Салат з куркою і крабовими паличками – рецепт клеопатра, жозефіна, з грибами, ананасами, корейською морквою і болгарським перцем

З класичним рецептом крабового салату експериментують досить часто. Один з дуже цікавих додаткових інгредієнтів – курка. Вона може бути варена, запечена або копчена, в якості основи підійде філе або ніжки. Крім того, в цей простий та смачний салат додають болгарський перець, яйце і гриби, консервовані ананаси і кукурудзу, корейську моркву.

Майонез іноді замінюють домашнім білим соусом і незмінно виходить смакота, яку не соромно подати на святковий стіл. Дуже ефектно виглядає листковий салат в прозорих піалах. Перед вами кілька оригінальних і апетитних покрокових рецептів з фото і відео, які однозначно варто спробувати повторити.

Салат с курицей и крабовыми палочками - рецепт клеопатра, жозефина, с грибами, ананасами, корейском морковкой и болгарским перцем

Рецепт салату з куркою і крабовими паличками

Інгредієнти

  • відварене куряче філе 400 г
  • майонез 70 г
  • кукурудза консервована 200 г
  • крабові палички 200 г
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 213 ккал

Білки: 23.8 р

Жири: 3.7 р

Вуглеводи: 19.6 р

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • Салат с курицей и крабовыми палочками - рецепт клеопатра, жозефина, с грибами, ананасами, корейском морковкой и болгарским перцем

    Відкинути кукурузку на сито і дати стекти рідини.

  • Салат с курицей и крабовыми палочками - рецепт клеопатра, жозефина, с грибами, ананасами, корейском морковкой и болгарским перцем

    Порізати крабові палички на дрібні шматочки, розміром близько одного сантиметра.

  • Салат с курицей и крабовыми палочками - рецепт клеопатра, жозефина, с грибами, ананасами, корейском морковкой и болгарским перцем

    Розділити заздалегідь зварене в підсоленій воді і охолоджене куряче м’ясо на волокна або дрібно порізати.

  • Салат с курицей и крабовыми палочками - рецепт клеопатра, жозефина, с грибами, ананасами, корейском морковкой и болгарским перцем

    Укласти все шарами в скляний салатник – курка, кукурудза, палички. Кожен шар трішки промазати майонезом.

  • Салат с курицей и крабовыми палочками - рецепт клеопатра, жозефина, с грибами, ананасами, корейском морковкой и болгарским перцем

    Дати настоятися в холодильнику близько 2 годин. Перед подачею на стіл за бажанням можна прикрасити свіжою зеленню або сухариками.

Це цікаво: для пікантності такий салатик доповнюють морквою по-корейськи.

Салат “Клеопатра” з куркою, крабовими паличками і болгарським перцем

Час приготування: 30

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • калорійність – 146 ккал;
  • білки – 3,0 г;
  • жири – 12.0 м;
  • вуглеводи – 6.0 р.

Інгредієнти

  • копчена грудинка – 250 г;
  • майонез – 100 г;
  • кукурудза консервована – 200 г;
  • крабові палички – 200 г;
  • часникові сухарики – 130 г;
  • маслини без кісточок – 80 г;
  • цибуля ріпчаста – 40 г;
  • консервований ананас – 100 г;
  • болгарський червоний перець – 100 г;
  • сіль і перець – за смаком.

Приготування

  1. Порізати хліб темний на тонкі скибочки, величиною 1 сантиметр, і обсмажити на рослинному маслі. Злегка натерти часником. Дати охолонути, поклавши на паперову серветку, щоб вбрався зайвий жир.
  2. Дрібно порізати перець, попередньо вимивши і очистивши його від насіння.
  3. Подрібнити Кубиками консервований ананас.
  4. Очистити і порізати слайсами крабові палички.
  5. Відкинути на сито баночку консервованої кукурудзи.
  6. Розібрати на тонкі волокна копчену курячу грудку.
  7. Порізати Тонкими півкільцями цибулю і обшпарити окропом. Для пікантності можна замаринувати його в оцті хвилин на 10-15.
  8. Укласти шарами, промазуючи все по черговості майонезом, і відправити в холодильник.
  9. Перед подачею присипати сухарями.

Салату “Жозефіна” з куркою і крабовими паличками

Салат с курицей и крабовыми палочками - рецепт клеопатра, жозефина, с грибами, ананасами, корейском морковкой и болгарским перцем

Час приготування: 25

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • калорійність – 162.8 ккал;
  • білки – 11.5 м;
  • жири – 9.9 м;
  • вуглеводи – 6.8 р.

Інгредієнти

  • курячі ніжки – 300 г;
  • майонез – 80 г;
  • кукурудза консервована – 180 г;
  • крабові палички – 150 г;
  • болгарський солодкий перець – 100 г;
  • свіжий помідор – 100 г;
  • сир твердих сортів – 70 г;
  • петрушка свіжа – 10 г;
  • кріп свіжий – 5 м;
  • сіль і перець – за смаком.

Приготування

  1. Першим ділом обсмажте або запечіть в духовці ніжки. Остудіть, видаліть шкірку (вона не знадобиться) і наріжте м’ясо невеликими смужками.
  2. Очищені і вимиті крабові палички наріжте такими ж шматочками.
  3. Сир в даному випадку теж краще не терти, а нарізати дуже тонкими пластинками.
  4. З кукурудзи злити сік, трохи обсушити.
  5. Гострим ножем наріжте помідор тоненькими смужками і очищений болгарський перець.
  6. З’єднайте всі інгредієнти, заправте майонезом, посоліть і поперчіть за смаком. Охолодіть не менше години.
  7. Подавайте до столу салат, виклавши гіркою на великій тарілці.

Рецепт салату з куркою, грибами і крабовими паличками

Салат с курицей и крабовыми палочками - рецепт клеопатра, жозефина, с грибами, ананасами, корейском морковкой и болгарским перцем

Час приготування: 25

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • калорійність – 213 ккал;
  • білки – 23.8 г;
  • жири – 3.7 м;
  • вуглеводи – 19.6 р.

Інгредієнти

  • відварене куряче м’ясо – 400 г;
  • майонез – 70 г;
  • крабові палички – 200 г;
  • твердий сир – 250 г;
  • ріпчаста цибуля – 50 г;
  • мариновані шампіньйони – 180 г;
  • свіжий кріп – 5 р.

Приготування

  1. Порізати куряче м’ясо і крабові палички невеликими квадратиками однакового розміру.
  2. Потерти сир через середню терку.
  3. Відкинути на сито мариновані печериці, щоб пішла вся зайва рідина, порізати слайсами.
  4. Подрібнити зелень, цибулю і перемішати з печерицями.
  5. Додати курочку, крабові палички і сир.
  6. Заправити майонезом, акуратно перемішати. Подавати страву охолодженим у великому салатнику або за бажанням оформити порційно.

Порада: в салат з грибами можна додати мариновані печериці, а смажені.

Якщо ви жодного разу не пробували ці салати, радимо приготувати хоча б один з них. Вони відмінно підійдуть не тільки для свята, але і на кожен день. Успіхів вам і приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Салат с курицей и крабовыми палочками - рецепт клеопатра, жозефина, с грибами, ананасами, корейском морковкой и болгарским перцем

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: