Плов з куркою – покроковий рецепт приготування

Плов — всім відоме і популярне блюдо, має дуже давнє походження і передбачається, що його зародження почалося з Близького Сходу та Індії. В нинішній час воно досить популярне в країнах Близького і Середнього Сходу, а також у деяких районах Закавказзя.

Навіть незважаючи на велику кількість рецептів цієї страви, для кожного з них характерна така особливість, яка укладає в себе з’єднання декількох продуктів: різні види м’яса (зиврак) і певні види рису. Взяти ,наприклад, найпоширеніші способи готування в Україні – це поєднання баранини з рисом і звичайно ж, всіма улюблені спецій, ну а в сучасному варіанті баранину сміливо замінюють куркою.

Отже, дорогий читачу, сьогодні розглянемо рецепти такого чудового блюда, як плов з куркою, приготований за різних варіацій, повірте, виходить дуже смачно. Наберіться терпіння і сміливо приступайте до справи. А так само рекомендую оцінити рецепти курячих котлет.

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Плов з куркою в мультиварці редмонд

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 300 гр
  • рис довгозерний — 260 гр
  • морква — 100 гр
  • цибуля ріпчаста — 100 гр
  • соняшникова олія — 35 гр
  • вода — 350 мл
  • сіль, приправа для плову, каррі
  • часник — 3 зубчики.

Спосіб приготування:

Для приготування нам необхідно підготувати всі перераховані вище продукти. Потім цибулю нарізаємо маленькими шматочками, моркву натираємо на крупній тертці і викладаємо в чашу мультиварки.

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Далі промиваємо та нарізаємо середніми шматочками куряче філе. Перекладаємо його до овочів, додаємо сіль, приправа для плову за смаком і перемішуємо.

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Вливаємо олію, вносимо рис і акуратно розрівнюємо його по всій поверхні (не перемішуємо).

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Тепер додаємо карі, вставляємо зверху 3 зубчики часнику, вливаємо воду, встановлюємо програму «Плов» на одну годину і вмикаємо кнопку старт.

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Після звукового сигналу про готовність, відкриваємо кришку мультиварки, перемішуємо вміст, накладаємо по тарілочках і подаємо до столу.

Простий рецепт приготування в каструлі

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 600 гр
  • рис — 2 склянки по 250 мл
  • цибуля ріпчаста — 200 гр
  • морква — 400 гр
  • олія — 100 мл
  • вода — 700 мл
  • часник — 6 зубчиків
  • сіль і спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Філе курки ріжемо довільними шматочками, після чого перекладаємо в сковороду і починаємо обсмажувати на рослинному маслі.

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Додаємо брусочками нашатковану моркву, нарізану півкільцями цибулю і перемішуємо.

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Зменшуємо вогонь до середнього, накриваємо кришкою і залишаємо обсмажуватися протягом 15 хвилин, періодично помішуючи. Потім солимо, приправляємо улюбленими приправами для плову і готуємо ще 5 хвилин.

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Беремо каструлю, перекладаємо в неї отриману обжарку, а зверху рівним шаром викладаємо промитий на декілька раз рис.

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Щоб часник віддав більше свого аромату, необхідно зробити на ньому кілька надсечек, після чого опускаємо його в рис.

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Далі вливаємо в каструлю воду.

Щоб не розмити шар рису, необхідно скористатися шумівкою — для даного рецепту це дуже важливий нюанс.

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Тепер ставимо каструлю на плиту доводимо його до кипіння, зменшуємо вогонь до слабкого і варимо до готовності рису, ні в якому разі не перемішуємо.

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

В моєму випадку блюдо готове вже через 25 хвилин. Залишаю настоятися під закритою кришкою протягом 10-15 хвилин. Потім перемішуємо і накладаємо по тарілочках.

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Нехай в такій варіації плов і відрізняється від традиційного, все одно він дуже смачний!

Узбецький плов з куркою в казані

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Інгредієнти:

  • Рис — 1 кг
  • куряче м’ясо — 700 гр
  • цибуля ріпчаста — 2-3 шт
  • морква — 2-3 шт
  • часник — 2 головки
  • масло рослинне — 200 мл
  • спеції — 1 ч. л
  • сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Миємо й нарізаємо на шматки курку. У казан наливаємо олію, даємо йому розжаритися і злегка обсмажуємо в ньому нашатковану цибулю півкільцями.

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Курку промиваємо солимо і кладемо в казан. Обсмажуємо на великому вогні, потім зменшуємо майже до мінімуму і тушкувати ще пів години.

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Ріжемо Брусочками моркву і викладаємо зверху м’яса рівним шаром і тушкувати ще 20 хвилин.

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Промиваємо рис, кладемо в нього 1 чайну ложку спецій для плову і 1 чайну ложку солі, перемішуємо. Відкриваємо кришку і кладемо 2 головки не чищенного часнику (попередньо помиті). Зверху засипаємо рівним шаром рис і акуратно заливаємо крутим окропом рис так, щоб вода піднялася над ним на 5-7 мм

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Накриваємо зверху кришкою з вафельним рушником і продовжуємо готувати протягом пів години. Потім відкриваємо і акуратно перевертаємо. Тушкувати ще 30 хвилин.

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Вимикаємо вогонь і перемішуємо, даємо трохи настоятися, і подаємо до столу.

Смачний рецепт в духовці

Плов с курицей - пошаговый рецепт приготовления

Інгредієнти:

  • Рис довгозерний — 300 гр
  • курка — 200 гр
  • томатний соус — 100 мл
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • лавровий лист
  • олія рослинна
  • сіль і спеції за смаком.

Спосіб приготування:

1. Приготування цього чудового блюда починається з підготовки овочів. Цибулю шаткуємо дрібними кубиками, а моркву натираємо на дрібній або середній тертці.

2. М’ясо курки нарізаємо не дуже середніми шматочками і обсмажуємо на сковороді в маслі протягом 3-5 хвилин, постійно помішуючи, на сильному вогні.

3. Зменшуємо вогонь до середнього, додаємо підготовлені овочі (цибуля і морква) і для того, щоб вони притушились і стали м’якими, необхідно влити пів склянки води. Періодично помішуючи тушкуємо зажарочку 10 хвилин.

4. Потім перекладаємо її в глибоку ємність, наприклад жароміцний сотейник, гусятниця або скляна форма для мікрохвильовки, в якій і будемо готувати наш плов в духовці.

5. Для розсипчастості рис необхідно ретельно промити в декількох водах, це дозволить вимити всю не потрібну нам клейковину та крохмаль, яким він так багатий.

6. Перекладаємо його в зажарку і додаємо томатний соус або кетчуп, додаємо сіль, улюблені спеції, лавровий лист і для додаткового аромату кілька зубчиків часнику.

7. Заливаємо водою так, щоб вона повністю покрила вміст ємності, що приблизно на пів сантиметра. Після чого накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до готовності. За цей час рідина повинна повністю вбратися і кожне рисове зернятко залишиться розсипчастим.

8. Готову страву дістаємо з духовий печі і приємного апетиту!

Відео про те як приготувати плов на сковороді по узбецьки

Пропоную вашій увазі відео рецепт плову по-узбецьки з куркою. Виходить м’якою, ароматною і дуже смачною. Спробуйте приготувати і ви.

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: