В наш час напевно вже нікого не здивуєш, накритим столом від різного роду частувань, адже з того часу з’явилося таке поняття, як «креатив», стали подавати на стіл усіма звичні страви в незвичній сервіровці. Ось наприклад класичний рецепт грецького салату. Навіть салати на день народження стали виглядати, як справжні картинки з журналів.
Сам салат по своїй суті, є закускою. Подавати її можна порційно, це коли для кожного гостя окремо, або ж в одній загальній посуді. Потім вже, хто скільки захоче, може кожен собі брати, накладати і пробувати. Але все таки більш популярним зараз стає такий варіант, коли один з видів салату кожному гостю подається порційно. Це не тільки смачно, але і виглядає красиво.
У сьогоднішньому нашому рецепті ми розглянемо всілякі варіанти недорогих, простих і до того ж смачних салатів, які готуються на улюблені свята як День Народження, Новий рік, Весілля, Ювілей і т. д. Так само можете перейти і подивитися прості і смачні закуски на святковий стіл.
- Листковий салат з куркою і грибами
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Легкий салат без майонезу «Свіжість»
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Салат з сухариками і кукурудзою: рецепт з покроковими фото
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Листковий салат з печерицями та сиром
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Рецепт салату соняшник з чіпсами
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Салат цезар з куркою і сухариками
- Інгредієнти:
- Для заправки:
- Спосіб приготування:
- Смачний фруктовий салат з йогуртом (відео)
Листковий салат з куркою і грибами
Інгредієнти:
- Картопля варена — 2 шт
- куряче філе — 200 гр
- мариновані гриби — 150 гр
- варені яйця — 2 шт
- сир твердий — 70 гр
- майонез — за смаком
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
- Моєму куряче філе в проточній воді, після чого нарізаємо його великими шматочками, солимо, перчимо і обсмажуємо в сковороді на рослинному маслі до золотистої скоринки.
- Варену картоплю нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо на плоске блюдо першим шаром. Потім робимо сіточку з майонезу і злегка розмазуємо її.
- Далі викладаємо шар смаженого курячого філе, який так само покриваємо шаром майонезу.
- Тепер нам знадобляться мариновані гриби, які дрібно шаткуємо, кладемо поверх курки і наносимо майонез.
- Настала черга яєць, які так само дрібно ріжемо кубиками, викладаємо і змащуємо.
- Залишилося зверху посипати натертим на середній тертці сиром і при бажанні прикрашаємо зеленню.
Легкий салат без майонезу «Свіжість»
Інгредієнти:
- капуста — 1/2 качана
- свіжий огірок — 3 шт
- крабові палички — 200 гр
- зелена цибуля — 3 шт
- масло рослинне — 60 мл
- лимон — 1/2 шт
- цедра лимона — 1 ч. л
- часник — 1 зубчик
- цукор — 1 ч. л
- кунжут — 1 ст. л
- сіль і білий мелений перець — за смаком.
Спосіб приготування:
- Молоду капусту шаткуємо тонкою соломкою.
- Огірки нарізаємо брусочком, раптом якщо шкурка толстоватая, тоді краще її зрізати.
- З крабових паличок знімаємо обгортку і дрібно шаткуємо.
- Зелений лук ріжемо тонкими круглишками і з’єднуємо всі нарізані інгредієнти в глибокій мисці.
- Потім робимо заправку і для цього потрібно насамперед очистити часник і дрібненько посікти його.
- Знімаємо одну чайну ложку цедри з цитрини.
- У маленькій мисочці змішуємо олію, цукор, сіль, білий мелений перець, часник, цедру, сік половини лимона і гарненько все перемішуємо.
- Додаємо заправку в салат, ретельно перемішуємо і в самому кінці посипаємо кунжутним насінням.
Салат готовий, подаємо до столу!
Салат з сухариками і кукурудзою: рецепт з покроковими фото
Інгредієнти:
- Куряче філе — 2 шт
- кукурудза — 2 банки
- сухарі — 2 пачки
- майонез — за смаком.
Спосіб приготування:
Першим ділом відварюємо куряче філе, після чого даємо йому трохи охолонути, а потім вже розбираємо з допомогою ножа на волокна. Викладаємо її в глибоку миску.
Потім додаємо консервовану кукурудзу і кладемо майонез за смаком. Гарненько все перемішуємо.
Сухарики викладаємо на салат тільки за 30 хвилин перед подачею на стіл. А якщо їх викласти раніше, то в такому випадку вони сильно розм’якнуть і страва вийде не смачним.
Салат готовий, подаємо до столу.
Листковий салат з печерицями та сиром
Інгредієнти:
- Куряче філе — 250 гр
- сир твердий — 100 гр
- печериці консервовані — 150 гр
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- картопля — 1 шт
- морква — 1 шт
- майонез — за смаком.
Спосіб приготування:
- Першим ділом відварюємо картоплю, моркву і куряче філе до готовності. Картоплю натираємо на крупній тертці і викладаємо в салатницю першим шаром. Змащуємо його майонезом.
- Консервовані печериці нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо зверху і змащуємо майонезом.
- Далі йде шар дрібно нарізаного курячого філе.
- Моркву натираємо на крупній тертці і розподіляємо поверх курки, змащуємо майонезом.
- Залишилося тільки натерти сир на середній тертці, посипати на готову страву зверху і з боків.
- Після чого прибираємо на дві години в холодильник, а потім пригощаємо своїх домочадців і гостей.
Рецепт салату соняшник з чіпсами
Інгредієнти:
- Сир твердий — 100 гр
- куряча грудинка — 150 гр
- оливки — 15-20 шт
- курячі яйця — 2 шт
- чіпси
- майонез — за смаком.
Спосіб приготування:
- Курячу грудку відварюємо і яйця до готовності, потім даємо їм охолонути. Після чого м’ясо нарізаємо невеликими шматочками і кладемо його на плоску тарілку першим шаром. Робимо зверху тонкий шар майонезу.
- Далі натираємо на середній тертці варені яйця і викладаємо з них другий шар, і змащуємо майонезом.
- Тепер натираємо на середній тертці твердий сир і посипаємо їм зверху на нашу страву.
- Зверху робимо сіточку з майонезу і акуратно маємо розрізані навпіл оливки.
- Залишилось лише викласти чіпси навколо готового страви на тарілочку, уздовж коемки, щоб вийшов салат схожий на соняшник.
- Прибираємо його на годину в холодильник, а потім подаємо до столу.
Салат цезар з куркою і сухариками
Інгредієнти:
- Куряча грудка — 200 гр
- помідори черрі — 100 гр
- сир пармезан — 100 гр
- білий батон — 3 скибочки
- часник — 1 зубчик
- оливкова олія для смаження — 3 ст. л
- салат зелений — 1 пучок.
Для заправки:
- Яйця варені — 2 шт
- гірчиця — 2 ч. л
- оливкова олія — 100 мл
- часник — 1 зубчик
- лимон — 1/2 шт.
Спосіб приготування:
- Зрізаємо з батона шкірку і нарізаємо його на маленькі квадратики.
- Оливкова олія для обсмажування видавлюємо одну часточку часнику і обсмажуємо на ньому наш хлібець до легкої золотистої скоринки.
- Відокремлюємо від варених яєць жовтки від білків. Жовтки розминаємо виделкою і перекладаємо в пиалку, туди ж видавлюємо зубчик часнику, гірчицю, сік половини лимона, 100 мл оливкової олії і гарненько перемішуємо до однорідного стану.
- Далі нарізаємо кубиками куряче м’ясо.
- Помідори черрі поділяємо на четвертинки.
- Тепер починаємо формувати салат. Першим в миску викладаємо салатні листя. Потім курку, часникові сухарики, поливаємо заправкою, посипаємо натертим на тертці пармезаном і викладаємо скибочки черрі.
Блюдо готове, їжте на здоров’я!
Так само можете перейти і подивитися додаткові рецепти салату цезар з куркою в домашніх умовах.