Салат зі смаженими крабовими паличками і грибами – рецепт з печерицями, кальмаром, кукурудзою, фото

Майже ні одна знаменна подія не обходиться без святкового застілля. І тоді кожна господиня починає складати меню, щоб нагодувати гостей і сімейство, причому зробити це смачно і оригінально. Пропонуємо вам трохи інакше подивитися на крабові палички і перед додаванням їх у салат обсмажити. Це дозволить максимально розкритися їх морському смаку. А доповнять їх усіма звичні гриби. Поєднавши несумісне, як може здаватися на перший погляд, ви отримаєте просте і досить ситне страву. Опис покроковий рецепт з фото побачите нижче.

Рецепт салату з смаженими крабовими паличками і грибами

Салат с жареными крабовыми палочками и грибами - рецепт с шампиньонами, кальмаром, кукурузой, фото

Інгредієнти

  • гриби свіжі 200 г
  • крабові палички 100 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • яйця курячі 2 шт.
  • морква корейська 80 г
  • сіль, мелений перець за смаком
  • майонез для заправки
  • олія соняшникова 4 ст. л.

На порцію

Калорії: 200.6 ккал

Білки: 3.5 м

Жири: 18.4 р

Вуглеводи: 5.3 г

Кроки 35 хв. Відео-рецепт

  • Салат с жареными крабовыми палочками и грибами - рецепт с шампиньонами, кальмаром, кукурузой, фото

    Так як в рецепті мається на увазі використання свіжих грибів, то їх, як і крабове м’ясо, теж необхідно обсмажувати. Вибір гриба залишається на ваш розсуд. Це може бути як білий гриб або печериця, так і опеньок або глива. Але перш ніж приступити до обжарке, ретельно промийте продукт під проточною водою, видаливши всі забруднення і зіпсовані місця, а після поріжте на шматки середнього розміру.

  • Салат с жареными крабовыми палочками и грибами - рецепт с шампиньонами, кальмаром, кукурузой, фото

    Масло на сковороді добре розігрійте, викладіть гриби. Не лийте масла занадто багато, щоб салат не вийшов занадто жирним. Обсмажуйте грибочки до злегка золотистого кольору. Додайте до них дрібно шінкованной цибулька і смажте до повної готовності обох компонентів (5-7 хвилин).

  • Салат с жареными крабовыми палочками и грибами - рецепт с шампиньонами, кальмаром, кукурузой, фото

    Крабові палички або пресоване м’ясо наріжте кругляшками і обсмажте на іншій сковорідці. Для додання легкої хрусткості можете обваляти їх в невеликій кількості борошна. Не переживайте, що палички в ході термічної обробки розкрутяться.

  • Салат с жареными крабовыми палочками и грибами - рецепт с шампиньонами, кальмаром, кукурузой, фото

    Відваріть яйця круто, остудіть, очистіть. Наріжте кубиками або натріть на тертці з великими отворами.

  • Салат с жареными крабовыми палочками и грибами - рецепт с шампиньонами, кальмаром, кукурузой, фото

    Довгі смуги корейської моркви наріжте ножем.

  • Салат с жареными крабовыми палочками и грибами - рецепт с шампиньонами, кальмаром, кукурузой, фото

    Поєднайте все в мисці, додайте майонез і спеції. За бажанням можете змішати майонез зі сметаною в рівних пропорціях. Салат можна зробити листковим. Тоді укладати інгредієнти потрібно шарами, промазуючи кожен з них для соковитості заправкою. Прикрасьте салат парочкою гілок петрушки і подавайте до столу.

Особливості приготування з печерицями, маринованими грибами, з кальмаром

Як вже говорилося на самому рецепті, використовувати для приготування можна абсолютно будь-які гриби. Також можете замінити свіжі обсмажені примірники на консервовані. В цьому випадку смак страви значно зміниться і придбає притаманну маринованою продуктів оцтову кислинку. Це дозволить вам уникнути жирності від масла.

Гриби можна купити в магазині вже готові, тобто мариновані, або замариновывать самостійно. На сайті ви знайдете безліч рецептів для маринування грибів. Тільки пам’ятайте, що для цього потрібен час. Якщо у вас його немає, то купуйте готові мариновані грибочки і використовуйте за призначенням.

Салат с жареными крабовыми палочками и грибами - рецепт с шампиньонами, кальмаром, кукурузой, фото

Якщо говорити про більш вигідному виборі гриба для салату, то, безсумнівно, це печериця. На відміну від своїх більш «серйозних» родичів, типу білого гриба або подосиновика, він не вимагає попередньої варіння і дуже швидко готується.

Також доповнити цей рецепт ви можете кальмарами, це зробить блюдо ще більш оригінальним. Тільки якщо ви використовуєте не продукт з банки, а в свіжому вигляді, то обсмажувати його не слід, відваривши лише кілька хвилин в підсоленій воді і порізавши соломкою.

Не бійтеся експериментувати і творіть у своєму царстві кулінарії! Приємного вам апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: