Салат з креветками є частим гостем на святкових столах. Він здатний не тільки прикрасити стіл, але і принести користь організму людини, так як головною складовою його є креветки. У таких морепродуктах міститься велика кількість білка і корисних мікроелементів, вони є низькокалорійними і мають приємний смак. Креветки дуже цінуються дієтологами і кулінарами, рецепти з їх використанням легко і швидко приготувати.
Щоб салат з креветками став гарним і смачним необхідно дотримувати наступні поради по приготуванню:
- Найчастіше в рецепті вказується вага очищених креветок, але це не означає, що слід купувати саме такі. На думку гурманів більш смачними закуски виходять з морепродуктів, які були зварені і очищені перед початком використання. Креветки з панциром коштують дешевше. Рекомендується купувати морепродукти на 30% більше, так як частина ваги доведеться на відходи.
- Не можна перевищувати час варіння креветок. Дрібні варено-заморожені готуються 1 хв., великі – 5 хв. Якщо ви купили сирі заморожені креветки, то їх час варіння складе 3 хв. – для дрібних і 10 хв. – для великих.
- Заправляти салати потрібно тільки перед подачею на стіл, це дозволить їм не псуватися протягом тривалого часу.
- Листковий салат потрібно збирати за кілька годин до подачі на стіл, продукти повинні добре просочитися заправкою.
Креветки поєднуються з багатьма продуктами, проте, найкраще поєднання їх з рисом, ікрою, рибою, різними морепродуктів, пекінською капустою, помідорами, огірками, авокадо, цитрусовими. Заправляти салати можна соусами на основі майонезу, йогурту, гірчиці, томату і рослинних олій.
Подавати салати з ракоподібними можна кількома способами:
- викласти в блюдо в кільце для сервірування, яке повинно знаходитися в красивій тарілці;
- у креманках або склянках, закріпивши на краю кілька креветок;
- у салатниках, прикрасивши поверхню салату креветками.
Пропоную перейти до рецептами.
- Салат з креветками та авокадо помідорами черрі
- Знадобиться:
- Приготування:
- Святковий салат з креветками і крабовими паличками
- Знадобиться:
- Приготування:
- Як приготувати салат з креветками, кукурудзою і огірками
- Знадобиться:
- Приготування:
- Салат «Капітанська дочка» з креветками та авокадо — відео-рецепт
- Овочевий салат з креветками і болгарським перцем
- Знадобиться:
- Приготування:
- Гарячий салат з руколою, овочами і креветками
- Знадобиться:
- Приготування:
- Салат з креветками, ананасами, пекінською капустою і крабовими паличками
- Знадобиться:
- Приготування:
- Святковий листковий салат з креветками, рисом та ікрою
- Знадобиться:
- Приготування:
- Салат «Цезар» з креветками — відео рецепт
- Як приготувати салат з креветками і печерицями
- Знадобиться:
- Приготування:
- Салат-коктейль з креветками і йогуртным соусом
- Знадобиться:
- Приготування:
- Салат з креветками, сиром і шинкою
- Знадобиться:
- Приготування:
- Святковий салат з червоною рибою і креветками — відео-рецепт
Салат з креветками та авокадо помідорами черрі
Ось такий варіант салату з креветками обов’язково сподобається любителям овочів та здорового способу життя. У ньому немає жирних соусів, начебто майонезу, і важких інгредієнтів, як картопля або рис. Це легкий, яскравий і дуже корисний салат. Такий салат з креветками — це свято в будь-який час року і при будь-якій дієті.
Вибирайте стигле авокадо для салату. Воно повинно бути пружним, але не жорстким. При витяганні кісточки слід не пошкодити її, так як в ній містяться токсичні речовини.
Креветки повинні бути без некрасивих темних плям. Розморожувати креветки перед варінням не слід.
Знадобиться:
- рукола – 100 г;
- авокадо – 1 шт.;
- помідори черрі – 200-250 м;
- креветки заморожені – 300 г;
- сіль за смаком;
- сік лайма;
- листя салату;
- соєвий соус;
- оливкова олія – 2 ст. л.
Приготування:
- Очистіть креветки від панцира, видалите кишечник, який знаходиться у верхній частині молюска. Покладіть креветки в змащену маслом сковороду і обсмажте разом з зубчиком часнику. Коли креветки будуть готові, додайте чайну ложку соєвого соусу.
- На дві частини авокадо розріжте і вийміть кісточку. М’якоть авокадо проріжте на кубики, однак не зачіпайте шкірку. Вийміть чайною ложкою середину авокадо в салатник. Шкірку викиньте.
- Розріжте навпіл помідори.
- Порвіть листя руколи і салату руками і покладіть в салатник.
- Зробіть заправку для салату. Для цього в окрему ємність видавіть з лайма сік, додайте масло оливи і щіпку солі. Перемішайте рідина.
Складіть в одному великому салатнику всі інгредієнти і залийте заправкою. Перемішайте руками салат, можна зробити двома дерев’яними ложками.
Ось так легко приготувати свіжий і смачний салат з авокадо з креветками і помідорами. Можна подавати як на святковий стіл, так і для легкої вечері.
Святковий салат з креветками і крабовими паличками
Ситний і дуже смачний салат з креветками з додаванням варених яєць і картоплі. В якості соусу використовується суміш майонезу і дрібної рибної ікри, в цьому конкретному випадку ікри мойви. Замість ікри мойви в салаті можете використовувати ікру тріски або летючої риби. Така добавка надає салату більш виражений рибний смак і підкреслює смак креветок. Салат виповнюється шарами, тому буде схожий на ошатний, святковий торт. Приготувати такий салат можна і на Новий рік, що зробить його однією з найяскравіших зірок святкового столу.
Знадобиться:
- картоплею — 2 шт.;
- яйця — 3 шт.;
- крабовими паличками — 200 г;
- сиром твердим — 150 г;
- ікрою мойви — 1 банка;
- майонезом — 100 г;
- очищеними креветками — 150 г;
- сіллю.
Приготування:
1. Зваріть яйця, остудіть їх і очистіть від шкаралупи. Варені яйця натріть на дрібній тертці.
2. Відваріть картоплю і зніміть з нього шкірку. Зручніше зварити картоплю в мундирі, такий буде простіше натерти на тертці. Але не всі люблять цей смак, тому можна зварити і без шкірки. Головне не переварити, щоб картопля не кришилась, коли ви будете її терти.
3. Наріжте дрібними шматочками крабові палички.
4. Змішайте в невеликій ємності ікру мойви з майонезом, додати перець мелений і сіль за смаком. Цим соусом будемо заправляти салат.
5. Інгредієнти викладайте на блюдо шарами. Першим шаром викладіть подрібнену картоплю, змастіть приготованим соусом.
6. Далі, викладіть крабові палички, ретельно промажте соусом, покладіть на блюдо подрібнене яйце, знову змастіть заправкою, присипте тертим сиром і знову промажте соусом.
Розрівняйте поверхню салату і прикрасити його очищеними креветками. Викладіть їх гарним візерунком. Прикрасьте кружечками нарізаних маслин або зеленню. Добре підійде зелений лук тонкими пір’ям. Проявіть фантазію.
Готовий салат краще всього залишити хоча б на пів години в холодильнику, щоб він просочився соусом. Час настоювання можна збільшити, наприклад приготувати салат з креветками заздалегідь, а подати на святковий вечір.
Як приготувати салат з креветками, кукурудзою і огірками
Ще один корисний і ситний варіант салату з креветками. Крім самих креветок в нього підуть огірочки, кукурудза і картопля. Не забудемо варені яйця і ріпчасту цибулю для гостроти і хрускоту. Заправкою такого салату послужить майонез, адже для поєднання з яйцями це ідеальний соус. Креветки його теж цілком шанують, хоча і більш дієтичне варіанти є. Але якщо ви турбуєтеся про калорійності або хімії в соусі, то приготуйте майонез самостійно.
Знадобиться:
- креветок, очищених варених – 300 г;
- кукурудзи – 200 г;
- яєць – 3 шт.;
- картоплі – 1 шт.;
- цибулі – 1 шт.;
- огірків – 2 шт.;
- солі;
- меленого перцю;
- майонезу.
Приготування:
- Зваріть яйця і картоплю, очистіть від шкірки. Зніміть з лушпиння цибулі. Наріжте дрібними кубиками яйця, картоплю, цибулю й огірки.
- Якщо креветки маленькі, то подрібнювати їх не потрібно, якщо великі, то можна порізати на кілька частин. Подрібнені овочі і змішайте в одній ємності. Додайте кукурудзу і креветки. Внесіть сіль, перець і майонез, все перемішайте.
- Заправте салат майонезом, можна додати і трохи зелені за бажанням. Все добре перемішайте.
- Готовий салат з креветками можна подавати в красивому невеликому салатнику або викласти на плоске блюдо з допомогою сервіровки кільця. Приємного апетиту!
Салат «Капітанська дочка» з креветками та авокадо — відео-рецепт
Красива подача салату дуже часто відіграє не останню роль, особливо на свята. Якщо салат готується з авокадо, то нафарширувати смачним салатом її шкірку так і проситься на розум. Втім, не варто себе зупиняти, адже саме так готується ось цей смачний салат.
Овочевий салат з креветками і болгарським перцем
Основними інгредієнтами чергового салату з креветками будуть овочі. Наші улюблені огірки, помідори та солодкий перець. Щоб страва не здалося занадто банальним, приготуємо смачну заправку з апельсинового соку, гірчиці та оливкової олії. Свою роль відіграють і спеції. Замість Діжонської гірчиці можете використовувати Баварську, а помідори черрі замінити звичайним томатом. Апельсиновий сік можна замінити лимонним.
Перед приготуванням салату купіть вже зварені креветки або зваріть в підсоленій воді в домашніх умовах. Ще смачніше вийде, якщо креветки обсмажити на оливковій олії до легкого рум’янцю.
Знадобиться:
- листя салату – 200 г;
- креветки великі смажені – 8 шт.;
- огірок – 2 шт.;
- помідори черрі – 90 г;
- перець болгарський – 1/2 шт.
- оливки – 1 банка;
- масло оливи – 2 ст. л.;
- сік апельсина – ½ ст.;
- гірчиця Діжонська – 2 ч. л.;
- сіль;
- перець.
Приготування:
1. Під холодною водою промийте салатові листя, перець болгарський огірки, помідори. Очистіть креветки від панцира і надріжте їх спинки, очистіть від чорної серцевинки.
2. Налийте на сковороду трохи олії оливи і обсмажте на ньому морепродукти з двох сторін. Присипте креветки сіллю і перцем.
3. Порвіть руками листя салату, покладіть його в миску і дайте просохнути, щоб салат не потрапила зайва волога. Якщо поспішаєте, то листя можна промокнути паперовим рушником.
4. Наріжте солодкий перець кубиками, додайте до салату.
5. На полукружочки поріжте огірки, відправите в блюдо. На четвертинки поріжте помідори, киньте в салат.
6. Викладіть оливки, запашні креветки. Для приготування заправки видавіть в піалу сік апельсина, додайте оливкову олію, гірчицю і перець мелений чорний, перемішайте. Полийте приготованою заправкою салат.
Подавайте салат на стіл і насолоджуйтеся прекрасним смаком.
Гарячий салат з руколою, овочами і креветками
Наступний варіант салату з креветками і овочами відрізняється від попередніх тим, що овочі запікаються попередньо в духовці. Їдять цей салат гарячим або теплим, смачніше все він буде саме з пилу й жару, приготований. Запечені перці і помідори на смак просто дивовижні, так само як і запечені в духовці тигрові креветки. Не потрібно возитися з варінням креветок. Найсмачніше в цьому салаті, звичайно ж креветки і заправка до нього, яка готується з меду, соку лимона і оливкової олії. Ось такий тонкий, кисло солодкий смак відмінно відтіняє креветки. Вам обов’язково сподобається.
Знадобиться:
- очищені креветки тигрові — 15-18 шт;
- перець жовтий — 2-3 шт;
- помідори черрі — 150 гр;
- капуста китайська — 4-5 аркушів;
- рукола — 100 гр;
- шпинат — 100 гр;
- морква — 2 шт;
- цибуля ріпчаста — 2 шт;
- мед — 1 ст. ложка;
- сік половинки лимона;
- оливкова олія — 2 ст. ложки;
- сіль за смаком;
- чилі (порошок) — кілька щіпок;
- орегано за смаком;
- перець горошком за смаком;
- духмяний перець за смаком;
- коріандр мелений за смаком.
Приготування:
1. Всі овочі вимити. Натріть на дрібній тертці очищену моркву. Помідори черрі порізати навпіл. Перець поріжте смужками. Очищений цибулю наріжте півкільцями.
2. Змішайте і подрібніть в ступці приправи.
3. Застеліть деко пергаментом і викладіть на нього один біля одного подрібнені овочі. Спочатку викладіть моркву, вона повинна перебувати з краю, далі, помідори, перець і цибулю.
4. Посипте овочі сіллю, меленими спеціями, орегано, чилі в порошку. Полийте овочі невеликою кількістю оливкової олії. Відправити лист з вмістом в духовку на 10 хв. Температура в духовій шафі повинна становити 250 градусів.
5. В піалу налийте мед, видавіть туди ж сік лимона, влийте масло оливи, додайте щіпку солі, мелені спеції і чилі. Ретельно все перемішайте.
6. Дістаньте деко з духовки. Трохи посуньте овочі ближче до краю, щоб між помідорами і перцем викласти очищені креветки. Змастіть оливковою олією морепродукти, посипте сіллю, меленими спеціями, чилі, орегано.
7. Надішліть лист з морепродуктами і овочами в духову шафу на 7 хв. Температура повинна бути в межах 180-200 градусів. Креветки стануть рум’яними.
8. У салатник помістіть рукколу, шпинат і китайську капусту, порвану на невеликі шматочки.
9. Викладіть в ємність всі овочі, приготовлені в духовці і морепродукти. Влийте медово-масляну заправку. Перемішайте інгредієнти.
Подавайте салат з креветками поки він не охолов. Це дуже смачно і корисно.
Салат з креветками, ананасами, пекінською капустою і крабовими паличками
Легкі салати з креветками хороші і на свято, і в звичайний день, коли захотілося поїсти морепродуктів з користю для здоров’я. Креветки з різними видами салатних листочків створюють відмінні поєднання. У нашій смузі дуже популярна пекінська капуста, тому що вона доступна круглий рік, і при цьому володіє майже всіма корисними властивостями звичайної капусти. Смак її при цьому більш ніжний і не нав’язливий, щоб забити собою інші продукти в салаті. Креветки мають дуже ніжним і помірним смаком, тому не потрібно їх перебивати чимось дуже яскравим. Хоча в даному випадку в салаті головну скрипку будуть грати солодкі ананаси, але в цьому його родзинка.
Знадобиться:
- капуста пекінська – ½ шт;
- палички крабові – 6 шт.;
- креветки (варені, заморожені) – 200 г;
- гранат – ½ шт;
- сіль за смаком;
- ананас консервований – 200 г;
- майонез – 3 ст. л.;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- сік лимона – 1 ст. л.;
- часник – 1 зубчик.
Приготування:
- Надішліть заморожені креветки в киплячу воду на 3 хв. Готові викладіть на окрему тареку, щоб вони охололи.
- Пекінську капусту нашаткуйте. Використовувати потрібно тільки зелені листки без жорстких серцевин.
- Дрібно наріжте крабові палички.
- В одну ємність складіть подрібнену капусту і крабові палички. Злийте з консервованого ананаса сік і наріжте фрукт дрібними кубиками, з’єднайте його до капусти з крабовими паличками.
- Додайте до інгредієнтів варені креветки.
- Відокремте зерна від половини граната і помістіть їх велику частину в салатник.
- Для приготування заправки до салату змішати в одній мисці майонез з подрібненим часником, гірчицею, лимонним соком, перемішайте.
- Додайте соус до салату і перемішайте. Посоліть блюдо і знову перемішайте.
Викладіть салат на красиву тарілку і прикрасьте залишилися зернами граната. Приємного апетиту!
Святковий листковий салат з креветками, рисом та ікрою
В останні роки вже мало хто уявляє собі святковий стіл без ошатного листкового салату. Він став майже таким же невід’ємним стравою на торжество, як і торт. По суті це блюдо дуже схоже на торт з безліччю смачних шарів, тільки він не турбується з тіста і солодким кремів, а змішується з найбільш смачних інгредієнтів від овочів до м’яса. Морепродукти теж зайняли своє гідне місце в салатах. Особливо святково виходить, якщо приготувати ось такий листковий салат з додаванням креветок, і прикрашений шаром червоної ікри. Погодьтеся, виглядає приголомшливо. А на смак так просто дивовижно. Спробуйте приготувати такий салатик на найближчий свято: Новий рік.
Знадобиться:
- креветки очищені варені – 300 г;
- яйця – 2 шт.;
- рис дліннозерновой – 150 г;
- кукурудза консервована – 100 г;
- сіль за смаком;
- кріп – 5 гілочок;
- ікра червона лососева – 140 г;
- огірки – 1-2 шт.;
- майонез – 5-7 ст. л.
Приготування:
1. Замочіть на 20 хв. рис в холодній воді.
2. Помийте огірок натріть на крупній тертці. Якщо шкірка у огірка занадто товста або гірчить, її краще зчистити.
3. Зваріть круто яйце. Тривалість варіння – 12 хв. Покладіть яйце у холодну воду на 15 хв, щоб воно захолола. Очистіть яйце від шкаралупи і натріть на дрібній тертці.
4. Промийте рис під холодною водою 5 разів. Коли вода знайде прозорість, рис буде готовий до подальшого приготування. Перекиньте рис на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
5. Візьміть каструлю з товстим дном і влийте в неї 1 ст. води і додайте ½ ч. л. солі. Поставте ємність на вогонь і помістіть в неї рис. Доведіть рис до кипіння, накрийте кришкою і зменшіть вогонь. Готується рис 20 хв.
6. Відваріть креветки в підсоленій воді. Коли вода закипить, зніміть ємність з вогню. Креветки перекласти в друшляк, очистіть їх від панцира.
7. Перекладіть морепродукти чашу блендера і подрібніть.
8. Помийте і обсушіть гілочки кропу, подрібніть. Додайте яйце і кріп до рису, перемішайте. Приєднайте майонез і знову все змішайте.
9. Відіжміть натертий огірок руками і перекладіть його на серветку, щоб в неї волога вбралася.
10. На сервірувальне блюдо в кільце викладіть спочатку огірок, далі, рис з кропом і майонезом, добре притисніть шар. Третім шаром викладіть кукурудзу.
11. Зверху розподіліть майонез ложкою. Викладіть на майонез креветки.
12. Знову змастіть майонезом. Приберіть утворилися патьоки серветкою. Прикрасити червоною ікрою салат. Зніміть сервірувальне кільце.
Святковий салат з креветками готовий. Подавайте на стіл відразу або дайте настоятися якийсь час у холодильнику. Салат дуже ніжний і просто тане в роті!
Салат «Цезар» з креветками — відео рецепт
Класичні салати, такий як всіма улюблений Цезар, теж можуть бути з креветками. Можливо, ви пробували їх у кафе або ресторані. Але можна приготувати і вдома цей смачний салат і великої праці це не складе. Подивіться докладне відео з рецептом і переконаєтеся в цьому самі.
Як приготувати салат з креветками і печерицями
Цей салатик дуже простий і основу його складають креветки і печериці, все інше можна вважати смаковими добавками і спеціями. Тон задають саме два основних продукту. Але як не дивно поєднання дуже смачне.
Якщо немає в наявності печериць, то ви можете замість них використовувати гливи, це теж дуже ніжні грибочки, які будуть дуже смачно поєднуватися з креветками.
Для заправки використовуйте оливкову, соняшникову або лляне масло.
Знадобиться:
- цибуля – 1 шт.;
- олія рослинна;
- печериці – 300 г;
- креветки свіжоморожені – 500 г;
- сіль – щіпка;
- густі вершки – 2 ст. л.;
- чорний мелений перець – 0,2 ч. л.;
- сік лимона – 1 ч. л.;
- консервований зелений горошок – 2 ст. л.;
- зелень.
Приготування:
- Очищений лук наріжте кільцями і обсмажте на сковороді з рослинною олією до рум’яного кольору.
- Печериці наріжте на невеликі часточки і помістіть їх у сковорідку. Обсмажуйте на маслі 15 хв.
- Відваріть креветки в підсоленій воді протягом 1 хв., остудіть і очистіть.
- Щоб приготувати соус для салату змішайте в одній ємності вершки, перець мелений, сік лимона і сіль.
- У салатнику змішати подрібнену цибулю, креветки, гриби, консервований горох і приготований соус.
Промийте і подрібніть зелень, прикрасьте нею салат. Подавайте на стіл. Ситно, смачно, можна приготувати в якості легкого обіду або вечері. Але і на свято підійде.
Салат-коктейль з креветками і йогуртным соусом
Салат-коктейль це смачний листковий салат, який подається порційно. Для подачі на стіл слід використовувати креманки або коктейльні келихи. У них салат буде виглядати ефектно і апетитно. Часто соус і інгредієнти перемішуються вже перед вживанням, все це виглядає дуже гарно, а в підсумку смачно.
Знадобиться:
- креветки – 30 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- пір’я зеленої цибулі – 2 шт.;
- листя салату – 100 г;
- жовтий солодкий перець – 1 шт.;
- перець чилі – 1 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- натуральний йогурт – 3 ст. л.;
- сметана – 1 ст. л.;
- кетчуп – 1 ч. л.;
- сіль морська;
- перець чорний мелений;
- пісок цукровий – 1 ч. л.
Приготування:
1. Змішайте в піалі йогурт зі сметаною, кетчупом, меленим перцем, морською сіллю, цукром. Ретельно все перемішайте.
2. Листки салату, зелену цибулю і перець чилі дрібно поріжте.
3. Очистіть від серцевини солодкий перець і поріжте його дрібними кубиками.
4. Кубиками помідори подрібніть.
5. Поріжте на невеликі шматочки креветки.
6. Помістіть в креманку всі подрібнені овочі і заправте їх йогуртным соусом.
Прикрасьте салат-коктейль з креветок червоною ікрою і цілими креветками. Подавайте такі стаканчики з салатом кожному гостю. Приємного апетиту!
Салат з креветками, сиром і шинкою
У більшості салатів креветки були основною ноткою, тобто єдиним білковим продуктом на тлі овочів, за винятком яєць. А в цьому салаті з креветками сусідить шинка. Так само сир доповнює прекрасну гаму смаків. Шинка і сир самі по собі вже гарне поєднання і багатьма улюблена, але креветки роблять їх ще смачнішими.
Для прикраси салату можете використовувати різну зелень, порізані кільцями маслини або оливи. І обов’язково покладіть пару цілих креветок.
Знадобиться:
- креветки – 150 г;
- шинка – 150 г;
- сир – 100 г;
- яйце – 1 шт.;
- огірок – 1 шт.;
- кріп;
- майонез.
Приготування:
1. Наріжте тонкою соломкою шинку і перекладіть її в глибоку миску.
2. Додати до шинки зварені і очищені креветки.
3. Огірок наріжте соломкою і додайте до шинки і креветок.
4. Подрібніть кріп, покладіть до решти інгредієнтів в салатник. Варене яйце поріжте дрібними кубиками. Натріть сир на тертці і додайте в салат.
Посоліть блюдо і ретельно перемішайте його. Перед тим як подавати салат на стіл заправте його майонезом. Приємного апетиту!
Святковий салат з червоною рибою і креветками — відео-рецепт
Коли мова йде про свято, то і салат повинен стати справжньою окрасою столу. Якщо він одним своїм виглядом буде викликати підвищений апетит і зітхання захоплення, значить пів справи зроблено. Інші захоплення ви почуєте, коли присутні за столом гості та домочадці спробую такий салат з креветками на смак.
На закінчення можна відзначити, що салат з креветками є не тільки смачним і апетитним стравою, він також здатний надавати позитивну дію на організм людини і це пояснюється наявністю креветок в складі. Вони не володіють великою калорійністю, тому не здатні нашкодити фігурі, однак у їх складі знаходиться велика кількість мінералів, які зміцнюють здоров’я людини. Креветки вважаються делікатесом, але їх важко замінити у святкових стравах.