Салат з крабовими паличками і помідорами і часником та сиром – рецепт з майонезом, болгарським перцем шарами, фото

Салат з крабовими паличками, помідорами, часником і сиром – смачна, швидка, оригінальна закуска. “Червоне море” або “Дипломат” – так ще називають цей рецепт. У ньому повітряне м’ясо “краба” відмінно поєднується з м’якоттю свіжих помідорів. А завдяки наявності часнику страва набуває злегка гострий смак.

Салат с крабовыми палочками и помидорами и чесноком и сыром - рецепт с майонезом, болгарским перцем слоями, фото

У класичному рецепті інгредієнти заправляють магазинним майонезом, але також можна приготувати в домашніх умовах або замінити свіжою сметаною. А крабові палички рекомендується купувати найкращої якості – тоді салат виходить приголомшливим і тане в роті!

Приготуйте цю дивовижну закуску, дотримуючись нашої покрокової інструкції з фото і відео, і ви зможете переконатися, наскільки салат ніжний і апетитний.

Рецепт салату з крабовими паличками, помідорами, часником і сиром

Порада: для салату краще купити тверді стиглі помідори. М’які сорти томата утворюють кашку і зіпсують вигляд страви.

Інгредієнти

  • крабові палички 250-300 г
  • помідори 4 шт.
  • часник 1 голівка
  • твердий сир 350-400 г
  • майонез, сіль, чорний мелений перець за смаком

На порцію

Калорії: 295.3 ккал

Білки: 20.5 р

Жири: 19.4 р

Вуглеводи: 10.3 р

Кроки 15 хв. Відео-рецепт

  • Салат с крабовыми палочками и помидорами и чесноком и сыром - рецепт с майонезом, болгарским перцем слоями, фото

    4-5 зубчиків часнику очистити від шкірки. Продавити через прес. Змішати з майонезом. Залишити суміш “настоятися” 5-7 хвилин.

  • Салат с крабовыми палочками и помидорами и чесноком и сыром - рецепт с майонезом, болгарским перцем слоями, фото

    У цей час нарізати крабові палички акуратною соломкою або невеликими квадратиками.

  • Салат с крабовыми палочками и помидорами и чесноком и сыром - рецепт с майонезом, болгарским перцем слоями, фото

    Помідори промити у воді. Очистити від хвостиків. Так само нарізати соломкою або кубиками.

  • Салат с крабовыми палочками и помидорами и чесноком и сыром - рецепт с майонезом, болгарским перцем слоями, фото

    Крабові палички і помідори змішати в зручній посуді. Краще всього для цього підійде прозора миска або глибока тарілка. Заправити часниково-майонезній сумішшю. Поперчити, посолити. Досконально перешкодити інгредієнти.

  • Салат с крабовыми палочками и помидорами и чесноком и сыром - рецепт с майонезом, болгарским перцем слоями, фото

    Перед подачею на стіл поверх складових натерти шар твердого сиру на дрібній тертці.

  • Салат с крабовыми палочками и помидорами и чесноком и сыром - рецепт с майонезом, болгарским перцем слоями, фото

    Подавати салат, попередньо прикрасивши його листочками петрушки або кропу.

Порада: салат рекомендується готувати саме шарами. Тобто сир натирати в останню чергу і насипати його поверх інших компонентів. Корисно перед подачею на стіл залишити салат в холодильнику на 15 хвилин, щоб він добре просочився.

Варіанти приготування

Рецепт можна трохи змінити, додавши до інгредієнтів свіжий болгарський перець. Запашний овоч кладуть, якщо традиційний “Дипломат” приївся. У салат можна також нарізати кілька яєць, зварених круто, і покласти консервовану кукурудзу. Абсолютно новий смак у початковий рецепт внесуть смажені гриби.

Є ще один варіант приготування цього салату для святкового столу. Твердий сир можна замінити плавленим. Особливо добре буде поєднуватися з крабовими паличками продукт, що має копчений смак. Далі також потрібні помідори, кілька зубчиків часнику, курячі яйця, свіжий огірок, майонез і спеції за смаком.

Подавати салат краще з домашніми сухариками. Їх приготування займе 10 хвилин. Хліб потрібно нарізати кубиками невеликого розміру, викласти на деко. Посолити, поперчити, злегка збризнути оливковою або рослинним маслом. Пекти в духовці 10-15 хвилин. Салат з ними придбає оригінальний смак.

Салат с крабовыми палочками и помидорами и чесноком и сыром - рецепт с майонезом, болгарским перцем слоями, фото

Як бачите, страву можна готувати різними способами. Проста закуска дає широкий простір для експериментів. Фантазуйте, пробуйте і у вас обов’язково вийде власний кулінарний шедевр на радість вашим гостям.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: