Про соусі карбонара: покроковий рецепт, як приготувати в домашніх умовах

Найчастіше в нашій країні звикли їсти спагетті з томатним соусом або м’ясною підливою. Але одні і ті ж заправки набридають, і господині шукають нові варіанти, ніж присмачити макаронні вироби. Спробуйте зануритися в атмосферу італійської кухні. Придбайте справжню пасту, а до неї приготуйте простий вершковий соус карбонара, який вирізняється вишуканим смаком і неперевершеним ароматом.

Чим же цей продукт відрізняється від звичайної підливи? Він готується на основі бекону, яєць і елітного сорти сиру. В інших варіантах додають вершки або гриби. Подається він з гарячими макаронами або спагетті. До того ж, з такою заправкою можна робити піцу, іноді з неї подають навіть каші. Отже, перед вами – соус карбонара, рецепт в домашніх умовах. Спробуйте приготувати його самі, для цього у вас буде покрокова інструкція.

О соусе карбонара: пошаговый рецепт, как приготовить в домашних условиях

Соус карбонара з вершками

Порада: яйця придбайте в магазині, а якщо хочете використовувати домашні, то беріть тільки в знайомих господарствах, інакше існує ризик заразитися небезпечними хворобами.

Інгредієнти

  • яйце 2 шт.
  • бекон 200 г
  • сир 50 г
  • часник 1-2 зубчика
  • вершки 20% – 100 мл
  • трави італійські 1 ч. л.

На порцію

Калорії: 67.4 ккал

Білки: 2.5 г

Жири: 6.2 г

Вуглеводи: 0.4 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • О соусе карбонара: пошаговый рецепт, как приготовить в домашних условиях

    Наріжте бекон невеликими пластинками, розміром приблизно 2 див. Поставте його обсмажуватися в сковороду з товстим дном, включивши середній вогонь. Жир повинен поступово вытопиться, а не підгоріти. Ви побачите, що прошарку сала стали прозорими, а самі шматочки злегка підрум’янилися.

  • О соусе карбонара: пошаговый рецепт, как приготовить в домашних условиях

    Посеките як можна дрібніше часник і додайте до бекону, щоб він обжарился в утворився жирі. На це знадобиться 5-7 хвилин.

  • О соусе карбонара: пошаговый рецепт, как приготовить в домашних условиях

    Вимкніть вогонь під посудом, а до бекону додайте приправи.

  • О соусе карбонара: пошаговый рецепт, как приготовить в домашних условиях

    Тепер потрібно натерти сир. Для цього візьміть тертці з дрібними отворами. Подрібнений продукт насипте в скляну тарілку і поки що відкладіть.

  • О соусе карбонара: пошаговый рецепт, как приготовить в домашних условиях

    Акуратно розбийте яйця, щоб не пошкодити жовтки, які потрібно відокремити від білків. Простіше всього це зробити за допомогою спеціального пластикового пристосування. Але якщо його немає, теж не біда, можна скористатися наступним радою. Обережно розбийте яйце посередині про край тарілки. Руками розділіть шкаралупу на 2 частини, щоб в одній залишився цілий жовток. З другої половинки вилийте в чашку весь білок. Потім жовток перемістити в іншу частину шкаралупи, а білок, що залишився, вилийте. Так зробіть 3-4 рази, і у вас залишиться тільки потрібний компонент. А з білків можна приготувати безе до чаю.

  • О соусе карбонара: пошаговый рецепт, как приготовить в домашних условиях

    Збийте жовтки за допомогою міксера або звичайного ручного віночка.

  • О соусе карбонара: пошаговый рецепт, как приготовить в домашних условиях

    Влийте вершки в жовтки. Ще раз збийте суміш, щоб вона вийшла однорідною.

  • О соусе карбонара: пошаговый рецепт, как приготовить в домашних условиях

    А тепер дуже важливий момент. Правильне приготування соусу карбонара передбачає, що яєчно-вершкову суміш потрібно не варити, а підігріти до 85 градусів. Щоб не зіпсувати заправку, вам знадобиться скляна спиртовий термометр. І нагрівати потрібно не просто на вогні, а на водяній бані. Візьміть ємність, по діаметру трохи ширше тієї, в якій буде нагріватися суміш. Налийте в неї трохи теплу воду, покладіть туди каструльку з майбутнім соусом. Рідина повинна бути приблизно на одному рівні з сумішшю. Поставте ємність на вогонь і нагрівайте, помішуючи, вершки з жовтками, періодично вимірюючи їх температуру. Ви побачите, що суміш стає густішою, а колір – інтенсивніше.

  • О соусе карбонара: пошаговый рецепт, как приготовить в домашних условиях

    Коли температура досягне потрібного показника, вийміть посуд з води. Киньте сир, і відразу ж добре перемішайте. Додайте бекон з травами, змішайте – і соус готовий. Зверніть увагу, що його не солять, а невелику солоність дає пармезан.

Порада: наступного разу додайте пасту 100 грам свіжозварених грибів, і те ж блюдо придбає новий відтінок смаку.

Варто звернути увагу, що паралельно з приготуванням соусу повинні варитися макарони. Якщо ви хочете цілком насолодитися стравою, тоді придбайте пасту їх твердих сортів пшениці. Варіть її в підсоленій воді до готовності, потім відкиньте на друшляк, але не промивайте, а викладіть на тарілки. Додайте свіжо приготований соус карбонара відразу до гарячої пасті.

О соусе карбонара: пошаговый рецепт, как приготовить в домашних условиях

Особливості приготування в мікрохвильовій печі

Що робити, якщо з якихось причин звичайна плита виявилося недоступна? Наприклад, ви приїхали на дачу і хочете здивувати друзів незвичайним блюдом, а там є тільки СВЧ-піч для розігріву їжі. Не варто впадати у відчай і змінювати свої плани. Виявляється, знаменитий вершковий соус можна приготувати в звичайній мікрохвильовці. Правда, його склад доведеться трохи змінити, так як в печі важко контролювати температуру. Жовтки можуть просто згорнутися, і в результаті вийде омлет. Тому в якості згущувача використовуйте борошно.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 15

Енергетична цінність

  • калорійність – 73.7 ккал;
  • жири – 6.9 м;
  • білки – 2.5 г;
  • вуглеводи – 0.5 р.

Інгредієнти

  • бекон – 150 г;
  • часник – 1 зубок;
  • борошно – 1 ч. л.;
  • сир “Пармезан” – 50 р;
  • вершки 20% – 100 мл;
  • трави італійські – 1 ч. л.

Покрокове приготування

  1. Для такого способу вам потрібні будуть майже ті ж продукти, що і для класичного соусу, але знадобиться посуд, яка витримує нвч-випромінювання.
  2. Для початку зваріть макарони, злийте воду і додайте 1 столову ложку олії, перемішайте і прикрийте.
  3. Займіться соусом. Для початку наріжте бекон невеликими смужками, додати видавлений часник і перемішайте. Викладіть в ємність і накрийте кришкою. Поставте в мікрохвильовку і виставте потужність на рівні 500 Вт, а час – 60 секунд.
  4. Натріть заздалегідь на дрібній тертці сир.
  5. Додайте суміш приправ. Вершки ретельно змішайте з борошном і поставте на 40 секунд в мікрохвильову піч, а потім влийте до бекону. Ще раз перемішайте всі інгредієнти. Поверніть ємність знову в піч і нагрівайте на колишньої потужності протягом 1 хвилини.
  6. Всипте сир і добре перемішайте. Розкладіть гарячі макарони по порціях і відразу полийте соусом.

О соусе карбонара: пошаговый рецепт, как приготовить в домашних условиях

Порада: самий смачний соус виходить з видом сиру, вказаним у рецепті. Але якщо його немає можливості купити, тоді візьміть інший твердий сорт, але якісний і смачний.

Вважаємо, що стаття про те, як зробити соус для пасти карбонара в домашніх умовах, була вам корисна, і ви змогли насолодитися чудовим італійським блюдом.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: