Майонез в домашніх умовах блендером – Рецепти з покроковим приготуванням

Ви ніколи не замислювалися, як робиться домашній майонез і яким способом зробити так, щоб цей соус під час готування не расслаивался, правильно взбивался і вийшов однорідною, густої маси? Все досить просто, беремо блендер і дотримуємося порядок закладки продуктів, на яке піде всього лише 5 хвилин вашого дорогоцінного часу.

Даний соус, зроблений власними руками, відрізняється від купленого в магазині, натуральним смаком, легкістю і ніжністю. Покупний продукт з-за різних добавок, загусників і крохмалю досить тягучий, його субстанція важче і щільніше.

У сьогоднішній статті ви дізнаєтесь, як правильно приготувати майонез в домашніх умовах з покроковим приготуванням за допомогою блендера. Де дотримання даних мною всіх рад, гарантує результат з першого разу! А ще пропоную оцінити рецепти кляру для риби.

Майонез в домашних условиях блендером - Рецепты с пошаговым приготовлением

Рецепт пісного, дієтичного майонезу

Майонез в домашних условиях блендером - Рецепты с пошаговым приготовлением

Навіть у піст хочеться покуштувати що-небудь з майонезом… Для цього розглянемо рецепт пісного соусу, зроблений власними руками. Тим більше, дуже простого і невибагливого, доступного для кожної людини…

Інгредієнти:

  • Квасоля — 125 гр
  • гірчиця — 0,7 ч. л
  • оцет або сік лимона — 1 ч. л
  • цукор — 1,5 ч. л
  • масло рослинне — 160 гр
  • сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Для початку готуємо всі необхідні продукти, а потім приступаємо до готування. Відкриваємо банку квасолі і попередньо зливши з неї всю рідину, перекладаємо зазначену вище масу в чашу блендера.

Майонез в домашних условиях блендером - Рецепты с пошаговым приготовлением

Далі сюди ж додаємо сіль, цукор, вливаємо оцет, рослинне масло і кладемо гірчицю, після чого починаємо всі вміст подрібнити за допомогою блендера в кашоподібну однорідну суміш.

Майонез в домашних условиях блендером - Рецепты с пошаговым приготовлением

Тепер, коли все готово, перекладаємо суміш в підходящу ємність і використовуємо за призначенням в якості заправки.

Майонез в домашних условиях блендером - Рецепты с пошаговым приготовлением

Готуйте на здоров’я.

Як приготувати Провансаль в домашніх умовах без яєць

Майонез в домашних условиях блендером - Рецепты с пошаговым приготовлением

Приготувавши всього лише один раз такий соус, ви більше ніколи не купите його в магазині.

Інгредієнти:

  • Молоко кімнатної температури — 150 мл
  • гірчиця — 1 ч. л. без гірки
  • масло рослинне — 300 мл
  • цукор — 2 ч. л
  • сік лимона — 2 ст. л
  • сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Першим ділом видавлюємо сік лимона. І для цього потрібно з невеликим зусиллям покатати його по столу, потім розрізаємо навпіл і з легкістю видавлюємо з нього потрібну нам кількість рідини.

Майонез в домашних условиях блендером - Рецепты с пошаговым приготовлением

У глибоку ємність вливаємо молоко кімнатної температури, масло, додаємо гірчицю, сіль, цукор і збиваємо блендером протягом 6-8 секунд. Зупиняємося, вливаємо сік лимона і ще раз протягом декількох секунд доводимо до однорідності.

Майонез в домашних условиях блендером - Рецепты с пошаговым приготовлением

Спробуйте приготувати і ви будете просто вражені, адже простіше, швидше і смачніше просто не буває.

Майонез з гірчицею

Майонез в домашних условиях блендером - Рецепты с пошаговым приготовлением

Просте приготування такого смачного соусу по домашньому не може не порадувати хазяєчок. Як правильно і з великою економією часу приготувати його з гірчицею, читайте в цьому рецепті нижче. Все гранично просто і зрозуміло!

Нам знадобиться:

  • Яйце — 2 шт
  • олія соняшникова — 220 мл
  • лимонний сік — 2 ст. л
  • цукор — 1 ч. л
  • гірчичний порошок — 1 ч. л
  • перець мелений — 1 щіпка
  • сіль — 0,5 ч. л

Спосіб приготування:

У склянку для блендера вбиваємо яйця, вичавлюємо потрібну кількість соку лимона, додаємо спеції і вливаємо олію.

Майонез в домашних условиях блендером - Рецепты с пошаговым приготовлением

Далі опускаємо блендер і на максимальній швидкості збиваємо до отримання потрібно нам консистенції майонез.

Майонез в домашних условиях блендером - Рецепты с пошаговым приготовлением

Перекладаємо його в підходящу ємність і приємного апетиту!

Рецепт на молоці в домашніх умовах

Майонез в домашних условиях блендером - Рецепты с пошаговым приготовлением

Цей соус є одним з найпопулярніших у Французькій кухні. Ним заправляють різні салати, прикрашають м’ясні або рибні страви і подають до супів, а так само добре підходить для випічки.

Інгредієнти:

  • Рослинна олія рафінована — 300 мл
  • молоко — 150 мл
  • гірчиця — 1 ст. л
  • лимонний сік — 1,5 ст. л
  • цукор — 1/2 ч. л
  • сіль — 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Заздалегідь дістаємо молоко з холодильника, щоб воно було однією температури з рослинним маслом (всі кімнатної температури).

Дуже важливо, щоб молоко було кімнатної температури, інакше майонез не вийде.

2. Тепер в миску або чашу вливаємо молоко і рослинне масло. Сюди ж кладемо сіль, цукор, гірчицю і починаємо збивати заглибним блендером, спочатку тримаємо кілька секунд насадку біля дна, а після переміщуємо рухами вгору-вниз.

3. Коли вся маса почне густіти, необхідно додати лимонний сік (можна замінити його будь-яким оцтом). І доводимо його до хорошої густоти.

4. Пробуємо отриманий майонез, потім додаємо цей смачний домашній соус в салати! Буде смачно і по-справжньому натурально.

Смачний майонез з оцтом без гірчиці

Майонез в домашних условиях блендером - Рецепты с пошаговым приготовлением

По справжньому натуральний і приготований дбайливими ручками домашній соус не зрівняється за смаком з придбаним в супермаркеті. Вибір упаковок на полицях магазину я б сказав ,вражає, але явно він не здатний перевершити за якістю зроблений власними руками. Залишається лише знайти правильний рецепт, освоїти всю його технологію і зробити відмінну заправку для салатовиков.

Інгредієнти:

  • Куряче яйце — 1 шт
  • олія соняшникова — 160 гр
  • цукровий пісок 1/2 ч. л
  • оцет столовий — 1 ст. л
  • сіль — 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Майонез волію робити сам вдома, так як в купленому в магазині багато хімії. Ось зробив з гірчицею і дружині дуже сподобався.

2. В моєму випадку роблю відразу ж в підлогу літровій банці, щоб зайвий раз не перекладати для зберігання. Кладемо цукор в банку, туди ж додаємо сіль, соняшникова олія, яйце, потім вливаємо не повну столову ложку оцту і збиваємо блендером.
3. Вийшов густий і дуже смачний соус, який можна ідеально використовувати для приготування різних салатів і не тільки. Також його можна давати навіть дітям, адже до його складу входять відомі нам компоненти.

Відео дієтичного майонезу без масла

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: