Салат з крабовими паличками і ковбасою – білосніжка, снігова королева, тритон, рецепт з шинкою, помідорами і кальмарами

Салат з крабових паличок – це класична складова святкового або повсякденного столу. Але не багато хто знає, що крім традиційного, широко відомого рецепта існує ще величезна кількість варіантів його приготування. Наприклад, крабові палички чудово поєднуються з ковбасою, причому можна використовувати як варену, так і копчену. Дуже смачним вийде крабовий салат, приготований з шинкою або сервелатом (сирокопчена або варенокопченая ковбаса). А якщо плюс до всього ще додати яйця, сир або кукурудзу, страва заграє такими смаковими фарбами, що напевно нікого не залишить байдужим.

Салат с крабовыми палочками и колбасой - белоснежка, снежная королева, тритон, рецепт с ветчиной, помидорами и кальмарами

Салат з крабовими паличками і салямі

Інгредієнти

  • крабові палички 200 г
  • салямі 200 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • яйце куряче 4 шт.
  • кукурудза консервована 250 г
  • майонез 3 ст. л.
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 196.85 ккал

Білки: 9.12 г

Жири: 14.99 р

Вуглеводи: 6.33 р

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • Салат с крабовыми палочками и колбасой - белоснежка, снежная королева, тритон, рецепт с ветчиной, помидорами и кальмарами

    Щоб заощадити час, насамперед ставимо варитися яйця круто (приблизно 15 хвилин після закипання). А поки вони готуються, займемося іншими компонентами салату.

  • Салат с крабовыми палочками и колбасой - белоснежка, снежная королева, тритон, рецепт с ветчиной, помидорами и кальмарами

    Якщо крабові палички заморожені, то розморожуємо природним шляхом. Вкрай небажано користуватися для цього мікрохвильовою піччю або гарячою водою. Нарізаємо палички соломкою. Не варто занадто дрібнити, інакше смакові якості салату будуть вже не ті.

  • Салат с крабовыми палочками и колбасой - белоснежка, снежная королева, тритон, рецепт с ветчиной, помидорами и кальмарами

    З цибулини видаляємо лушпиння. Знімаємо верхівку і кінчик. Після очищення обов’язково промиваємо та нарізаємо як можна дрібніше. Допускається навіть злегка пром’яти прямо руками, щоб цибуля не був занадто жорстким.

  • Салат с крабовыми палочками и колбасой - белоснежка, снежная королева, тритон, рецепт с ветчиной, помидорами и кальмарами

    Салямі очищаємо від плівки. Нарізаємо тонкою соломкою.

  • Салат с крабовыми палочками и колбасой - белоснежка, снежная королева, тритон, рецепт с ветчиной, помидорами и кальмарами

    За цей час яйця вже встигли зваритися. Охолоджуємо їх за допомогою холодної води, зчищають шкаралупу. Дрібно нарубаем ножем.

  • Салат с крабовыми палочками и колбасой - белоснежка, снежная королева, тритон, рецепт с ветчиной, помидорами и кальмарами

    З кукурудзи зціджуємо рідина. З’єднуємо всі інгредієнти в салатниці, заправляємо не надто густим майонезом і, якщо потрібно, солимо.

Смачний, простий і досить швидкий у приготуванні салатик готовий. Щоб краще просочився, дайте йому настоятися, відправивши в холодильник хвилин на 30. Після цього страву можна сміливо подавати гостям.

Рецепт салату «Білосніжка»

Салат с крабовыми палочками и колбасой - белоснежка, снежная королева, тритон, рецепт с ветчиной, помидорами и кальмарами

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 16

Енергетична цінність

  • калорійність – 214.93 кКал;
  • білки – 8.9 м;
  • жири – 15.73 г;
  • вуглеводи – 8.16 р.

Інгредієнти

  • крабові палички – 250 г;
  • плавлений сирок – 2 шт.;
  • шинка – 200 г;
  • яйце куряче – 6 шт.;
  • арахіс смажений – 100 г;
  • яблуко – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вода – 50 мл;
  • цукор – 10 г;
  • перець чорний мелений – щіпка;
  • оцет столовий 9% – 50 г;
  • майонез – 350 г;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Для початку треба замаринувати нашатковану ріпчасту цибулю. Для цього ллємо у воду оцет, сиплемо сіль та цукровий пісок, змішуємо. Вимочуємо півкільця або кубики в отриманому розчині протягом 15 хвилин.
  2. Відварені заздалегідь яйця подрібнюємо. Але перед цим треба відокремити білки від жовтків, так як використовуватися в салаті вони будуть окремо. У свою чергу, нарізаний білок поділяємо на 2 рівні частини, одну з них змішуємо з майонезом.
  3. Миску застеляємо харчовою плівкою. Зробити це треба обов’язково, так як в кінці ми перевернемо салат, і нижній шар стане верхнім.
  4. Першим рядочок викладаємо білки з майонезом, наступним засипаємо подрібнений арахіс. Якщо у вас тільки свіжі горіхи, то попередньо обсмажте їх.
  5. Далі по черзі йде шинка. Її прийнято нарізати або дрібним кубиком, або тонкою соломкою.
  6. Покласти яблука. Їх треба помити, зняти шкірку, вийняти серединку і швидко, щоб не встигла потемніти, натерти на крупній тертці.
  7. П’ятий шар – це подрібнені зручним способом і завчасно змішані з майонезом крабові палички. Їх треба акуратно розрівняти, підготувавши майданчик для більш жорсткого інгредієнта.
  8. Наступний шар — хрусткий. Віджимаємо від зайвої рідини і засипаємо маринований лук. А поверх нього викладаємо жовтки, які теж потрібно змішати з соусом.
  9. Посипаємо салат плавленими сирками, які просто подрібнюємо руками. Змащуємо не надто густо майонезом.
  10. Тепер дістаємо кругле плоске блюдо відповідного діаметру. На нього повинна поміститися вся піраміда. Перевертаємо миску з готовим салатом на тарілку, знімаємо харчову плівку і прикрашаємо половиною яєчних білків.

Важливо: як і будь-якого іншого багатошаровому салату, «Білосніжку» треба настоятися в холодильнику мінімум 2 години, а потім на власний розсуд прикрасити її будь свіжою зеленню і подати на стіл.

Рецепт салату «Снігова королева»

Салат с крабовыми палочками и колбасой - белоснежка, снежная королева, тритон, рецепт с ветчиной, помидорами и кальмарами

Цю смачну листкову закуску можна сервірувати як в одній великій салатниці, так і порційно (якщо використовувати таке пристосування як кулінарне кільце). Замість шинки підійде звичайна варена без сала ковбаса або охолоджене варене куряче м’ясо.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 9

Енергетична цінність

  • калорійність – 211.9 кКал;
  • білки – 5.56 г;
  • жири – 18.28 г;
  • вуглеводи – 6.01 р.

Інгредієнти

  • крабові палички – 100 г;
  • шинка – 100 г;
  • яйце куряче – 3 шт.;
  • сир (м’який або напівтвердий) – 40 г;
  • яблуко – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • подрібнені волоські горіхи – 60 г;
  • майонез – 300 г;
  • вода – 1 ст. л.;
  • оцет столовий 9% – 1 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • цукор – 0,5 ч. л.

Покрокове приготування

  1. Першим ділом відварюємо яйця і маринуємо цибулю. Для маринаду розчин готуємо з води з додаванням оцту, солі і цукру. Вимочуємо в ній цибулю протягом 20 хвилин.
  2. Беремо глибоку салатницю. На дно кладемо подрібнений сир. Промазуємо майонезом.
  3. Остиглі до цього часу жовтки натираємо на маленькій тертці і влаштовуємо черговим шаром.
  4. Цибуля дістаємо з маринаду, віджимаємо і розподіляємо поверх жовтків. Змащуємо майонезом.
  5. Четвертим шаром підуть крабові палички. Їх треба дуже дрібно нарізати, викласти в салатницю і змастити майонезом.
  6. Тепер настала черга яблука. Гарненько промиваємо його, очищаємо від шкірки і вирізаємо серцевину з насінням. Натираємо фрукт на крупній тертці, перекладаємо в салат, а зверху знову ж мажемо майонез.
  7. Шинку кришимо на маленькі кубики, після неї знову йде соус.
  8. Потім засипаємо рубані волоські горіхи рівним шаром, а поверх них викладаємо подрібнені на тертці білки, які перед цим треба злегка посолити і змішати з майонезом. Частина білкової маси потрібно залишити для прикраси.

В принципі салат готовий. Залишилося тільки його прикрасити.

