь намагаються робити це страва без солі, оскільки вона вже міститься в крабових паличках і майонезі. При використанні молодого горошку з стручків салат трохи сладит, від чого стає більш ніжним.

Який би продукт ви ні використовували і якими інгредієнтами додатково ні урізноманітнили крабовий салат, зелений горошок внесе в нього свої смакові відтінки і зробить зовнішній вигляд більш яскравим і привабливим. Пробуйте нове, не бійтеся експериментувати, і результати здивують і порадують. Вдалих вам кулінарних дослідів і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: