Багатьом господиням полюбився салат з куркою і крабовими паличками за ніжний, пікантний смак і нескладне приготування. Це недорогий салат, з гарантовано хорошим результатом готують в дуже різних варіаціях і пропорціях. В нього додають сухарі, сир, моркву і цитрусові. Незмінними залишаються тільки курка, крабові палички і консервована кукурудза. Нижче ми приведемо один з найбільш вдалих рецептів, цього простого і смачного салату.
Інгредієнти
- куряче філе 200 г
- консервована кукурудза 200 г
- крабові палички 200 г
- яйця 4 шт.
- цибуля ріпчаста 50 г
- майонез 150 г
На порцію
Калорії: 172 ккал
Білки: 6.6 р
Жири: 7.3 р
Вуглеводи: 20.6 р
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
-
Відварити курячу грудку на пару або у воді протягом 20 хвилин і охолодити. Яйця кип’ятити 10 хвилин, злити.
-
Консервовану кукурудзу перекласти в друшляк, щоб прибрати зайву рідину. Викласти в салатник.
-
Порізати цибулю і крабові палички дрібними квадратиками.
-
Покришити курячу грудку і порубати яйця.
-
Все змішати, додати майонез. Дати настоятися в холодильнику мінімум 20 хвилин.
Порада: крабові палички краще брати охолоджені, а не заморожені, так як це впливає на смак салату і зовнішній вигляд.
Особливість приготування з копченою куркою
Якщо ви любите пікантний присмак в салаті, то можна взяти готову, копчену курячу грудку. В такому разі доречно буде додати в блюдо дрібно порізаний свіжий огірочок і тертий сир. Вони відмінно поєднуються і зроблять закуску більш легкою. Уважно дивіться на терміни зберігання копченої грудинки при купівлі і відмовтеся від приготування такого варіанту салату влітку і в жарку погоду.
Порада: замініть палички натуральним м’ясом краба і ви отримаєте не просто смачну, але й вишукану закуску.
Робіть цей салат частіше, так як він доречний і на святковому столі, і в будній день. Його можна ефектно оформити в скляному бокалі, розташувавши курку і крабові палички шарами, і прикрасивши гілочками зелені.