Порада: із суміші білків і соусу “Майонез” ліпимо кульки – вийдуть вироби, схожі на своєрідні сніжки. Викладаємо їх зверху на салат, додаємо гілочки петрушки. Даємо салату настоятися пару годин і подаємо.

Рецепт салату «Тритон»

Салат с крабовыми палочками и колбасой - белоснежка, снежная королева, тритон, рецепт с ветчиной, помидорами и кальмарами

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • калорійність – 178.62 кКал;
  • білки – 14.43 г;
  • жири – 12 м;
  • вуглеводи – 2.94 р.

Інгредієнти

  • крабові палички – 100 г;
  • кальмар – 200 г;
  • шинка – 200 г;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • сіль, перець, зелень – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Першим ділом треба відварити тушки кальмарів. Воду солимо і перчимо, додаємо спеції (за бажанням) і пару крапельок винного оцту. Кальмари опускаємо в окріп і варимо близько 3 хвилин. Потім охолоджуємо їх у холодній воді, чистимо і просушуємо. Нарізаємо зварений морепродукт соломкою.
  2. Таку ж форму надаємо крабовим паличкам (які треба попередньо розморозити) і шинки.
  3. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, додаємо майонез, сіль і подрібнену зелень.

Як ви вже помітили, готується страва досить просто і швидко і містить в собі всього 4 інгредієнта, якщо вважати майонез. Проте завжди можна зробити салат посытнее, додавши в нього свіжі огірки, яйця або трохи сиру.

Порада: якщо часу мало, морожених кальмарів замініть на консерви. Смак вийде трохи інший, але готувати таке блюдо значно швидше.

Рецепт крабового салату з капустою і ковбасою

Салат с крабовыми палочками и колбасой - белоснежка, снежная королева, тритон, рецепт с ветчиной, помидорами и кальмарами

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 13

Енергетична цінність

  • калорійність – 48.85 кКал;
  • білки – 2.26 м;
  • жири – 1.89 г;
  • вуглеводи – 5.54 р.

Інгредієнти

  • крабові палички – 30 г;
  • капуста білокачанна – 1 кг;
  • сервелат – 40 г;
  • кукурудза консервована – 150 г;
  • морква – 1 шт.;
  • перець болгарський – 0,5 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Капусту дрібно шаткуємо ножем. Для зручності рекомендуємо скористатися шатківницею, якщо вона є вдома. Щоб капуста стала м’якше, можна нам’яти її руками, але це вже на ваш розсуд, адже багато хто любить, щоб вона приємно хрустіла в салаті.
  2. Моркву натираємо на тертці.
  3. Половинку болгарського перцю очищаємо від насіння і нарізаємо тонкою соломкою.
  4. Часник слід дрібно порубати ножем або пропустити через прес.
  5. Крабові палички і ковбасу нарізаємо соломкою.
  6. Перекладаємо всі інгредієнти в салатницю, додаємо кукурудзу, майонез і трошки солі. Перемішуємо.

Простий і дуже смачний салатик готовий. Щоб капуста краще просочилася і пустила сік, даємо салату настоятися в холодильнику близько півгодини. Прикрашаємо зеленню і помідорами черрі.

Особливості приготування крабового салату з копченою ковбасою

Цей варіант виходить напрочуд смачним і дуже ситним. Ковбаса ідеально поєднується з маринованими або солоними огірочками, консервованою кукурудзою і сиром. Компоненти для такого салату нарізають тонкою соломкою – це найкраще розкриє смак. Інгредієнти можна взяти в таких пропорціях: 200 г крабових паличок, 100 г солоних огірків, маленька баночка кукурудзи, 1 цибулина, 100 г копченої ковбаси, 50 г твердого сиру. Потрібно просто все змішати в одній посуді, заправити майонезом, посолити, незвичайний і смачний салатик буде готовий.

Ось так легко можна зібрати з простих продуктів чудовий салат з банальними крабовими паличками і зовсім не делікатесної ковбасою. Так чому не замінити класичне, вже порядком набридли блюдо новинкою — чим-небудь незвичайним і таким же смачним. З фото і відео зробити це буде простіше. Наостанок невеликий рада – ковбасу, шинку і крабові палички краще брати хорошої якості, не варто на цьому економити. Адже від інгредієнтів безпосередньо залежить кінцевий результат. І звичайно ж, якщо слідувати зазначеної рецептурою, смак ні краплі не розчарує ні вас, ні ваших близьких. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: