Про вершковому соусі з грибами: як приготувати, покроковий рецепт з фото

Соуси вже давно стали своєрідною паличкою-виручалочкою, здатної надати будь-якої страви “родзинку” і змінити смак до невпізнання. Для домашнього картоплі, пасти, курки або риби такої ідеальної заправкою є вершковий соус з грибами. Печериці і найніжніша молочна підлива з ароматом прованських спецій здатні перетворити самий звичайний вечеря в свято.

О сливочном соусе с грибами: как приготовить, пошаговый рецепт с фото

Порада: перед приготуванням не слід поміщати гриби у воду більше ніж на хвилину – маючи пористу структуру, вони моментально вберуть в себе вологу, що зробить смак цього продукту набагато гірше.

Вершковий соус з печерицями

Інгредієнти

  • печериці 400 г
  • ріпчаста цибуля-2 шт.
  • вершки 10% 150 мл
  • сметана 20% 100 г
  • рослинна олія без запаху 30 г
  • борошно 1 ст. л.
  • вода 50 мл
  • сіль, чорний перець, прованські трави за смаком

На порцію

Калорії: 148 ккал

Білки: 4.4 г

Жири: 10 г

Вуглеводи: 9.2 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • О сливочном соусе с грибами: как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Для страви ідеально підійдуть печериці – вони доступні цілий рік, і за ціною недорогі. Добре промийте їх від залишків торфу, в цьому вам допоможе невелика господарська щітка. Промийте гриби відкиньте на друшляк, щоб з них стекла вся волога. До речі, замість свіжих грибів можна використовувати сухі або заморожені печериці. У такому разі сушений продукт для розкриття смаку і аромату обдайте окропом, а заморожений – розморозьте, злив всю рідину.

  • О сливочном соусе с грибами: как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Візьміть дві середні цибулини, очистіть їх і наріжте дрібними кубиками. Так цибуля не буде помітний готової підливі. Те ж саме виконайте з грибами, але тут уже розмір шматочків буде залежати від ваших уподобань.

  • О сливочном соусе с грибами: как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    У сковороді з високими бортами розігрійте 30 грам рослинної олії без запаху, і на слабкому вогні обсмажте цибулю, не доводячи його до золотистого відтінку. Присипте все борошном, постійно помішуючи при цьому. Вона додасть густоти підливі.

  • О сливочном соусе с грибами: как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Додайте в цибульну масу печериці і продовжуйте обсмажувати все разом, періодично помішуючи, 15 хв.

  • О сливочном соусе с грибами: как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Як тільки ви побачите, що гриби рівномірно протушились, посипте їх сіллю і перцем. При бажанні в цибульно-грибну масу можна додати дві столові ложки білого сухого вина і покіпятіть кілька хвилин. Алкоголь випарується, залишивши після себе тільки кислинку і легкий аромат.

  • О сливочном соусе с грибами: как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Тепер додайте в сковороду з грибами 20%-і вершки і додайте сметану, перемішайте масу і залиште трохи покипіти. Через хвилин п’ять присипте заправку сушеними італійськими травами, і дайте поваритися на середньому вогні ще хвилину.

  • О сливочном соусе с грибами: как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Грибний вершковий соус зовсім не зіпсує шматочок сиру Пармезан. Грам 30 натріть на середній тертці і всипте в сковороду. Ретельно перемішайте. Спробуйте на смак, і, якщо потрібно, додайте сіль і чорний перець.

  • О сливочном соусе с грибами: как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Ніжна підлива до вашої страви готова, тепер в неї можна викладати відварені спагетті.

  • О сливочном соусе с грибами: как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Дайте макаронним виробам з соусом закипіти, і знімайте каструлю з вогню.

Пасту, а також сам соус можна приготувати і в мультиварці, по черзі додаючи інгредієнти.

У випадку з підливою увімкніть режим підсмажування на 10 – 15 хвилин, потім в ємність покладіть шматочок вершкового масла і дайте розтанути. На ньому обсмажте один зубчик часнику, потім всипте нарізані шампіньйони і обсмажуйте їх близько 5 хвилин під закритою кришкою. Зніміть кришку, і готуйте ще стільки ж. Після чого масу влийте вершки, додайте кілька ложок жирної сметани і присипте тертим пармезаном. Розмішайте і вимкніть. Дайте підливі трохи настоятися, і з’єднайте з пастою.

О сливочном соусе с грибами: как приготовить, пошаговый рецепт с фото

Порада: подавати соус можна окремо від основного блюда. Тоді, наприклад, паста не розмокне і не втратить пружність. І так краще зберігати складові в холодильнику, де вони простоять навіть до наступного дня.

Соус “пікантний” до м’яса з білими грибами

Грибний вершковий соус, крім як для макаронів, домашньої локшини і спагетті, також стане чудовою приправою для запеченої в духовці курочки, котлет або м’ясного стейка. Поділимося з вами класичним і нескладним рецептом.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорійність – 80 ккал;
  • білки – 3.2 м;
  • жири – 5 г;
  • вуглеводи – 3.5 р.

Інгредієнти

  • білі гриби – 200 г;
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 1 зубчик;
  • коньяк – 12 мл;
  • 20% вершки – 70 мл;
  • рослинна олія без запаху – 1 ст. л.;
  • сіль, перець – за смаком;
  • свіжа зелень.

Покрокове приготування

  1. Промийте грибочки від бруду і обсушіть. Дрібно наріжте їх. Цибулю і зубчик часнику очистіть від лушпиння, цибуля поріжте на маленькі кубики.
  2. Розігрійте сковороду, попередньо наливши в неї столову ложку рафінованої соняшникової олії. Зубок часнику розріжте вздовж, і протягом 30 секунд обсмажте – він віддасть свій аромат.
  3. Засипте в сковороду нарізану цибульку і пропассеруйте його протягом п’яти хвилин на тихому вогні, постійно помішуючи. Після цього додайте гриби і обсмажте всю масу протягом семи хвилин.
  4. Влийте до отриманої засмажки коньяк і дочекайтеся, коли він випарується. На це піде кілька хвилин.
  5. Поперчіть і посоліть, а потім залийте гриби жирними вершками, перемішайте.
  6. Як тільки вершки в сковороді закиплять, додайте жменю рубаної зелені. Вона додасть страві гарний естетичний вигляд. Через хвилину відставте сковороду з вогню – пікантна заливка до м’яса готова!

О сливочном соусе с грибами: как приготовить, пошаговый рецепт с фото

Порада: якщо ви і ваші домочадці любите більше “пекучі” соуси, вершки можна змішати зі столовою ложкою гострої гірчиці.

Якщо ви не додали в підливу сир Пармезан, то його можна подати натертим або порізаним тонкими скибочками безпосередньо до столу разом зі стравою. Крім того, макаронні вироби з грибним вершковим соусом відмінно поєднуються з оливковою олією, змішаним з білим трюфелем. Усього кілька крапель цієї вишуканої суміші подарують вашій страві чудовий сирно-грибний аромат.

Гадаєте, яке вино краще всього підійде до вечері в італійському стилі? Радимо зупинити свій вибір на білому або червоному напівсолодкому вини. Це може бути Шардоне або Каберне Совіньон. Головна умова успіху – красива сервіровка і гарний настрій під час створення кулінарного шедевру. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

О сливочном соусе с грибами: как приготовить, пошаговый рецепт с фото

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: