Багато хто напевно думають, що м’ясо курки і сладенькие ананаси, зовсім не відповідні компоненти і з’єднувати їх в одній страві не вистачить ні в кого сміливості. Але всупереч усім цим сумнівам, я сьогодні буду готувати святкові салати з курячого м’яса і консервованих ананасів. В якості додаткових інгредієнтів у нас піде сир, часник, яйце, кукурудза і гриби, так як ці продукти зарекомендували себе з гарної сторони в плані смаку.
Ви самі переконаєтеся, як за добавочкой протягнуть багато порожніх тарілок, ну і звичайно ж хтось попросить у вас рецепт незабутнього страви. Таке блюдо сміливо можна віднести до розряду вишуканих, так само, як і цезар , хоча всі наявні в ньому продукти цілком доступні практично в будь-якому магазині. Не кажучи вже про його приготуванні, адже він готується дуже легко і просто!
У цій статті ми з Вами розберемо кращі рецепти салату з куркою, ананасами і сиром. Де можна буде приготувати, порівняти і вибрати для себе і своїх домочадців, що то найсмачніше і неповторне. А ці рецепти для тих, хто пропустив мою минулу статтю бутерброди на святковий стіл.
- Салат шарами з куркою, ананасом, сиром і яйцем
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як приготувати салат з куркою і кукурудзою
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Рецепт салату з куркою і часником
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Ситний салат з ананасами, грибами і горіхами
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Смачний салат з курячим філе і сухариками (відео)
Салат шарами з куркою, ананасом, сиром і яйцем
Інгредієнти:
- Куряче філе — 300 гр
- консервовані ананаси — 400 гр
- твердий сир — 70 гр
- яйце — 1 шт
- часник — 2 зубчики
- волоські горіхи — 20 гр
- майонез легкий
- сіль — за смаком.
Спосіб приготування:
Відварюємо філе. І для цього опускаємо його в закипілу воду і доводимо до готовності.
Для аромату і тонкого смаку я додаю лавровий лист. Після приготування, щоб м’ясо зберегло соковитість, залишаємо його остуджуватися в цьому ж бульйоні, а потім дрібно нарізаємо.
Відкриваємо банку консервованих ананасів, зливаємо сік і дрібно нарізаємо їх.
Твердий сир натираємо на крупній тертці.
Волоські горіхи промиваємо в злегка теплій воді, просушуємо їх і дрібно подрібнюємо.
Яйце так само відварюємо, очищаємо і дрібно нарізаємо.
Перекладаємо В миску необхідну кількість майонезу і сюди ж видавлюємо часник. Потім гарненько перемішуємо.
Тепер першим шаром, в підходящу тарілку рівненько, розподіливши, викладаємо половину курячого м’яса, трохи підсолюємо і змащуємо майонезно-часниковою сумішшю.
Другим шаром йде половина консервованих ананасів і тоненько покриваємо майонезним соусом.
Наступним шаром йде яйце і відразу ж половина сиру, який змащуємо нашої сумішшю.
Викладаємо частину курки і наносимо на неї майонез.
Так само розкладаємо другу половину ананас, сир і змащуємо.
Завершальним шаром рівненько розподіляємо дрібно нарубаний волоський горіх.
Залишилося тільки дати настоятися нашій страві і для просочення нам необхідно потримати 30 хвилин в холодильнику, після чого подаємо до столу.
Як приготувати салат з куркою і кукурудзою
Інгредієнти:
- Куряча грудка відварна — 350 гр
- сир твердий — 100 гр
- часник — 2 зубчики
- ананаси консервовані — 250 гр
- кукурудза консервована — 150 гр
- майонез — 2 ст. л
- зелень — за смаком.
Спосіб приготування:
1. Першим ділом невеликими шматочками шаткуємо грудку варену і відразу ж поміщаємо її в глибоку миску.
2. Якщо ананаси в банку йдуть вже кубиками, залишаємо їх такими, такий розмір, що треба. А якщо кільцями, то необхідно порізати кубиками і так само додаємо в миску до м’яса.
3. Слідом відкриваємо баночку кукурудзи, зливаємо з неї не потрібну нам рідина, а кукурудзу перекладаємо до решти інгредієнтів.
4. Далі туди ж натираємо на крупній тертці сир.
5. Через спеціальний прес видавлюємо часник.
6. Із зелені я вибрав кріп, дрібно нашинковал його і відправив в загальну масу.
7. Тепер заправляємо всю цю масу майонезом, перемішуємо, пробуємо на сіль і при необхідності додаємо, кому скільки треба.
Прибираємо готову страву на пів години в холодильник для того, щоб він трохи настоявся.
Приємного Вам апетиту!
Рецепт салату з куркою і часником
Інгредієнти:
- Куряче філе — 200 гр
- ананаси консервовані — 150 гр
- сир твердий — 70 гр
- часник — 1 великий зубчик
- майонез — 1-2 ст. л
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
1. Відварене куряче м’ясо ріжемо невеликими кубиками або соломкою.
2. З ананасів зливаємо рідину і також нарізаємо кубиками.
3. Сир твердих сортів натираємо на крупній або дрібній тертці, в загальному так, як Вам завгодно.
4. Чесночек пропускаємо через чесноковыжималку, або дрібно рубаємо з допомогою ножа і змішуємо його з майонезом.
5. Всі інгредієнти перекладаємо в підходящу ємність, солимо, перчимо, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо.
Готову страву перекладаємо в салатницю, прикрашаємо крапелькою майонезу і гілочкою петрушки або кропу.
Ситний салат з ананасами, грибами і горіхами
Інгредієнти:
- Печериці — 100 гр
- твердий сир — 100 гр
- філе куряче — 200 гр
- яйце — 2 шт
- волоський горіх — 50 гр
- ріпчаста цибуля — 1 шт
- часник — 2 зубчики
- майонез — 2-3 ст. л
- масло рослинне — 1 ст. л
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Гриби відварюємо в підсоленій воді протягом 15 хвилин. Просушуємо, а потім дрібно нарізаємо разом з ріпчастою цибулею і злегка обсмажуємо в олії на сковороді до м’якості.
Філе відварюємо протягом 20 хвилин, після чого остуджуємо і подрібнюємо.
Яйця відварюємо в круту і натираємо на крупній тертці.
У миску натираємо на дрібній тертці сир, туди ж видавлюємо часник, додаємо майонез і гарненько перемішуємо.
Тепер з’єднуємо всі підготовлені інгредієнти в глибокій мисочці, додаємо майонезну суміш, все досить добре перемішуємо. Перекладаємо салат на блюдо і посипаємо зверху дрібно подрібненої крихтою волоського горіха.
Так само для прикраси поверх кладемо гілочку зелені і прибираємо готову страву на 15-20 хвилин у холодильник.
Смачний салат з курячим філе і сухариками (відео)
На свій смак, дане блюдо виходить дуже соковитим і пікантним. Відмінно підійде як для святкового столу, так і для вузького домашнього кола. Не займе багато часу, дуже простий у приготуванні і за своєю технологією.
Приємного апетиту!