Про соусі карбонара: класичний рецепт соусу для спагетті, як приготувати

Знаменитий соус, батьківщина якого Італія, володіє оригінальним смаком і шовковистою консистенцією. Готується соус для пасти карбонара з вершками просто і швидко. Зробити його можна з абсолютно різними інгредієнтами, будь-яка господиня вільна вдосконалювати його по своїй фантазії або виходячи з наявних у неї продуктів. Подають цю підливу зі спагетті, так як її часниково-вершковий смак як найкраще доповнює і підкреслює самі макарони, а вхідні в класичний склад блюда інгредієнти дарують соусу чудово сильний аромат. У нашому рецепті з фото і відео ми докладно розповімо, як приготувати такий популярний вишукування в домашніх умовах.

О соусе карбонара: классический рецепт соуса для спагетти, как приготовить

Порада: соус карбонара, рецепт якого пропонується, солити необов’язково. Достатньо буде лише покласти необхідну кількість солі у воду з варящимися макаронними виробами.

Соус для спагетті карбонара з вершками

Інгредієнти

  • 400 г бекон
  • жовтки яйця 4 шт.
  • вершки 30% 200 мл
  • часник 2 зубчики
  • сир (бажано пармезан) 100 г
  • прованські трави за смаком

На порцію

Калорії: 471.71 ккал

Білки: 23.06 р

Жири: 41.46 р

Вуглеводи: 1.07 р

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • О соусе карбонара: классический рецепт соуса для спагетти, как приготовить

    Наріжте бекон смужками і смажте на сковороді до рум’яної скоринки. Якщо вытопившегося жиру виявиться недостатньо, додайте трохи рослинного масла.

  • О соусе карбонара: классический рецепт соуса для спагетти, как приготовить

    Подрібніть яким зручним вам способом часничок і киньте до м’яса, продовжуйте смажити все разом 3 хвилини.

  • О соусе карбонара: классический рецепт соуса для спагетти, как приготовить

    Приправте бекон спеціями, прянощами і приберіть з вогню.

  • О соусе карбонара: классический рецепт соуса для спагетти, как приготовить

    Сир пармезан натріть на тертці з дрібними отворами.

  • О соусе карбонара: классический рецепт соуса для спагетти, как приготовить

    Потім необхідно взяти курячі яйця і жовтки відокремити від білків. Ретельно збийте міксером, віночком або вилкою. Залийте вершки і ще раз збовтайте.

  • О соусе карбонара: классический рецепт соуса для спагетти, как приготовить

    Для отримання густоти ємність з яєчною сумішшю підігрійте на водяній бані, помішуючи, щоб вона не пригоріла.

  • О соусе карбонара: классический рецепт соуса для спагетти, как приготовить

    Зніміть продукт з плити, засипте в пармезан і ретельно все з’єднайте.

  • О соусе карбонара: классический рецепт соуса для спагетти, как приготовить

    І, нарешті, викладіть в ємність бекон, смажена з часником, і перемішайте соус ще раз.

Вишукана добавка для вашої пасти готова! Її необов’язково подавати тільки до спагетті, можна і до піци, і навіть до каш. Не бійтеся експериментувати.

Соус карбонара зі сметаною

О соусе карбонара: классический рецепт соуса для спагетти, как приготовить

Ніхто не заважає робити соус для пасти карбонара з продуктами, які не мають відношення до італійської кухні. Наприклад, зі сметаною. Правда, такий рецепт буде далекий від класичного, але тим не менш, кислувата нотка додасть пікантності заправці. Готується соус швидко і не вимагає важкодоступних продуктів.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 15

Енергетична цінність

  • калорійність – 361.87 ккал;
  • білки – 14.99 г;
  • жири – 33.07 г;
  • вуглеводи – 0.61 р.

Інгредієнти

  • вершкове масло – 100 г;
  • шинка – 300 г;
  • сметана – 150 мл;
  • сир – 200 г;
  • сіль, прянощі – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Вершкове масло розтопити в сотейнику або на сковороді, слідом покладіть сметану, додайте сіль і прянощі за смаком, перемішайте.
  2. Висипте тертий сир і, безперервно орудуючи ложкою, доведіть до стану густої однорідної маси і перелийте в яку-небудь посудину.
  3. На сковороду покладіть скибочки шинки, обсмажте їх до легкої золотавості, опустіть в сметанно-сирну суміш і добре перемішайте.

Подавати пасту необхідно гарячої. Це дуже важлива умова, так як на колишніх макаронах соус може залишитися сирим, так і втратити свій апетитний аромат і ніжний смак. Зверху страву можна посипати свіжою зеленню і натертим сиром.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: