Салат з крабовими паличками і морквою – рецепт з грибами, кукурудзою і сиром

Крабовий салат знаменитий безліччю варіацій. Розглянемо рецепти з додаванням нестандартного інгредієнта – моркви: сирої, вареної або смаженої. Цей овоч не тільки корисний і низькокалорійний, але і додає легкий пікантний смак звичного страви. Мало хто знає, що морква прийшла до нас з Афганістану, потрапивши в європейські країни лише в X столітті. Спочатку вона вирощувалася заради ароматного запаху листя і насіння, і лише пізніше люди усвідомили його корисність і стали вживати в їжу сам коренеплід.

Салат с крабовыми палочками и морковью - рецепт с грибами, кукурузой и сыром

Отже, приступимо до самих рецептами. Для зручності до них додані фото і відео, подивившись на які вам захочеться їх якомога швидше зробити та скуштувати.

Рецепт салату з крабових паличок з кукурудзою і морквою

Інгредієнти

  • крабові палички 200 г
  • кукурудза 200 г
  • яйце 5 шт.
  • морква 150 г
  • майонез 80 мл
  • зелень кропу 10 г
  • листя салату-20 г
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 187.1 ккал

Білки: 7.4 р

Жири: 10.3 р

Вуглеводи: 16.3 р

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Салат с крабовыми палочками и морковью - рецепт с грибами, кукурузой и сыром

    Зварити, остудити і дрібно порізати курячі яйця.

  • Салат с крабовыми палочками и морковью - рецепт с грибами, кукурузой и сыром

    Моркву варити до м’якості близько 20 хвилин. Також подрібнити невеликими квадратиками.

  • Салат с крабовыми палочками и морковью - рецепт с грибами, кукурузой и сыром

    З кукурудзи злити сік.

  • Салат с крабовыми палочками и морковью - рецепт с грибами, кукурузой и сыром

    Крабові палички порубати. У ємності змішати всі складові, додавши сіль і майонез. Поставити настоятися в холодильник на 1 годину.

  • Салат с крабовыми палочками и морковью - рецепт с грибами, кукурузой и сыром

    Перед подачею викласти на блюдо, прикрашене листям салату. Зверху присипати дрібно порубаним кропом або петрушкою.

Салат зі смажених крабових паличок, грибів і моркви

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • калорійність – 81.1 ккал;
  • жири – 4.4 м;
  • білки – 4.7 м;
  • вуглеводи – 5.8 р.

Салат с крабовыми палочками и морковью - рецепт с грибами, кукурузой и сыром

Інгредієнти

  • крабові палички – 240 г;
  • цибуля ріпчаста – 100 г;
  • гриби печериці – 150 г;
  • морква – 100 г;
  • огірок – 100 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • зелень петрушки – 20 г;
  • сік лимона – 20 мл;
  • олія соняшникова – 40 мл;
  • сіль і мелений перець – за смаком.

Процес приготування

  1. Відварити вкруту яйця, остудити їх і нарізати дрібними квадратиками.
  2. Натерти моркву.
  3. Подрібнити цибулю і огірок.
  4. На 4 частини розрізати печериці.
  5. Поставити сковороду на вогонь, налити масло і висипати цибулю і моркву. Обсмажувати до тих пір, поки цибуля не стане прозорим.
  6. Додати гриби на 4 хвилини.
  7. Засипати порізані пластинками крабові палички і смажити ще 5 хвилин.
  8. Подрібнити петрушку.
  9. Всі складові перекласти в салатницю і полити лимонним соком. Посолити і поперчити.
  10. Прикрасити дрібно посіченою зеленню і подати на стіл.

Рецепт салату з крабових паличок з огірком і морквою

Салат с крабовыми палочками и морковью - рецепт с грибами, кукурузой и сыром

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • калорійність – 161.2 ккал;
  • жири – 11.9 м;
  • білки – 9.6 м;
  • вуглеводи – 4 р.

Інгредієнти

  • крабові палички – 200 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • огірок – 150 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • морква – 150 г;
  • майонез – 50 мл;
  • сіль – за смаком.

Процес приготування

  1. Моркву і яйця відварити до готовності, остудити і почистити.
  2. Нарізати Квадратиками яйця, морква, крабові палички і огірок.
  3. Натерти на дрібній тертці твердий сир і відварену моркву.
  4. У прозорий салатник викласти шарами: 1 – крабові палички, 2 – майонез, 3 – сир, 4 – огірки, 5 – майонез, 6 – сир, 7 – яйця, 8 – сир, 9 – морква, 10 – майонез, 11 – крабові палички, 12 – сир.
  5. Посолити, дати настоятися 20 хвилин і подати гостям.

Листковий варіант буде виграшно виглядати на столі і прикрасить будь-яке свято.

Рецепт салату з крабових паличок з перцем і морквою

Салат с крабовыми палочками и морковью - рецепт с грибами, кукурузой и сыром

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • калорійність – 161.2 ккал;
  • жири – 11.9 м;
  • білки – 9.6 м;
  • вуглеводи – 4 р.

Інгредієнти

  • крабові палички – 100 г;
  • помідор – 100 г;
  • морква – 70 г;
  • огірок – 70 г;
  • перець болгарський – 70 г;
  • майонез – 50 мл;
  • зелень кропу – 10 г;
  • перець чорний, мелений і сіль – за смаком.

Процес приготування

  1. На тертці натерти сиру моркву.
  2. Квадратиками нарізати крабові палички, огірок, помідор і перець.
  3. Салат необхідно викладати шарами, промазуючи кожен майонезом, трохи підсолити: 1 – морква (зверху присипати чорним меленим перцем), 2 – крабові палички, 3 – помідори, 4 – огірки, 5 – перець.
  4. Прикрасити дрібно порізаним свіжим кропом.

Рада. Крабові палички можна замінити м’ясом краба. Це один і той же напівфабрикат з однаковим складом, але по-різному упакований. Для приготування салату м’ясо може бути навіть вигідніше, адже його не потрібно звільняти від індивідуальної плівки, як палички.

Спробувавши ці смачні та оригінальні рецепти, ви і ваші гості отримаєте незабутнє задоволення. Для зниження калорійності, рекомендується замінити майонез 10% сметаною або натуральним йогуртом, що анітрохи не погіршить смак.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Салат с крабовыми палочками и морковью - рецепт с грибами, кукурузой и сыром

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: