Салат з крабовими паличками і помідорами – рецепт червоне море, дипломат, кудесица, червона шапочка з редискою, перцем, чіпсами і сиром, фото

Помідори і крабові палички прекрасно поєднуються один з одним. Свіжі овочі зроблять салат більш легким, а сир або часник додадуть йому пікантності.

Для приготування краще не використовувати надто соковиті і перестиглі томати, ніж вони твердіші – тим краще. При купівлі крабових паличок треба вибирати якісний продукт. При бажанні можна замінити натуральним крабовим м’ясом. Ось кілька рецептів найпоширеніших салатів з фото і відео.

Салат с крабовыми палочками и помидорами - рецепт красное море, дипломат, кудесица, красная шапочка с редиской, перцем, чипсами и творогом, фото

Зміст статті:
  1. Салат з крабовими паличками і помідорами
  2. Рецепт салату «Кудесниця»
  3. Енергетична цінність
  4. Інгредієнти
  5. Покрокове приготування
  6. Рецепт салату «Тюльпани»
  7. Енергетична цінність
  8. Інгредієнти
  9. Покрокове приготування
  10. Рецепт салату «Дипломат»
  11. Енергетична цінність
  12. Інгредієнти
  13. Покрокове приготування
  14. Рецепт салату «Червона шапочка»
  15. Енергетична цінність
  16. Інгредієнти
  17. Покрокове приготування
  18. Рецепт салату «Жозефіна»
  19. Енергетична цінність
  20. Інгредієнти
  21. Покрокове приготування
  22. Листковий салат «Ідеальний»
  23. Енергетична цінність
  24. Інгредієнти
  25. Покрокове приготування
  26. Рецепт листкового салату «Корида»
  27. Енергетична цінність
  28. Інгредієнти
  29. Покрокове приготування
  30. Рецепт крабового салату з помідорами і корейською морквою
  31. Енергетична цінність
  32. Інгредієнти
  33. Покрокове приготування
  34. Рецепт салату «Гостренькі краби»
  35. Енергетична цінність
  36. Інгредієнти
  37. Покрокове приготування
  38. Рецепт салату «Ніжність»
  39. Енергетична цінність
  40. Інгредієнти
  41. Покрокове приготування
  42. Особливості приготування з іншими інгредієнтами

Салат з крабовими паличками і помідорами

Цей досить простий варіант, його часто називають «Червоне море». А все завдяки основним кольором компонентів. Готується ця страва дуже швидко і легко, на весь процес піде не більше півгодини. Основним плюсом є те, що не потрібно нічого варити або смажити, треба просто подрібнити потрібні інгредієнти, заправити і подати на стіл.

Інгредієнти

  • крабові палички 250 г
  • томати 2 шт.
  • перець болгарський червоний 2 шт.
  • твердий сир 150 г
  • часник 2 зубчики
  • майонез 100 г
  • сіль, перець за смаком

На порцію

Калорії: 116.78 ккал

Білки: 5.85 р

Жири: 7.81 р

Вуглеводи: 5.61 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Салат с крабовыми палочками и помидорами - рецепт красное море, дипломат, кудесица, красная шапочка с редиской, перцем, чипсами и творогом, фото

    Першим ділом треба розморозити крабові палички. Краще природним способом, не використовуючи мікрохвильову піч або гарячу воду.

  • Салат с крабовыми палочками и помидорами - рецепт красное море, дипломат, кудесица, красная шапочка с редиской, перцем, чипсами и творогом, фото

    Потім нарізаємо тонкою соломкою.

  • Салат с крабовыми палочками и помидорами - рецепт красное море, дипломат, кудесица, красная шапочка с редиской, перцем, чипсами и творогом, фото

    Тепер прийшов час помідорчиків. Для початку їх треба добре вимити. Після цього нарізаємо томати на рівні часточки. М’якоть з насінням треба видалити, в салаті знадобиться тільки тверда частина.

  • Салат с крабовыми палочками и помидорами - рецепт красное море, дипломат, кудесица, красная шапочка с редиской, перцем, чипсами и творогом, фото

    У болгарського перцю вирізаємо плодоніжку і насіння, промиваємо та нарізаємо соломкою.

  • Салат с крабовыми палочками и помидорами - рецепт красное море, дипломат, кудесица, красная шапочка с редиской, перцем, чипсами и творогом, фото

    Сир натираємо на тертці з великої осередком. Щоб полегшити цей процес, можна трохи потримати сир в морозильній камері, тоді він стане твердіше і не буде злипатися.

  • Салат с крабовыми палочками и помидорами - рецепт красное море, дипломат, кудесица, красная шапочка с редиской, перцем, чипсами и творогом, фото

    Часник очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо. Для зручності можна скористатися пресом.

  • Салат с крабовыми палочками и помидорами - рецепт красное море, дипломат, кудесица, красная шапочка с редиской, перцем, чипсами и творогом, фото

    Нарешті, змішуємо всі компоненти в салатниці, додаємо сіль і перець.

Салат готовий, залишилося тільки заправити його майонезом. Краще робити це вже безпосередньо перед подачею на стіл.

Важливо: якщо не дуже подобається часник, його можна виключити з рецепту. Однак, це позбавить салат якоїсь дещиці пікантності.

Рецепт салату «Кудесниця»

Легкий і простий крабовий салат з капустою, помідорами і зеленню. Близько 15 хвилин часу, мінімум зусиль і можна насолоджуватися результатом.

Це цікаво: блюдо частенько входить в меню знаменитої “кремлівської” дієти.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 3

Енергетична цінність

  • калорії – 68.32 ккал;
  • білки – 2.71 г;
  • жири – 3.63 г;
  • вуглеводи – 6.12 р.

Інгредієнти

  • капуста білокачанна – 100 г;
  • томат – 100 г;
  • крабові палички – 100 г;
  • петрушка – 20 г
  • кріп – 10 г;
  • майонез – 40 г;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Капусту дрібно шаткуємо.
  2. Розморожені крабові палички очищаємо, швидко промиваємо й обсушуємо, ріжемо тонкою соломкою.
  3. Помідори миємо, подрібнюємо такими ж шматочками, як і крабові палички.
  4. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо рубану зелень і сіль.

Ось так швидко можна приготувати смачний капустяний салат. Залишається тільки заправити його майонезом (альтернативний варіант – нежирна сметана або йогурт без добавок), і можна подавати на стіл.

Рецепт салату «Тюльпани»

Головне достоїнство цього салату – його незвичайний зовнішній вигляд. Таке блюдо чудово підійде для прикраси святкового столу. Начинкою для «тюльпанів» може бути що завгодно, але крабові палички з сиром вже давно стали класичним варіантом.

Салат с крабовыми палочками и помидорами - рецепт красное море, дипломат, кудесица, красная шапочка с редиской, перцем, чипсами и творогом, фото

Час приготування: 25 хвилин

Кількість порцій: 14

Енергетична цінність

  • калорії – 96.24 ккал;
  • білки – 5.07 г;
  • жири – 6.42 г;
  • вуглеводи – 4.59 р.

Інгредієнти

  • томати сливовидні – 18 шт.;
  • твердий сир – 200 г;
  • крабові палички – 240 г;
  • цибуля зелена – 50 г для декору;
  • часник – 3 зубчики;
  • майонез – 100 г;
  • сіль, перець – за смаком;
  • огірок – 1 шт. для декору.

Покрокове приготування

  1. Для початку треба приготувати начинку. Крабові палички дрібно нарізаємо, сир натираємо, очищені зубчики часнику пропускаємо через прес.
  2. Додаємо майонез, сіль, перець і перемішуємо всі компоненти. Поки займаємося іншим, начинку відправляємо в холодильник.
  3. Тепер займемося тюльпанами з помідор. Першим ділом гарненько їх вимиваємо. Надрізаємо хрест на хрест приблизно до половини з протилежного боку плодоніжки.
  4. За допомогою чайної ложки обережно виймаємо всю м’якоть. Робити це треба обережно, щоб не пошкодити майбутні «пелюстки». Тут важливо взяти щільні томати, інакше вони не будуть тримати форму.
  5. Отримані чашечки треба висушити паперовою серветкою, щоб усередині не залишилося соку.
  6. Викладаємо у кожен помідор зроблену раніше начинку.

Салат майже готовий. Перед подачею на плоску тарілку викладіть зелений лук, він зіграє роль стеблинок. Зверху додайте «тюльпани». З огірків виріжте невеликі листочки. Приголомшливо красиве блюдо, яке викличе неабиякий інтерес всіх ваших близьких і гостей.

Рецепт салату «Дипломат»

В класичний рецепт помідори не входять, але страва з їх додаванням виходить ще більш смачним і свіжим. А часник трохи додає пікантності. Рекомендуємо на пробу саме такий варіант.

Салат с крабовыми палочками и помидорами - рецепт красное море, дипломат, кудесица, красная шапочка с редиской, перцем, чипсами и творогом, фото

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • калорії – 103.10 ккал;
  • білки – 5.49 г;
  • жири – 5.85 р;
  • вуглеводи – 6.8 р.

Інгредієнти

  • крабові палички – 200 г;
  • томат – 3 шт.;
  • кукурудза консервована – 250 г;
  • твердий сир – 120 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • майонез (сметана) – 50 р;
  • кріп або петрушка – 1 гілочка.

Покрокове приготування

  1. Першим ділом треба трохи розморозити крабові палички, якщо вони у вас зберігалися в морозилці.
  2. Томати моєму в холодній воді.
  3. Помідори і палички нарізаємо на однакові кубики середнього розміру.
  4. Банку з консервованою кукурудзою розкриваємо і зливаємо воду.
  5. Сир натираємо на крупній тертці.
  6. Часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо за допомогою ножа або чеснокодавилки.
  7. Змішуємо компоненти, і все готово.

Залишилося тільки додати майонез або сметану, можна при бажанні посолити. Перед подачею на стіл присипте салат подрібненою свіжою зеленню.

Рецепт салату «Червона шапочка»

У цієї страви немає певної технології, кожен рецепт по-своєму смачний і цікавий. Один оригінальний, апетитний і дуже вдалий варіант як раз пропонуємо на замітку.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорії – 104.17 ккал;
  • білки – 5.01 г;
  • жири – 5.51 г;
  • вуглеводи – 8.52 р.

Інгредієнти

  • крабові палички – 300 г;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • плавлений сир – 100 г;
  • яблуко – 1 шт.;
  • томати черрі – 10 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • майонез – 100 г;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Першим ділом дістаємо крабові палички і даємо і трохи розтанути. Після як завгодно подрібнюємо – часточками, кубиками, соломкою і т. д.
  2. Яйця курячі поміщаємо в посудину з водою, доводимо до кипіння і варимо протягом приблизно 7 хвилин. Потім охолоджуємо як слід, очищаємо і подрібнюємо. Зручно використовувати спеціальну різання для цього.
  3. Цибулю і яблуко очищаємо, нарізаємо середніми кубиками.
  4. Плавлений сир натираємо на тертці.
  5. Помідори миємо й розрізаємо на половинки.
  6. Часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо. Зробити це можна як і звичайним ножем, так і скористатися пресом, якщо він є вдома.
  7. Далі готуємо соус. Подрібнений часник змішати з майонезом, сіллю і перцем.
  8. Всі інгредієнти, крім помідорів, з’єднуємо, заправляємо соусом і викладаємо на тарілку акуратною рівною гіркою.
  9. Зверху розміщуємо черрі зрізами вниз. Повинна вийти своєрідна шапочка.

Салат повністю готовий до подачі на стіл. При бажанні можна прикрасити його гілочками свіжої зелені.

Рецепт салату «Жозефіна»

Пробували крабові палички в поєднанні з куркою? Якщо ще не довелося, варто обов’язково. Помідори і болгарський перець надають салату соковитість.

Салат с крабовыми палочками и помидорами - рецепт красное море, дипломат, кудесица, красная шапочка с редиской, перцем, чипсами и творогом, фото

Час приготування: 25 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • калорії – 137.67 ккал;
  • білки – 7.28 г;
  • жири – 9.68 г;
  • вуглеводи – 5.02 р.

Інгредієнти

  • крабові палички – 5 шт;
  • куряча ніжка – 1 шт.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • томат – 1 шт.;
  • твердий сир – 60 г;
  • майонез – 3 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • зелень – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Помідори миємо й нарізаємо соломкою. Якщо овоч дуже соковитий, можна видалити частину з насінням.
  2. Курячу ніжку варимо, поділяємо м’ясо на волокна (замість ніжки можна взяти куряче філе, але слід враховувати, що воно трохи сухувато).
  3. Крабові палички розморожуємо і нарізаємо тонкими смужками.
  4. Сир натираємо на крупній тертці.
  5. Змішуємо всі компоненти в салатниці і додаємо майонез. Солимо за смаком.

На замітку: свіжу зелень можна використовувати для прикраси перед подачею або додати і в якості інгредієнта.

Листковий салат «Ідеальний»

Час приготування: 55 хвилин

Кількість порцій: 15

Енергетична цінність

  • калорії – 124.9 ккал;
  • білки – 6.23 г;
  • жири – 7.94 г;
  • вуглеводи – 6.85 р.

Інгредієнти

  • крабові палички – 350 г;
  • помідори – 5 шт.;
  • майонез – 200 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • ковбаса копчена – 250 г;
  • кукурудза консервована – 1 банка;
  • яйце куряче – 4 шт.;
  • твердий сир – 100 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • зелень – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • оливки або маслини – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Першим ділом яйця і картоплю ставимо варитися в окремих каструльках. А поки можна зайнятися приготуванням інших компонентів, щоб заощадити час.
  2. Копчену ковбасу нарізаємо тонкою соломкою.
  3. Крабові палички – середніми кубиками.
  4. Помідори миємо й нарізаємо на невеликі часточки.
  5. Кукурудзу треба процідити через сито і просушити.
  6. Сир натираємо на крупній тертці.
  7. Тепер слід приготувати соус. Зелень миємо і подрібнюємо. Часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо ножем або пропускаємо через прес. З’єднуємо всі і додаємо майонез.
  8. Маслини (оливки) ріжемо на половинки.
  9. Зварену картоплю і яйця нарізаємо середніми кубиками.
  10. Всі інгредієнти готові. Залишилось лише викласти їх шарами: картопля, яйця, томати, крабові палички, кукурудза, маслини, ковбаса. Кожен шар промазуємо раніше приготованим соусом. Зверху рівно і акуратно викладаємо сир.

Готового салату треба дати настоятися в холодильнику кілька годин.

Порада: замість ковбаси можна використовувати копчену курячу грудку або смажені гриби.

Рецепт листкового салату «Корида»

Таке блюдо дуже виручить, коли раптом неждано-негадано нагрянуть гості. Сухарики в даному випадку магазинні, але якщо є час і бажання, ви можете зробити їх самостійно.

Салат с крабовыми палочками и помидорами - рецепт красное море, дипломат, кудесица, красная шапочка с редиской, перцем, чипсами и творогом, фото

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 7

Енергетична цінність

  • калорії – 150.51 ккал;
  • білки – 5.17 г;
  • жири – 9.51 г;
  • вуглеводи – 10.82 р.

Інгредієнти

  • томат – 2 шт.;
  • крабові палички – 100 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • твердий сир – 70 г;
  • кукурудза консервована – 150 г;
  • майонез – 150 г;
  • сухарі – 50 р.

Покрокове приготування

  1. Помідори миємо. Розрізаємо навпіл і видаляємо з них всю м’якоть. Для салату нам знадобиться тільки тверда частина овоча з шкіркою.
  2. Помідори нарізаємо на невеликі шматочки, додаємо до них подрібнений часник і сіль.
  3. Розморожені крабові палички нарізаємо дрібними кубиками.
  4. Кукурудзу трохи обсушуємо від соку.
  5. Сир натираємо на крупній тертці.
  6. На тарілку ставимо сервірувальне кільце і починаємо викладати салат шарами: помідори, крабові палички, кукурудза, сир. Кожен шар промазуємо злегка майонезом.

Салат практично готовий. Йому треба дати просочитися. Для цього прибираємо в холодильник на кілька годин. Перед подачею на стіл знімаємо кільце і прикрашаємо салат улюбленими сухариками.

Рецепт крабового салату з помідорами і корейською морквою

Цей листковий салат виходить дуже легким і соковитим. Подавати на стіл його можна як на одній тарілці, так і розкласти порційно по келихах або піали.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорії – 108.53 ккал;
  • білки – 1.57 г;
  • жири – 8,7 г;
  • вуглеводи – 5.59 р.

Інгредієнти

  • крабові палички – 100 г;
  • томат – 1 шт.;
  • огірок – 1 шт.;
  • корейська морква – 100 г;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • майонез – 200 г;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. У болгарського перцю видаляємо плодоніжки і насіння, нарізаємо невеликий тонкою соломкою.
  2. Крабові палички поділяємо на волокна, а після розрізаємо навпіл. Виходить свого роду невеликі акуратні смужки.
  3. Помідори миємо й нарізаємо рівними шматочками. Якщо плід дуже соковитий, краще видалити серцевину.
  4. Огірок треба очистити від шкірки, зрізати хвостики і нарізати тонкою соломкою.
  5. Салат викладаємо шарами: морква по-корейськи, болгарський перець, крабові палички, томат, огірок. Кожен шар треба доповнити майонезній сіткою і злегка підсолити.

Зверху салат можна присипати зеленню або придумати що-небудь ще. Все залежить від вашої фантазії. Як і будь-якого іншого багатошаровому салату, йому треба дати настоятися в холодильнику кілька годин, щоб добре просочитися.

Рецепт салату «Гостренькі краби»

Помідори в цьому салаті служать не стільки для смаку, скільки для прикраси. Можна взяти як звичайні томати, так і черрі. Альренативой паличок в цій страві може стати крабове м’ясо, варені креветки або кальмари.

