Салат з крабовими паличками і капустою – червонокачанної, білокачанної, китайської, свіжою і молодий, рецепт “Надія” і “Глорія”, фото

Капустяні і крабові салати багатьма улюблені і дуже часто присутні навіть на святковому столі. А що, якщо їх об’єднати? Ви не повірите, але капуста і крабові палички чудово поєднуються один з одним. А якщо розбавити салатик ще парочкою інгредієнтів, кукурудзою, яйцями, овочами, то вийде просто неймовірно смачна закуска на всі випадки життя. Причому капусту можна брати будь-яку: від добре знайомої білокачанної, до кольоровий, пекінської або навіть морський.

Салат с крабовыми палочками и капустой - краснокочанной, белокочанной, китайской, свежей и молодой, рецепт "Надежда" и "Глория", фото

Рецепт салату з китайською капустою і крабовими паличками

Інгредієнти

  • крабові палички 380 г
  • кукурудза консервована солодка 1 банка (250 г)
  • капуста китайська 1 вилок
  • яйце куряче 4 шт.
  • майонез 90 г
  • сіль 3 щіпки
  • суміш перців за бажанням

На порцію

Калорії: 62.15 ккал

Білки: 3.58 р

Жири: 2.99 р

Вуглеводи: 4.82 р

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Салат с крабовыми палочками и капустой - краснокочанной, белокочанной, китайской, свежей и молодой, рецепт "Надежда" и "Глория", фото

    Природно, починаємо з варіння яєць. Тримати на плиті їх треба близько 10 хвилин після закипання, а потім перекласти в крижану воду – так прискориться процес охолодження і до того ж буде набагато легше чистити. Ну а поки яйця варяться і остигають, займаємося іншими компонентами салату.

  • Салат с крабовыми палочками и капустой - краснокочанной, белокочанной, китайской, свежей и молодой, рецепт "Надежда" и "Глория", фото

    Китайську капусту треба гарненько помити і видалити всі жорсткі і дуже прожилки грубі – в салаті вони ні до чого. Шаткуємо капустяне листя тонкою соломкою.

  • Салат с крабовыми палочками и капустой - краснокочанной, белокочанной, китайской, свежей и молодой, рецепт "Надежда" и "Глория", фото

    Якщо ваші крабові палички заморожені, то для початку треба дати їм відійти. Небажано використовувати для цього мікрохвильову піч або гарячу воду. Краще за кілька годин до того як приступати до готування, дістаньте їх з морозильної камери. Нарізаємо розморожені морепродукти рівними за розміром дрібними кубиками.

  • Салат с крабовыми палочками и капустой - краснокочанной, белокочанной, китайской, свежей и молодой, рецепт "Надежда" и "Глория", фото

    Залишилося тільки додати кукурудзу і подрібнені яйця. Змішуємо все в загальній салатниці, додаємо майонез і приправляємо сіллю і перцем.

Ось так легко і швидко можна приготувати незвичайний салат. А щоб він вийшов ще смачніше, згідно технологічній карті, дайте настоятися в холодильнику хоча б півгодинки. У відео цей момент часто упускають, але він важливий. Перед подачею на стіл для краси покладіть зверху гілочки свіжої зелені, тертий яєчний жовток або що-небудь інше на ваш розсуд.

Салат с крабовыми палочками и капустой - краснокочанной, белокочанной, китайской, свежей и молодой, рецепт "Надежда" и "Глория", фото

Порада: практично з тими ж інгредієнтами можна зробити прекрасний дієтичний салат. Така закуска готується без яєць і кукурудзи, зате з томатами і свіжою зеленню. Замість звичайного майонезу можна взяти пісний або ж маложирную сметану. Швидке і легке в приготуванні страва порадує приємними літніми нотками і своєю низькою калорійністю.

Рецепт салату «Надія»

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 10

Салат с крабовыми палочками и капустой - краснокочанной, белокочанной, китайской, свежей и молодой, рецепт "Надежда" и "Глория", фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 84.2 кКал;
  • білки – 3.59 г;
  • жири – 5.1 м;
  • вуглеводи – 5.47 м;

Інгредієнти

  • крабові палички – 1 упаковка (200 г);
  • капуста пекінська (можна взяти білокачанну) – 400 г;
  • кукурудза консервована солодка – 100 г;
  • яйце куряче – 3 шт.;
  • зелене велике яблуко – 1 шт.;
  • майонез «Легкий» – 120 г;
  • сіль дрібна – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Спершу треба підготувати яйця, так як вони потрібні нам круто. Заливаємо водою, ставимо на плиту і варимо близько 10 хвилин (з моменту закипання). З готових яєць зчищаємо шкаралупу, натираємо їх на тертці або ж просто дрібно подрібнюємо кухонним ножем.
  2. Капусту шаткуємо. Для додання їй більшої м’якості наминаем руками так, щоб виділився сік. Для цього можна скористатися і спеціальним пристосуванням (м’ялкою). А якщо додати трохи солі, то зробити все написане вище буде набагато легше.
  3. Тепер прийшла черга морепродуктів. Можна використовувати не тільки палички, але і м’ясо краба. Нарізаємо на акуратні рівні соломинки.
  4. У яблука видаляємо серцевиною і чистимо шкірку. Для його подрібнення скористаємося теркою з великої осередком.

Всі інгредієнти готові. Залишилося тільки їх перемішати, заправити майонезом і посолити. Цей салат з пікантними солодкими нотками ще часто називають дамським з-за його легкості. Він підходить навіть тим, хто змушений враховувати кожен грам.

Рецепт салату «Глорія»

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 15

Салат с крабовыми палочками и капустой - краснокочанной, белокочанной, китайской, свежей и молодой, рецепт "Надежда" и "Глория", фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 111.13 кКал;
  • білки – 3.74 г;
  • жири – 8.31 г;
  • вуглеводи – 4.94 р.

Інгредієнти

  • м’ясо краба – 200 г;
  • капуста – 300 г;
  • гриби мариновані (опеньки) – 1 банка (350 р);
  • шинка – 200 г;
  • кукурудза консервована солодка – 1 банка;
  • майонез «Провансаль» – 250 м;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Капусту дрібно шаткуємо. Якщо є занадто тверді прожилки, їх краще видалити. Ідеально підійде салатна частина молодої ранньої білокачанної капусти.
  2. Шинку і морепродукти потрібно нарізати тонкими рівними смужками.
  3. Змішуємо всі компоненти, включаючи кукурудзу і грибочки. Присмачую майонезом і солимо.

Незвичайний і неймовірно приємний на смак салат «Глорія» готовий! Дуже ситна та поживна, завдяки своїм складовим, страва безсумнівно викличе у всіх захоплення.

Порада: замість капусти можна використовувати стручкову квасолю, але для рецепта її неодмінно треба проварити 5-10 хвилин. Вона повинна стати м’якою. Після цього злийте воду (можна скористатися друшляком) і дайте квасолі охолонути.

Рецепт крабового салату з червонокачанної капустою

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 11

Салат с крабовыми палочками и капустой - краснокочанной, белокочанной, китайской, свежей и молодой, рецепт "Надежда" и "Глория", фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 108.47 кКал;
  • білки – 5.59 г;
  • жири – 6.66 г;
  • вуглеводи – 7.12 р.

Інгредієнти

  • крабові палички — 200 г;
  • капуста червонокачанна – 400 г;
  • кукурудза консервована солодка – 1 банка (250 г);
  • сир “Гауда” – 150 г;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • гірчиця – 1 ч. л.;
  • сметана 15% – 90 г;
  • перець чорний мелений – 1 / 3 ч. л.;
  • зелена цибуля – 1 пучок.

Покрокове приготування

  1. Щоб заощадити час, починаємо з варіння яйця круто (10-12 хвилин) – воно знадобиться для соусу. Паралельно займаємося основними компонентами.
  2. Червону капусту дрібно шаткуємо. Якщо у вас вдома є шатківниця, можна скористатися нею. Подрібнене листя трохи підсолити і добре пром’яти руками.
  3. Крабові палички попередньо треба розморозити, якщо вони заморожені. Нарізаємо їх на свій розсуд – можна брусочками, кільцями або будь-якими довільними шматками.
  4. Сир натираємо на тертці. Щоб зробити це було легше, потримайте його трохи в морозильнику, тоді він не буде прилипати до поверхні тертя.
  5. Розкриваємо банку з кукурудзою і вивалюємо її вміст в друшляк, щоб стекла вся рідина.
  6. Прийшла пора готувати соус. Для заправки знадобиться тільки яєчний жовток. Розминаємо його виделкою. Додаємо сметану і гірчицю, перчимо й перемішуємо все, поки маса не стане однорідною.

З’єднуємо всі в глибокій посуді. Посипаємо зверху зеленим цибулею – щоб салат був не тільки смачним, але і красивим, таким, як зазвичай буває на фото.

Класичний рецепт крабового салату з білокачанної капустою

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 5

Салат с крабовыми палочками и капустой - краснокочанной, белокочанной, китайской, свежей и молодой, рецепт "Надежда" и "Глория", фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 71.9 кКал;
  • білки – 2.56 г;
  • жири – 3.23 г;
  • вуглеводи – 7.75 р.

Інгредієнти

  • крабові палички – 100 г;
  • кукурудза консервована солодка – 150 г (1 маленька баночка);
  • капуста білокачанна – 150 г;
  • цибулю зелений – 50 р;
  • майонез – 50 г;
  • сіль за смаком.

Покрокове приготування

  1. Капусту шаткуємо. Вийшла соломка повинна бути тонкою і не надто довгою.
  2. Крабові палички звільняємо від упаковки і нарізаємо кільцями товщиною 3-5 мм.
  3. Відкриваємо кукурудзу, перекладаємо її в сито або друшляк. Уся рідина повинна зійти.
  4. Перемішуємо компоненти, включаючи подрібнений зелений лук, майонез і сіль.

Ось салат і вже готовий! Один з його плюсів, як ви встигли помітити, швидкість у приготуванні, так як інгредієнти не вимагають варіння і попередньої підготовки. Треба просто все подрібнити і перемішати. Можна додати в салат терті свіжі огірки або яблука. А якщо ви хочете, щоб він був більш поживним, додайте сирокопченої шинки або ковбаси.

Порада: не менш смачним вийде салат, якщо для приготування використовувати не свіжу, а квашену капусту. Прекрасно підійде солона разом з морквою. Зелений лук краще замінити червоним, а кількість кукурудзи злегка зменшити.

Рецепт крабового салату з маринованою морською капустою

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 10

Салат с крабовыми палочками и капустой - краснокочанной, белокочанной, китайской, свежей и молодой, рецепт "Надежда" и "Глория", фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 98.46 кКал;
  • білки – 4.67 г;
  • жири – 6.09 м;
  • вуглеводи – 5.85 р.

Інгредієнти

  • крабові палички – 200 г;
  • маринована морська капуста – 150 г;
  • кукурудза консервована солодка – 1 банка (250 г);
  • яйце куряче – 4 шт.;
  • свіжий огірок – 150 г;
  • сметана 30% – 50 г;
  • майонез «Легкий» – 50 р;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Як відомо, якщо для салату треба що-небудь відварювати, це потрібно зробити в першу чергу. Таким чином, значно економиться час. Починаємо з того, що ставимо на плиту каструлю з водою і яйцями. Варити їх треба близько 10 хвилин після того, як з’являться перші бульбашки.
  2. У глибоку чашку або каструльку (можна відразу взяти салатницю) викладаємо капусту і кукурудзу. Якщо ламінарія задовга, то її потрібно нарізати.
  3. Готові дрібно подрібнені яйця відправляємо до інших компонентів.

Салат практично готовий! Залишилося заправити його і перемішати.

Порада: спробуйте використовувати незвичайний сирний соус. Він чудово поєднується з морепродуктами і додасть вашій страві вишуканого смаку з приємними нотками. Для приготування такої заправки 1 сирок заливаємо 1/2 склянки окропу і перемішуємо, поки він повністю не розчиниться, а сама маса не стане однорідною. Після цього додаємо пару столових ложок майонезу (або сметани). Можна трохи посолити або навіть підсолодити, або додати часник – на ваш розсуд. Перемішуємо, і неймовірно смачний соус готовий.

Все-таки скільки різноманітних страв виходить приготувати з, здавалося б, самих звичайних інгредієнтів і без рису. Можна по-швиденькому настругати легкий капустяний салат з морепродуктів, або ж витратити трохи часу і коштів і порадувати себе і близьких зовсім новим і незвичайним смаком. А вже скільки рецептур – вибирай на свій розсуд і вперед! Якщо слідувати інструкціям, у вас вийде чудовий салат, який нікого не залишить байдужим! Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Салат с крабовыми палочками и капустой - краснокочанной, белокочанной, китайской, свежей и молодой, рецепт "Надежда" и "Глория", фото

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: