Всі салати з курячого м’яса можуть виступати як самостійні ситні страви. В них можна додавати як відварену, так і обсмажену або копчену грудку. А вже в якості додаткових продуктів можна класти: гриби, чорнослив, гранат, ананаси, солодкий болгарський перець, кукурудза, сири – простіше сказати, величезний спектр різних продуктів, які правильно підкреслюють смак цього м’яса.
З’їдати ці салати найкраще свіжими, так як постоявши якийсь час, вони втрачають свій неповторний смак і шарм. А ось найголовніша перевага, яку мають дані салати, так само як і класичний грецький салат – вони добре доповнюють як святковий стіл, так і повсякденне меню.
Отже, у сьогоднішній статті я вам докладно опишу, як приготувати найніжніші і ситні салати з курячої грудки, де всі рецепти будуть покроково оформлені фотографіями, щоб було всім все ясно і зрозуміло. Адже їх можна не тільки їсти, але і готувати суцільне задоволення. Так не відмовляйте собі ні в чому! А для тих хто пропустив минулі рецепти, можете перейти і подивитися дуже смачні та прості рецепти салатів з кальмарами.
- Смачний салат з курячою грудкою і ананасами
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Простий рецепт салату з курячою грудкою
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Салат з курячою грудкою і печерицями
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Оригінальний салат з курячою грудкою і чорносливом
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Салат з курячою грудкою, свіжими огірками і яйцем
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як приготувати салат з курячою грудкою і кукурудзою
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Салат з куркою і грибами
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Легкий салат з курячою грудкою та квасолею
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Салат з куркою і корейською морквою (відео)
Смачний салат з курячою грудкою і ананасами
Інгредієнти:
- Куряча грудка — 1 шт
- консервований ананас — 1 банка
- яйце куряче — 1 шт
- твердий сир — 150 гр
- майонез — за смаком.
Спосіб приготування:
Першим ділом курячу грудку відварюємо і яйце до готовності. Після чого курку нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо перший шар в глибокій мисці. І змащуємо його майонезом.
Далі йде шар натертого на крупній тертці курячого яйця, змащеного майонезом.
Потім викладаємо тонко нарізаний ананас.
А зверху посипаємо натертим на крупній тертці твердим сиром.
І знову змащуємо тонким шаром майонезу.
Потім всі повторюємо ще по одному шару, в тому ж порядку і в самому верху в центр викладаємо цілісний кружечок ананаса, і злегка посипаємо натертим яйцем. Блюдо готове, їжте на здоров’я.
Простий рецепт салату з курячою грудкою
Інгредієнти:
- Капуста китайська — 300 гр
- перець червоний солодкий — 1 шт
- яблука — 2 шт
- філе куряче — 200 гр
- часник — 2 зубчики
- йогурт натуральний — 130 мл
- гірчиця діжонська — 2 ч. л
- лимонний сік — 2 ст. л
- гірчичний мед — 15 гр
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Промиваємо у воді всі овочі і фрукти, після чого листя капусти шаткуємо тонкими смужками
Далі солодкий перець і яблуко нарізаємо тонкою соломкою. І з’єднуємо всі нарізані інгредієнти в мисці і скроплюємо лимонним соком.
Потім очищаємо часник, розминаємо його за допомогою ножа і обсмажуємо в сковороді на рослинній олії. Тепер виймаємо цей часник з сковороди, а в неї кладемо нарізані невеликі шматочки курячого філе і доводимо їх на середньому вогні до легкого золотистого кольору, при цьому періодично помішуючи.
Тепер коли курка готова, перекладаємо її до решти продуктів, додаємо йогурт, гірчицю, мед, сіль, перець за смаком і ретельно перемішуємо.
Салат готовий, подаємо до столу!
Салат з курячою грудкою і печерицями
Інгредієнти:
- шампіньйони — 0,5 кг
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- грудка куряча — 1 шт
- огірок — 2 шт
- яйця — 2 шт
- маринована кукурудза — 1 банку
- рослинне масло — для смаження
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
- Першим ділом відварюємо курку і яйця. А поки вони готуються нам потрібно почистити і нарізати печериці, далі обсмажуємо їх на сковороді в рослинному маслі. Цибулину очистити і так само обсмажуємо до золотистого кольору.
- Огірок миємо й нарізаємо невеликим кубиком. Відварене куряче м’ясо і яйце так само шаткуємо дрібними квадратиками.
- Потім з’єднуємо всі нарізані продукти в салатниці, додаємо банку консервованої кукурудзи без рідини, не забуваємо посолити, поперчити і заправляємо майонезом. Гарненько все перемішуємо і відправляємо в холодильник на пів години.
Оригінальний салат з курячою грудкою і чорносливом
Інгредієнти:
- Куряче філе — 200 гр
- чорнослив — 8-10 шт
- волоські горіхи — 50 гр
- петрушка пучок
- часник — 2 зубчики
- лимон — 1/2 шт
- майонез — 2-3 ст. л
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
- Відварюємо куряче філе, потім даємо йому охолонути й нарізаємо на невеликі кубики.
- Чорнослив промиваємо в теплій воді і нарізаємо його соломкою.
- Потім подрібнюємо волоські горіхи, зелень і часник. Перекладаємо всі нарізані інгредієнти в глибоку миску, збризкуємо лимонним соком, додаємо сіль і перець за смаком і заправляємо все майонезом.
- Гарненько перемішуємо і наше блюдо готове. Їжте на здоров’я!
Салат з курячою грудкою, свіжими огірками і яйцем
Інгредієнти:
- Куряча грудка копчена — 200 гр
- яйця курячі — 4 шт
- кукурудза консервована — 1 банка
- огірки свіжі — 2 шт
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- оцет — 4 ст. л
- майонез — за смаком
- зелень петрушки — пучок.
Спосіб приготування:
Готуємо всі необхідні продукти, які нам знадобляться для приготування. Яйця відварюємо, остуджуємо і чистимо. Огірки миємо й чистимо разом з цибулею.
Першим нарізаємо маленькими кубиками цибулю, складаємо його в тарілку, додаємо оцет і заливаємо окропом так, щоб він був весь покритий водою.
Тепер відкриваємо банку кукурудзи, зливаємо з неї рідину і перекладаємо в глибоку миску. Куряче м’ясо подрібнюємо на невеликі шматочки і перекладаємо до кукурудзі.
Далі нарізаємо невеликим кубиком огірок і такого ж розміру яйця. Маринований лук промиваємо в холодній воді і всі інгредієнти змішуємо в мисці. Заправляємо майонезом, якщо треба солимо і ретельно перемішуємо.
Прибираємо в холодильник і даємо йому настоятися протягом однієї години. Після чого пригощаємо своїх рідних і друзів.
Як приготувати салат з курячою грудкою і кукурудзою
Інгредієнти:
- Куряча грудка — 250 гр
- яйця — 3 шт
- свіжий огірок — 1 шт
- консервована кукурудза — 1 банку
- майонез — 3 ст. л
- зелень петрушки — 1 гілочка
- сіль — за смаком.
Спосіб приготування:
- Відварюємо курку і яйця, після чого даємо їм трохи охолонути. Курку дрібно нарізаємо і прибираємо в бік.
- Яйця чистимо і два з трьох дрібно шаткуємо з допомогою спеціальної яйцерізки або ножем. Огірок спочатку моєму, а потім нарізаємо тоненькою соломкою.
- Відкриваємо консервовану кукурудзу, зливаємо з неї всю рідину, а саму кукурудзу перекладаємо в миску. Туди ж додаємо нарізані інгредієнти, солимо за смаком і кладемо майонез.
- Ретельно все перемішуємо, викладаємо в салатницю, прикрашаємо розрізаним за уздовж на три частини яйцем, листочками петрушки і прибираємо в холодильник для охолодження. Потім подаємо до столу.
Салат з куркою і грибами
Інгредієнти:
- Куряча грудка — 1 шт
- картопля — 2 шт
- морква — 1 шт
- ріпчаста цибуля — 1 шт
- яйце — 3 шт
- мариновані шампіньйони — 250 гр
- твердий сир — 300 гр
- майонез — 200 гр
- рослинна олія — 1 ст. л
- сіль — за смаком.
Спосіб приготування:
- Насамперед ставимо варитися до готовності курку та картоплю. Тим часом поки вони готуються, моєму морква, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо її трохи на сковороді в рослинному маслі.
- Тепер очищаємо цибулю, нарізаємо його тонкими півкільцями, перекладаємо в сковороду до моркви і обсмажуємо до готовності.
- Потім, після того як варена курка охолола, нарізаємо її на невеликі квадратики.
- Тепер займемося складанням салату і для цього нам потрібно взяти салатницю або глибоку миску і першим шаром викласти курячі шматочки, які змащуємо майонезом.
- Наступним шаром викладаємо обжарку з овочів.
- Тепер, якщо ще не очищений картоплю, очищаємо його, натираємо на крупній тертці, викладаємо поверх обжарювання і поливаємо майонезом.
- Наступний шар викладаємо маринованими грибами, посипаємо на них натертими яйцями і змащуємо майонезом.
- Залишилося тільки посипати зверху тертим сиром і готовий салат прибрати в холодильник на три години, для того, щоб він як слід настоявся.
Легкий салат з курячою грудкою та квасолею
Інгредієнти:
- Куряча грудка — 300 гр
- квасоля консервована — 1 банку
- яйця — 2 шт
- майонез — 2-3 ст. л
- житній хліб.
Спосіб приготування:
- Відкриваємо банку квасолі і перекладаємо її разом з рідиною в глибоку миску.
- Курячу грудку відварюємо в підсоленій воді до готовності, після остуджуємо, нарізаємо на дрібні шматочки і додаємо до квасолі.
- Далі нарізаємо невеликими кубиками хліб і кладемо його в салат.
- Тепер додаємо майонез, перемішуємо і перекладаємо в підходящу салатницю.
- Яйця відварюємо, очищаємо і окремо нарізаємо квадратиком білок і жовток. Посипаємо салат спочатку білком, а потім жовтком і подаємо до столу.
Салат з куркою і корейською морквою (відео)
Приємного апетиту!