Салат с крабовыми палочками и помидорами - рецепт красное море, дипломат, кудесица, красная шапочка с редиской, перцем, чипсами и творогом, фото

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність

  • калорії – 129.41 ккал;
  • білки – 5.55 м;
  • жири – 9.01 г;
  • вуглеводи – 6.17 р.

Інгредієнти

  • крабові палички – 500 г;
  • яйце куряче – 5 шт.;
  • часник – 5 зубчиків;
  • майонез – 250 г;
  • томати черрі – 10 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • кріп – для декору.

Покрокове приготування

  1. Щоб заощадити час, насамперед ставимо варитися яйця, а самі поки займаємося іншими інгредієнтами.
  2. Крабові злегка розморожуємо, позбавляє від плівок і нарізаємо невеликими кубиками.
  3. Часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо ножем або пресом.
  4. Дрібно нарізаємо зварені яйця. Для більшої естетичності можна використовувати тільки білок, але і присутність жовтка не псує вигляд і смак.
  5. Змішуємо інгредієнти, заправляємо майонезом і даємо салату настоятися протягом півгодини.

Салат готовий! Вже безпосередньо перед подачею на стіл прикрашаємо помідорками і гілочками кропу.

На замітку: якщо немає черрі, можна використовувати звичайні помідори, але в цьому випадку розріжте їх на часточки.

Рецепт салату «Ніжність»

Цей салат досить простий у приготуванні. Та й назва говорить сама за себе, він буквально тане в роті.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • калорії – 179.95 ккал;
  • білки – 8.67 г;
  • жири – 14.03 г;
  • вуглеводи – 4.41 р.

Інгредієнти

  • томат – 2 шт.;
  • крабові палички – 250 г;
  • яйце куряче – 3 шт.;
  • твердий сир – 200 г;
  • майонез – 200 г;
  • зелень – для прикраси.

Покрокове приготування

  1. Першим ділом треба підготувати ті інгредієнти, приготування яких займає багато часу. Яйця ставимо варити, а крабові палички дістаємо з морозилки.
  2. Помідори миємо, нарізаємо невеликими кубиками.
  3. Сир натираємо на крупній тертці.
  4. Крабові палички і яйця дрібно нарізаємо.
  5. Викладаємо салат шарами: томати, крабові палички, яйця, сир. Кожен шар промазуємо за смаком майонезом.

Салат практично готовий. Відправляємо його в холодильник приблизно на годинку, щоб добре просочився. Перед подачею на стіл можна прикрасити зеленню на ваш смак – петрушкою, кропом, зеленою цибулею та кінзою.

Особливості приготування з іншими інгредієнтами

З базовими рецептами можна експериментувати. Якщо ви любите пробувати кожен раз щось новеньке, зверніть увагу на інгредієнти, які можуть урізноманітнити меню.

Салат с крабовыми палочками и помидорами - рецепт красное море, дипломат, кудесица, красная шапочка с редиской, перцем, чипсами и творогом, фото

З редискою. Завдяки цьому овочу салат виходить хрустким, дуже легким і свіжим. Редис зазвичай нарізують маленькими кубиками або тонкими скибочками. Він прекрасно поєднується з помідорами, кукурудзою або сиром, тому варіантів такого салату існує чимало.

З болгарським перцем. Найчастіше використовують солодкий перець саме червоного кольору, т. к. він відмінно поєднується з крабовими паличками і помідорами. Проте, можна використовувати овочі та інших кольорів, або покласти в салат різнокольорові перчики, тоді страва буде більш яскравим і цікавим за зовнішнім виглядом. До речі, підійде не тільки свіжий болгарський перець, але і заморожений. Просто дайте йому трохи розморозитися, як і крабовим паличкам.

З чіпсами. Як це не дивно, але чіпси теж нерідко виступають инредиентом. Найчастіше їх використовують саме в слоенных салатах або просто для прикраси. Смак можна брати будь-який, але при приготуванні салату з крабовими паличками краще все-таки використовувати чіпси зі смаком морепродуктів або якимось нейтральним.

З сиром. При приготуванні салату з сиром всі інгредієнти треба нарізати максимально дрібно. Тоді буде однорідна консистенція, що додасть йому унікальність і красивий зовнішній вигляд. Перед початком процесу сир краще трохи розтерти зі сметаною, якщо він сухуватий.

Будь-який з цих салатів ідеально доповнить навіть святковий стіл, і його з задоволенням будуть їсти і дорослі, і діти. Однак, варто пам’ятати, що в готовому вигляді не бажано зберігати більше 2 днів. Якщо трохи пограти з інгредієнтами, салат можна зробити погостріше або солодше. Та й прикрасити як завгодно, на що вистачить фантазії. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: