Коли літо вже закінчується, просто гріх не використовувати можливість купувати свіжі овочі у величезних кількостях. Навряд чи знайдеться той, хто скаже, що йому набридли, помідори, солодкий перець, баклажани, кабачки. А якщо і знайдеться, то він явно не знає, скільки різних страв з них можна приготувати.
Пропонуємо дуже смачну закуску, яку з задоволенням буде їсти кожен. У ній все ідеально: тільки корисні інгредієнти, приголомшливий смак і самий нешкідливий спосіб приготування. Мова йде про теплий салат з запечених баклажанів, солодкого перцю і помідорів.
Порада: чорний перчик краще використовувати свіжого помелу. Для цього купите спецію в горошках і розітріть в ступці. В результаті салат вийде більш ароматним.
Інгредієнти
- баклажани 400 г
- помідори 300 г
- перець червоний солодкий 300 г
- часник 2 зубчики
- свіжий базилік 1 пучок
- оливкова олія 40 мл
- цукор 10 г
- лимонний сік 40 мл
- сіль 1 ч. л.
- перець чорний мелений 1/2 ч. л.
На порцію
Калорії: 92 ккал
Білки: 0.8 м
Жири: 7.2 г
Вуглеводи: 6.1 м
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
Баклажани вимийте і обсушіть їх паперовим рушником. Застеліть деко фольгою і розкладіть на ньому синенькі. Кожен овоч потрібно в декількох місцях проткнути ножем або зубочисткою.
Розігрійте духовку до 220 градусів і відправте в неї деко з баклажанами на 20 хвилин.
За цей час вимийте солодкий перець і помідори і витріть насухо. У болгарському перчике рівномірно по всій поверхні проробіть отвори зубочисткою, інакше в процесі запікання в духовці він буде «вибухати».
Вийміть деко з баклажанами і доповісте нову партію підготовлених овочів. Надішліть знову в духовку при тій же температурі на півгодини. Перекладіть все з дека в глибоку миску і оберніть її харчовою плівкою. Залиште пропариваться на 30 хвилин.
По закінченні цього часу очистіть баклажани, солодкий перець і помідори від шкірки. Завдяки тому, що вони розпарилися, шкурка буде зніматися дуже легко. З солодкого перцю акуратно видаліть насіння. Наріжте його на невеликі скибочки.
З помідорів після очищення вийміть корінці (серцевиною). Подрібніть томати такими ж шматочками, як і солодкий перець.
Баклажани порубаєте трохи крупніше, ніж перчик і помідори, але шматочки не повинні бути занадто великими.
Перекладіть всі овочі в одну ємність. Видавіть до них часник, додайте цукор, сіль, чорний перець і оливкове масло. Збризніть лимонним соком. З’єднайте всі ложкою і подавайте, посипавши подрібненим базиліком.
Важливо: перемішувати салат потрібно акуратно, оскільки запечені овочі мають дуже ніжну, м’яку консистенцію і при інтенсивному вимішування швидко перетворяться в однорідну масу, і в результаті ви отримаєте не салат, а овочеву ікру.
Блюдо запросто можна готувати і взимку, якщо ви з літа подбаєте про те, щоб заморозити запечені овочі. Але фішка цього салату в тому, що він подається теплим. Так що після розморожування овочі потрібно буде відправити хвилин на 10 в розігріту духовку, а вже потім нарізати і змішати. Приємного апетиту!