Салат з крабовими паличками і яблуком – рецепт ніжність, конвалія, нарцис, хризантема шарами, з плавленим сиром, вершковим маслом, фото

Салат з крабовими паличками – це майже традиція на будь яке свято. За звичкою багато домогосподарки готують класичне блюдо, навіть не підозрюючи, що можна проявити фантазію і зробити по-справжньому привабливий і цікавий салат, від якого в захваті будуть всі гості.

Ми підготували для вас підбірку найнезвичайніших за складом, апетитних і простих закусок, які можна без сорому подавати на будь-який стіл.

Салат «Конвалія» з крабовими паличками і яблуком

Салат с крабовыми палочками и яблоком - рецепт нежность, ландыш, нарцисс, хризантема слоями, с плавленным сыром, сливочным маслом, фото

Як і в багатьох подібних салатах, інгредієнти в ньому викладаються шарами, причому кожен змащується майонезом. Назвати таке блюдо дієтичним не можна, але зрідка можна побалувати себе подібної смакотою.

По фото видно, чому салат носить назву квітки – його традиційно прикрашають зверху половинкою яйця або дрібно порізаним білком і зелень, імітуючи прекрасне літнє цвітіння.

Інгредієнти

  • крабові палички 200 г
  • яйце 4 шт.
  • майонез 250 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • сир плавлений 100 г
  • кріп 1 пучок
  • яблуко 1 шт.
  • масло вершкове 100 г

На порцію

Калорії: 181 ккал

Білки: 12.1 р

Жири: 13 р

Вуглеводи: 3.9 р

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Салат с крабовыми палочками и яблоком - рецепт нежность, ландыш, нарцисс, хризантема слоями, с плавленным сыром, сливочным маслом, фото

    Яйця необхідно зварити круто, потім остудити, очистити від шкаралупи і відокремити білки від жовтків. Для прикраси залиште або половинку яйця, або один білок.

  • Салат с крабовыми палочками и яблоком - рецепт нежность, ландыш, нарцисс, хризантема слоями, с плавленным сыром, сливочным маслом, фото

    Жовтки поки відкладаємо в сторону, а білки тиснемо виделкою. Далі кожен інгредієнт потрібно нарізати в окремих ємностях.

  • Салат с крабовыми палочками и яблоком - рецепт нежность, ландыш, нарцисс, хризантема слоями, с плавленным сыром, сливочным маслом, фото

    Сир тремо на дрібній тертці, якщо не любите плавлений, можна використовувати звичайний твердий, наприклад, пармезан.

  • Салат с крабовыми палочками и яблоком - рецепт нежность, ландыш, нарцисс, хризантема слоями, с плавленным сыром, сливочным маслом, фото

    Вершкове масло, щоб його було легко натерти, повинно бути замороженим.

  • Салат с крабовыми палочками и яблоком - рецепт нежность, ландыш, нарцисс, хризантема слоями, с плавленным сыром, сливочным маслом, фото

    Цибулю чистимо від шкірки, знімаємо плівочку, моєму і дрібно шаткуємо.

  • Салат с крабовыми палочками и яблоком - рецепт нежность, ландыш, нарцисс, хризантема слоями, с плавленным сыром, сливочным маслом, фото

    Крабові палички нарізаємо кружечками, або пір’ям.

  • Салат с крабовыми палочками и яблоком - рецепт нежность, ландыш, нарцисс, хризантема слоями, с плавленным сыром, сливочным маслом, фото

    Яблуко очищаємо від шкірки і натираємо на тертці.

  • Салат с крабовыми палочками и яблоком - рецепт нежность, ландыш, нарцисс, хризантема слоями, с плавленным сыром, сливочным маслом, фото

    Тепер беремо невисоку салатницю і викладаємо інгредієнти шарами, промазуючи кожен майонезом, – яєчні білки, сырочек, вершкове масло, цибулю, крабові палички, перетерте яблуко.

  • Салат с крабовыми палочками и яблоком - рецепт нежность, ландыш, нарцисс, хризантема слоями, с плавленным сыром, сливочным маслом, фото

    Зверху знову змащуємо майонезом, а потім прикрашаємо подрібненими яєчними жовтками. В кінці викладаємо гілочки кропу, а як квіточок використовуємо білок або половинку яйця, якщо хочете зобразити вже розпустилася квітка. Приємного апетиту!

Салат необхідно розрізати і подавати як пиріг, щоб у гостей був шанс візуально насолодитися всіма верствами. Так як він щедро заправляється майонезом, зберігати його довго не можна, так що робіть невелику порцію, яку з’їдять на святі, удачі у приготуванні!

Салат «Ніжність» з крабовими паличками і яблуком

Закуска не дарма так називається. Завдяки інгредієнтам, смак у неї виходить дуже ніжний, особливо якщо дати їй настоятися пару годинок і просочитися майонезом. Калорій в такому салаті забагато, але для святкового столу це дозволено.

Салат с крабовыми палочками и яблоком - рецепт нежность, ландыш, нарцисс, хризантема слоями, с плавленным сыром, сливочным маслом, фото

Сам рецепт досить бюджетний, а на виході ви отримаєте гарне оригінальне блюдо, здатне перекочувати в скарбничку ваших улюблених сімейних рецептів. Замість паличок можна сміливо використовувати крабове м’ясо, якщо не хочете їсти “підробку”.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • білки – 13.4 м;
  • жири – 13 г;
  • вуглеводи – 8.9 м;
  • калорійність – 205 ккал.

Інгредієнти

  • крабові палички – 200 г;
  • яйце – 4 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • майонез – 250 г;
  • сир плавлений – 100 г;
  • кріп – 1 пучок;
  • яблука – 1 шт.;
  • масло вершкове – 100 г.

Покрокове приготування

  1. Яйця і моркву відварюємо і остуджуємо.
  2. Злегка підморожені крабові палички натираємо на крупній тертці в салатницю, змащуємо майонезом. Якщо хочете зробити закуску менш калорійною, можете використовувати сметану або змішати її з майонезом в рівних пропорціях.
  3. Додаємо подрібнені на тертці яблука без шкірки.
  4. Сир натираємо наступним шаром, знову змащуємо майонезом.
  5. Потім викладаємо подрібнену на дрібній тертці моркву, знову заправка.
  6. Білки відділяємо від жовтків. Потерті білки наступним шаром викладаємо і в останній раз змащуємо.
  7. Жовтки подрібнюємо і змішуємо із зеленню, прикрашаємо цим салат.
  8. Ховаємо закуску в холодильник на 2-3 години, щоб вона як слід просочилася. Приємного апетиту!

Закуска коштує того, щоб витратити на неї свій час. У підсумку ви отримуєте по-справжньому ніжний і смачний легкий салатик.

Рецепт салату «Хризантема» з крабовими паличками і яблуком

Продовжуючи традицію салатиків з красивими квітковими назвами, обов’язково приготуйте на святковий стіл подібне блюдо. Це дуже бюджетний варіант, який сподобається будь-якому гостю.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність

  • білки – 9 м;
  • жири – 20.3 г;
  • вуглеводи – 5.4 м;
  • калорійність – 240.3 ккал.

Салат с крабовыми палочками и яблоком - рецепт нежность, ландыш, нарцисс, хризантема слоями, с плавленным сыром, сливочным маслом, фото

Інгредієнти

  • крабові палички – 250 г;
  • яйце – 5 шт.;
  • майонез – 250 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сир Гауда – 100 г;
  • яблука – 1 шт.;
  • масло вершкове – 100 г.

Покрокове приготування

  1. Яйця потрібно попередньо відварити круто і остудити. Очищаємо їх і акуратно відокремлюємо білки від жовтків.
  2. Ріпчасту цибулю чистимо, миємо, потім нарізаємо дуже дрібно і на півгодини заливаємо холодною водою, щоб позбавити її від гіркоти.
  3. Яєчні білки подрібнюємо ножем або тремо на тертці, а потім відправляємо першим шаром в салатницю. Надалі ми кожен шар повинні змащувати майонезом.
  4. Сир натираємо на крупній тертці і відправляємо слідом. Можна взяти будь-який твердий сир, який більше любите.
  5. Цибуля опрокидываем на друшляк, трохи просушуємо паперовими рушниками і викладаємо.
  6. Крабові палички подрібнюємо ножем і розподіляємо зверху.
  7. Зелене яблуко очищаємо від шкірки і насінної коробочки, а потім тремо на тертці і відправляємо в салат.
  8. Змащуємо майонезом останній шар і посипаємо подрібненими яєчними жовтками. Смачний салат «Хризантема» готовий!

Перед подачею за бажанням можна прикрасити листям зелені, оливками або креветками. Завдяки крабовому м’яса подібний салат виглядає дуже ошатно й святково, тому сміливо подавайте на будь-який стіл.

Салат «Нарцис» з крабовими паличками і яблуками

Салат с крабовыми палочками и яблоком - рецепт нежность, ландыш, нарцисс, хризантема слоями, с плавленным сыром, сливочным маслом, фото

Салати з квітковими назвами придбали величезну популярність, так як яскраві страви здатні підняти настрій в будь-який час року.

Нарцисом цей салат називається через верхнього шару з яєчних жовтків, але ви можете так само проявити кмітливість і фантазію, виклавши із зелені, білків і консервованої кукурудзи справжні їстівні квіти. Але про все покроково.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність

  • білки – 8.9 м;
  • жири – 24.1 г;
  • вуглеводи – 4.7 м;
  • калорійність – 271.2 ккал.

Інгредієнти

  • крабові палички – 250 г;
  • яйце – 6 шт.;
  • майонез – 250 г;
  • консервована кукурудза – 40 г;
  • сир плавлений – 200 г;
  • яблука зелені – 1 шт.;
  • масло вершкове – 100 г.

Покрокове приготування

  1. Яйця необхідно відварити круто, потім остудити, очистити і відокремити жовтки від білків. Їх ми будемо використовувати в різних шарах.
  2. Якщо ви хочете отримати блюдо у вигляді півкола, то починайте викладати інгредієнти на тарілці, в іншому випадку сміливо беріть салатницю.
  3. Білки подрібнюємо виделкою або на тертці і кладемо першим шаром. Малюємо майонезну сіточку.
  4. Зверху натираємо плавлений сир, змащуємо майонезом. Згодом кожен шар необхідно буде відокремлювати майонезом, як би калорійно це не звучало.
  5. Масло краще всього використовувати підморожене, щоб воно легко натиралось на тертці. Викладаємо його слідом.
  6. Крабові палички або дрібно нарізаємо, або трьом на дрібній тертці (добре, якщо вони теж злегка морожені).
  7. Зверху насипаємо очищене від шкірки і терте зелене яблуко, знову робимо майонезну сіточку.
  8. Посипаємо подрібненими жовтками, а далі вже справа фантазії. Як варіант – прикрасити верх їстівними квітами із зелені, кукурудзи і капусти, орієнтуючись на фото справжніх нарцисів. Приємного апетиту!

Порада: якщо святкова вечеря вже скоро, і чекати, поки салат просочиться, колись, шари можна окремо змішати з майонезом ще до того, як почати викладати їх в загальну салатницю.

Подібних «весняних» легких салатів безліч, а в кожній родині їх готують по своєму, використовують інші фрукти і овочі, додають різні спеції. Не бійтеся експериментувати з черговістю шарів. Удачі на кухні!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: