Лагман в домашніх умовах: 6 рецептів готування лагмана з покроковими фото

Лагман — це середньо-азійське національне блюдо. Готують його різні народи, як живуть в Киргизії, Узбекистані, Казахстані та багатьох інших країнах. Готується з м’яса, овочів і тянутой, довгої локшини. Витягають її особливим способом: беруть шматок тіста розкручують на подобу дитячої скакалки і так виходить моток цієї самої локшини.

Звичайно ж кожна народність цю страву готує по особливому.Часто зустрічається з додаванням таких продуктів, як баклажани, редька, квасоля та інші продукти. Взяти наприклад класичний рецепт, то він поєднує в собі м’ясо, моркву, цибулю, солодкий болгарський перець і іноді помідори або томатну пасту.

Сьогодні я вам хочу розповісти, як правильно приготувати лагман в домашніх умовах докладно з фотографіями. Якщо мова пішла про м’ясній страві, то можна заглянути сюди. Його готувала одна моя знайома, яка й поділилася зі мною цим чудовим рецептом. Виходить він дуже смачним. У вигляді першого страви подається в тому разі, коли в нього додати більше рідини, а другого якщо зверху на локшину покласти смажене, а після тушковане з овочами в бульйоні і зі спеціями м’ясо. Локшину для нього можна приготувати самому, а якщо не вистачає часу на її приготування у такому разі можна купити в магазині. Для тих хто дуже любить східну кухню можу порадити подивитися приготування хачапурі по-аджарськи і мегрельські.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Рецепт готування лагмана по узбецьки з фото

Інгредієнти:

  • Яловичина — 500 гр
  • тонка локшина довга або спагетті — 0,5 кг
  • ріпчаста цибуля — 2 шт
  • морква — 2 шт
  • картопля — 2 шт
  • болгарський перець — 1 шт
  • часник — 3 зубчики
  • рослинне масло — для готування
  • червоний мелений перець — 1 чайна ложка.

Спосіб приготування:

Моєму м’ясо і нарізаємо його невеликими шматочками.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Лук очищаємо, моєму і дрібно шаткуємо.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Очищені моркву і картоплю нарізаємо кубиками. Червоний болгарський перець нарізаємо поздовжніми скибочками, а часточки часнику дрібно подрібнюємо.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Тепер ставимо каструлю на вогонь, наливаємо в неї рослинної олії і обсмажуємо в ній до готовності м’ясо.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Після додаємо нарізані цибулю і злегка підрум’янюємо, далі картопля, перець, моркву, часник і заливаємо все окропом, солимо, перчимо й перемішуємо.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Варимо до повної готовності.

Настав час спагеті відварити цілою, після того як вони будуть готові, викладаємо їх на тарілку, а їх заливаємо підливою з м’ясом і подаємо до столу.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Класичний рецепт лагмана

Інгредієнти:

  • М’ясо — 0,5 кг
  • картопля — 6 шт
  • морква — 4 шт
  • помідори — 10 шт
  • болгарський перець — 2 шт
  • зіра — 1 чайна ложка
  • лавровий лист — 2 шт
  • червоний мелений перець — 1/2 ч. ложки
  • хмелі-сунелі — 1 ч. ложка
  • сіль — 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

Ставимо на плиту казан або глибоку сковороду (краще чавунну), наливаємо в неї масло рослинне і чекаємо коли нагріється, після цього спускаємо в нього нарізане на маленькі квадратики м’ясо і додаємо одну чайну ложечку солі, перемішуємо і накриваємо на 15 хвилин кришкою.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Очищаємо і нарізаємо цибулю, спускаємо його до м’яса, чекаємо до випаровування всієї рідини, потім накриваємо кришкою і продовжуємо тушкувати далі ще десять хвилин.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Дійшла черга і до моркви, очищаємо, нарізаємо його невеликими кубиками і додаємо в казан.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Все теж саме робимо і з картоплею.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Накриваємо зверху кришкою і варимо протягом двадцяти хвилин на середньому вогні.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Помідори і солодкий болгарський перець так само нарізаємо маленьким кубиком і по закінченню часу всипаємо до решти.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Заливаємо 1,5 літрами води так, щоб вся маса сховалося під нею.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Як тільки рідина закипить, необхідно додати всі необхідні спеції, ретельно перемішуємо, накриваємо і тушкуємо на повільному вогні 30 хвилин.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Тим часом поки все готується, ми готуємо часник, а після пропускаємо через прес. Додаємо до страви і тримаємо на вогні ще 10 хвилин. Беремо столову ложку і перевіряємо на готовність бульйон, якщо він наваристий, то все готово, якщо немає — продовжуємо варити далі до повної готовності.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Варимо макарони таким ось чином як на фото.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Викладаємо на тарілочку готові спагетті, зверху викладаємо соус з овочів і м’яса. Блюдо готове, їжте на здоров’я.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Смачний лагман в мультиварці

Інгредієнти:

  • М’ясо — 600 гр
  • картопля — 4 шт
  • цибуля — 3 шт
  • морква — 2 шт
  • часник — 1 головка
  • помідори — 4 шт
  • перець солодкий — 4 шт
  • томат – 2 столових ложки
  • спеції та сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

М’ясо миємо й обробляємо на шматочки. Всі овочі чистимо і нарізаємо квадратиком, часник чистимо і шаткуємо.

Тепер викладаємо м’ясо на дно чаші від мультиварки в розпечене масло і смажимо до того моменту, поки вода не википить, а жир не стане прозорим.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Додаємо нарізану цибулю і смажимо.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Тепер додаємо моркву і продовжуємо готувати.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Наступний на черзі — картопля, тушкуємо з іншими інгредієнтами до напівготовності.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Залишилося додати помідори, томатну пасту, перець болгарський і дрібно порубаний часник. Ну і звичайно ж улюблену приправу і сіль.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Заливаємо всю суміш гарячою водою і тушкуємо з закритою кришкою, до того моменту, поки не приготуються всі овочі.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Попередньо відварені спагетті викладаємо в лагман, перемішуємо.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

І вуаля… страва готова!

Лагман з яловичини в казані — покроковий рецепт з фото

Інгредієнти:

  • Яловичина — 2 кг
  • морква — 3 шт
  • помідори — 4 шт
  • червоний болгарський перець — 3 шт
  • цибуля ріпчаста — 3 шт
  • томатна паста — 4 ст. ложки
  • масло рослинне — 100 гр
  • селера
  • часник — головка
  • кариандр, зіра — за смаком
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Готуємо всі продукти, нарізаємо невеликими шматочками, такі, які вам до душі і приступаємо. Ставимо казан на вогонь, наливаємо в нього рослинне масло і спускаємо м’ясо. Починаємо готувати, постійно помішуючи, так як страва готується на вогні, воно може відразу ж підгоріти і все піде на смарку.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Додаємо приправу, нарізану моркву і трохи обсмажуємо.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Для кольору кладемо томатну пасту, ретельно перемішуємо.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Так само додаємо червоний болгарський перець, помідори, ложечкою все акуратно перевертаємо і через 5 хвилин кладемо селеру і цибулю.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Останній інгредієнт це у нас буде чесночек, який видавлюємо через прес. Заливаємо всю масу м’ясним бульйоном або звичайною водою і солимо за смаком.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Залишаємо тушкуватися на гарячому вугіллі години 1,5-2, при цьому закривши кришкою.

Відварену локшину викладаємо по тарілочках, а зверху заливаємо з допомогою ложки готові овочі з м’ясом.

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

Нарізаємо зелень, прикрашаємо нею і подаємо смачне і апетитне блюдо. Особливо якщо воно приготовлено на природі з любов’ю.

Домашній лагман з куркою: покрокова інструкція

Інгредієнти:

  • Курка — 800 гр
  • домашня локшина — 250 гр
  • помідор — 2 шт
  • цибуля — 2 шт
  • морква — 2 шт
  • аджика — 1 ч. ложка
  • паста томатна — 2 ст. ложка
  • оливкова олія — 2 ст. ложки
  • перець горошком — 10 шт.
  • сіль і червоний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Лагман в домашних условиях: 6 рецептов приготовления лагмана с пошаговыми фото

1. Курку обмиваємо і нарізаємо невеликими шматочками. В моєму випадку м’ясо з кістками, ви можете взяти лише філейну частину.

2. Цибулини очищаємо і шаткуємо півкільцями

3. Моєму моркву чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.

4. Помідори обдаємо окропом і з легкістю знімаємо з них шкірку. Ріжемо їх на шматочки

5. Відварюємо приготовлену локшину або покупні спагеті до готовності.

6. На великій сковороді розігріваємо оливкову олію, викладаємо в неї шматочки курки і обсмажуємо до появи золотистої скоринки.

7. Викладаємо порізану цибулю до м’яса, перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин.

8. Далі додаємо моркву, перець чорний горошком, аджику, червоний мелений перець.

9. Туди ж кладемо помідори, томатну пасту і солимо за смаком.

10. Ретельно все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 20 хвилин.

11. В цей час відварюємо приготовану нами локшину, (можна спагетті) до готовності, викладаємо в тарілку, а зверху заправляємо соусом з овочів і м’яса.

12. Залишилося тільки посипати нарубаної зеленню і подати до столу.

Як приготувати локшину для лагмана своїми руками (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: