Салат з крабовими паличками – смачний рецепт з фото, склад, як приготувати з м’яса краба, калорійність з майонезом

Сьогодні в нашій країні ніхто не уявляє собі святковий стіл без достатку смачних салатів. Але що робити, якщо вони вже набридли, хочеться чогось новенького і ніяка дієта вам не перешкода? Ця стаття допоможе урізноманітнити меню, і розширити знання про крабових салатах. Гастрономічні експерименти в домашніх умовах, коротко про терміни придатності, калоріях і харчової цінності. Недорогі і вишукані ідеї.

Салат с крабовыми палочками - вкусный рецепт с фото, состав, как приготовить из мяса краба, калорийность с майонезом

Рецепт салату з крабових паличок

Інгредієнти

  • відварений рис 300 г
  • крабові палички 250 г
  • кукурудза консервована 1 банка
  • яйця 4 шт.
  • майонез 100 г
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком
  • зелень за смаком

На порцію

Калорії: 183 ккал

Білки: 6 р

Жири: 10 г

Вуглеводи: 17.3 г

Кроки 35 хв. Відео-рецепт

  • Салат с крабовыми палочками - вкусный рецепт с фото, состав, как приготовить из мяса краба, калорийность с майонезом

    Першим кроком ми відваримо рис. Краще вибирати якісний довгозерний пропарений вигляд. У сучасних міських умовах можна скористатися мультиварка для його приготування.

  • Салат с крабовыми палочками - вкусный рецепт с фото, состав, как приготовить из мяса краба, калорийность с майонезом

    Паралельно ми можемо зварити яйця круто. Якщо вони дуже свіжі, додайте в каструлю 3-4 ложки солі, щоб зручніше було очищати від шкаралупи.

  • Салат с крабовыми палочками - вкусный рецепт с фото, состав, как приготовить из мяса краба, калорийность с майонезом

    Підготуємо інші інгредієнти. Крабові палички (заморожені варто дістати заздалегідь, щоб вони оговтались) і яйця поріжемо на кубики.

  • Салат с крабовыми палочками - вкусный рецепт с фото, состав, как приготовить из мяса краба, калорийность с майонезом

    У великій мисці змішуємо рис, подрібнені яйця і крабові палички, додаємо до них консервовану кукурудзу і заправляємо майонезом. Додаємо сіль, спеції і трохи нарізаної зелені, ретельно перемішуємо. Варто подавати, попередньо охолодивши і перемістивши в салатниці.

На замітку: щоб отримати 300 грам відвареного рису, потрібних для приготування салату за рецептом, слід брати близько 100 грамів крупи.

Такий рецепт вважається класичним. Готується він дуже легко, в чому ви можете переконатися, подивившись відео. Але не робіть відразу велику порцію, зберігати його краще не більше 2 днів.

Варті уваги і ситний варіант “Зірка” з картоплею, “Надія” з додаванням копченого сиру, “Флагман” з “шубою” з чіпсів, “Магніт” з кокосовою стружкою і легкою ноткою кореня імбиру. Крім того, існують салати з крабовими паличками і такими, здавалося б божевільними поєднаннями з авокадо, яблуком, грушею, ананасом, апельсином, дайконом, манго, мандарином або грейпфрутом.

Щоб салат був більш спокусливим і апетитним, його можна подавати в порціонних кошиках з листкового тіста, на крекерах, загорнутим у листової лаваш.

Відмінності приготування з крабовим м’ясом і не тільки

Салат с крабовыми палочками - вкусный рецепт с фото, состав, как приготовить из мяса краба, калорийность с майонезом

Якщо ви з якихось причин відмовляєтеся використовувати в салаті крабові палички, будь то їх склад або ж проста нелюбов до смаку, їх легко замінити натуральним м’ясом. Зазвичай використовують консерви, так як ціна набагато менша, ніж у справжнього крабового м’яса, яке є делікатесом.

Готування з таким інгредієнтом нічим не відрізняється від звичайної. Всі складові нарізати на кубики і змішуються з заправкою. Але це не єдина заміна паличок. Можна використовувати мідії, гребінці, кальмари, креветки, деякі сорти консервованої риби:

  • тунець;
  • горбуша;
  • сайра;
  • сьомга.

А ось з червоною ікрою вийде максимально урочисте блюдо.

Користь і шкода

Користь крабового салату залежить від того, які інгредієнти ви використовуєте в ньому. Приміром, основний продукт такої закуски – крабові палички. Вони містять у собі вітаміни групи A, B, C і D, а також йод та магній. Перші нормалізують роботу центральної нервової системи, другі покращують зір, третій підвищує імунітет і останній підсилює засвоєння магнію і кальцію. Незважаючи на користь паличок, вегетаріанці обходять їх десятою дорогою і замінюють соєю або морською капустою. Особливо слід бути обережними у вживанні цього продукту, якщо ви діабетик.

Якими б корисними продукти не були, завжди варто знати міру в їх вживанні. До прикладу, у таких салатах використовують майонез, а в ньому немає нічого хорошого, крім непотрібних для організму жирів. Його можна замінювати корисними заправками, наприклад, сметаною або йогуртом без добавок. Це непогана ідея для етапу чергування знаменитої дієти Мінус 60″.

Додавання фунчозы, мідій, маслин

Салат с крабовыми палочками - вкусный рецепт с фото, состав, как приготовить из мяса краба, калорийность с майонезом

Скляна корейська локшина після варіння набуває напівпрозорий вигляд. Помилково її іменують фунчозой, хоча так називається салат, в якому вона використовується, або ж рисової, що також неправильно. Готується вона легко, достатньо замочити в окропі на 10-15 хвилин і відкинути на друшляк, щоб вода скла. Перед додаванням в салат її слід порізати. Далі приготування нічим не відрізняється від звичайного – у мисці з’єднати всі інгредієнти і змішати з соусом.

Мідії можна використовувати замість крабових паличок. Готування такого варіанту особливо нічим не відрізняється від звичайного салату. Мідії, якщо вони покупні, слід відварити кілька хвилин в солоній воді і порізати на шматочки, також необхідно подрібнити інші складові. Буває і альтернативний варіант – смажені морепродукти. Все це разом з’єднати у великій мисці змішати з заправою або майонезом.

А от різновид крабового салату з маслинами або оливками – справжній делікатес для любителів цікавих акцентів в стравах. Вони додають пікантну закуску, несильний кислинку, що вигідно виділяє цей салат на тлі інших. Перед додаванням їх слід порізати тонкими кільцями.

Рецепт салату “Дипломат” з крабових паличок

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • білки – 7.6 м;
  • жири – 14.1 г;
  • вуглеводи – 5.6 м;
  • калорійність – 180 ккал.

Інгредієнти

  • крабові палички – 150 г;
  • помідор – 150 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • часник – 10 г;
  • майонез – 50 г (за смаком);
  • сіль, спеції, зелень – за смаком.

Покроковий опис процесу

  1. Підготуємо інгредієнти спершу. Крабові палички звільнити від захисної плівки і порізати на кубики. Розморожувати краще їх природним шляхом, не використовуючи мікрохвильову піч.
  2. Помідори помити під проточною водою і нарізати кубиками, сир натерти на крупну тертку.
  3. У великій мисці змішуємо помідори, крабові палички, сир, відправляємо до них пропущений через прес часник і заправляємо майонезом.
  4. Додаємо сіль, спеції і зелень, ретельно перемішуємо. Перед подачею обов’язково охолоджуємо.

Дуже простий, швидкий і смачний салат, який стане відмінним сніданком і дасть заряд енергії на весь день. З ним навіть можна зробити на швидку руку бутерброд. Незважаючи на те, що це одна з варіацій традиційного крабового салату, і їх є кілька, наприклад, з використанням консервованої кукурудзи і курячого м’яса з історичною назвою “Клеопатра”.

Рецепт салату “Валерія” з крабових паличок

Салат с крабовыми палочками - вкусный рецепт с фото, состав, как приготовить из мяса краба, калорийность с майонезом

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • білки – 9.8 м;
  • жири – 16.2 г;
  • вуглеводи – 6.2 м;
  • калорійність – 210 ккал;

Інгредієнти

  • крабові палички – 200 г;
  • морква по-корейськи – 200 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • часник – 5 р;
  • майонез – 50 г (за смаком);
  • сіль, спеції, зелень – за смаком.

Покроковий опис процесу

  1. Першим кроком ми відваримо яйця. Доводимо воду в каструлі до кипіння і опускаємо в неї яйця, далі варимо протягом 10 хвилин після закипання.
  2. Тим часом підготуємо інші продукти. Крабові палички нарізати, сир натерти на крупну терку, зелень довільно подрібнити, а часник пропустити через прес.
  3. Готові яйця треба охолодити, очистити і теж порізати.
  4. У великій мисці змішуємо всі інгредієнти, додаємо моркву по-корейськи і заправляємо майонезом. Робимо контрольну пробу на сіль і при необхідності додаємо її разом з улюбленими спеціями.

Досить незвичайна і пікантна варіація знайомого рецепта. Виходить він неймовірно смачним, святковим і яскравим.

Рецепт салату “Кораловий риф”

Час приготування: 25 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • білки – 6.8 г;
  • жири – 11.9 м;
  • вуглеводи – 5.6 м;
  • калорійність – 156 ккал.

Інгредієнти

  • крабові палички – 300 г;
  • твердий сир – 200 г;
  • помідори – 200 г;
  • солодкий перець – 200 г;
  • ріпчаста цибуля – 50 г;
  • сіль – за смаком;
  • майонез – 100 г;
  • йогурт без добавок – 50 г;
  • часник – 10 г;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • суха гірчиця – 1 ч. л.

Покроковий опис процесу

  1. Помиємо і очистимо від насіння і плодоніжки болгарський перець. Щоб зробити страву більш яскравим, слід взяти плоди різної забарвлення. Нарізаємо їх соломкою.
  2. Аналогічно поступаємо з помідорами та цибулею.
  3. Нарізаємо крабові палички, сир натираємо на крупній тертці.
  4. Приготуємо соус. В окремому посуді ретельно змішуємо майонез, йогурт, додаємо спеції – паприку і гірчицю, туди ж відправляємо рубаний часник.
  5. У великій мисці змішуємо всі інгредієнти, заправляємо соусом, додаємо, при бажанні сіль і ретельно перемішуємо.

Це цікаво: крім свіжого перцю можна використовувати запечений в духовці.

Свою назву салат отримав за своєрідний колір, який досягається додаванням помідорів і перцю. Також існує ідентичний чудовий рецепт під назвою “Жозефіна”, але до його складу входить курка.

Рецепт салату з омлетом і крабовими паличками

Салат с крабовыми палочками - вкусный рецепт с фото, состав, как приготовить из мяса краба, калорийность с майонезом

Час приготування: 25 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • білки – 5.8 м;
  • жири – 8.8 м;
  • вуглеводи – 12.8 м;
  • калорійність – 154 ккал.

Інгредієнти

  • крабові палички – 200 г;
  • кукурудза консервована – 250 г;
  • майонез – 50 г (за смаком);
  • вершки – 25 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • рослинне масло – для смаження;
  • сіль, спеції – за смаком.

Покроковий опис процесу

  1. Першим кроком ми приготуємо омлет. У мисці збиваємо яйця з вершками до однорідності, додаємо трохи солі і спецій. Замість вершків можна використовувати молоко з невеликою кількістю борошна.
  2. На сковороду наливаємо олію і добре розігріваємо. Виливаємо збиті яйця, закриваємо кришкою буквально на хвилину, потім перевертаємо на інший бік. Омлет повинен вийти без скоринки. Відставляємо його бік охолоджуватися.
  3. На великій тертці натираємо сир і крабові палички, яйця нарізаємо кубиками, омлет – соломкою.
  4. У великій мисці змішуємо інгредієнти, додати консервовану кукурудзу, попередньо зливши з неї рідину, заправляємо майонезом або сметаною, додаємо сіль, спеції і трохи нарізаної зелені, ретельно перемішуємо.

На замітку: оригінальною ідеєю будуть смажені крабові палички в кляре.

Кульки з крабових паличок

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • білки – 6 м;
  • жири – 10 г;
  • вуглеводи – 17.3 м;
  • калорійність – 183 ккал.

Інгредієнти

  • крабові палички – 200 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • майонез – 50 г (за смаком);
  • яйця – 2 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль, спеції – за смаком.

Покроковий опис процесу

  1. Спочатку ми відваримо яйця.
  2. Крабові палички, сир і готові яйця натираємо на дрібну тертку.
  3. У великій мисці змішуємо подрібнені сир, яйця і половину тертого крабових паличок.
  4. Додаємо майонез і часник, пропущений через прес. Ретельно розмішуємо до однорідного стану.
  5. З отриманої суміші викочуємо кульки розміром з м’яч для настільного тенісу.
  6. Обвалюємо їх у решти стружці з крабових паличок. Щоб контакт був краще, не шкодуйте майонезу.

Салат с крабовыми палочками - вкусный рецепт с фото, состав, как приготовить из мяса краба, калорийность с майонезом

Незвичайна і неймовірно святкова варіація крабового салату. Такі оксамитові кульки різноманітять ваше меню, і прикрасять урочистий стіл. Замість твердого сиру можна використовувати м’які сорти:

  • бринзу;
  • моцарелла;
  • вершковий;
  • плавлений сирок.

Салат “Білосніжка” або “Ніжність” (зустрічаються обидва назви) виходить ще більш повітряним. До його складу входять шинка або інші копченості/ковбаси, плавлений сир, крабові палички, яйця, яблуко і цибулю. Все це викладається шарами, що чергуються: перший – сир, другий – жовтки, третій – цибуля, наступний за ним – крабові палички, п’ятий – яблуко, після – шинка, верхній – яєчний білок. Кожен шар змащується соусом.

Цікавим варіантом буде і салат “Анастасія” з сиру, крабових паличок, винограду, квасолі, помідорів і волоських горіхів. Хтось може вважати це поєднання вкрай дивним, але це зовсім не так. Закуска виходить неймовірно смачною.

Не варто пропускати річний “Мексиканський” салат. В ньому доведеться поєднувати такі продукти: варений рис, солодкий перець, помідори, крабові палички, банан, консервовану кукурудзу і арахіс. Всі ці інгредієнти розкладаються шарами.

Навряд чи ви залишитеся байдужими до салату “Монастирський”, який являє собою страву у формі хати з фаршированих крабових паличок. Щоб зробити начинку, слід натерти на тертці плавлений сирок, додати до нього майонез і трохи часнику, пропущеного через прес. Після слід розшарувати палички, опустивши їх в окріп на півхвилини. Залишається тільки замотати суміш в палички і викласти їх рядами: перший – чотири палички, другий – три і так далі, доходячи до одного. Всі шари трохи перемазати майонезом і зверху посипати тертим яйцем.

А ось настощим морським “скарбом” на вашому столі стане весняний салат “Лагуна”. У ньому викладаються шарами морська капуста, крабові палички, огірок і тертий сир.

Любите чорнослив? Тоді приготуйте “Перли”. Він складається з яйця, крабових паличок, тертого сиру і чорносливу з волоським горіхом. Все це викладається по черзі і змащується майонезом.

Салат с крабовыми палочками - вкусный рецепт с фото, состав, как приготовить из мяса краба, калорийность с майонезом

Ще одна варіація – “Гурман”. Салат складається з пекінської капусти, крабових паличок, консервованої кукурудзи, рису і все це заправляється майонезом.

Особливо простим і швидким варіантом буде зимова закуска “Гаваї”. Це справжній вітамінний “вибух”. Основним компонентом буде гавайська суміш заморожених овочів (“коктейль” з рису, кукурудзи, зеленого горошку, солодкого перцю), яка обсмажується і подається гарячою з крабовими паличками, яйцями і зеленню.

Знайдуть собі місце в рецептах та гриби (печериці), вермішель швидкого приготування, булгур, брокколі, сухарики.

Пробуйте, експериментуйте, шукайте самі оригінальні і неймовірно цікаві ідеї. Ваша кулінарна скарбничка ніколи не буде одноманітною!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: