Рецепт яблучного соусу до курки з “Теремка”

Обсмажені до золотистого та хрусткої скоринки шматочки курки чудово поєднуються з кисло-солодкими соусами, які надають пікантний смак м’яса. І зовсім необов’язково купувати дорогі баночки, в яких багато консервантів і барвників, адже можна приготувати приправу в домашніх умовах, наприклад, з соковитих і спілих яблук. Соус за цим рецептом можна законсервувати на зиму, щоб він завжди був під рукою. Досить гарячим розлити його по банках і закатати.

Рецепт яблочного соуса к курице из "Теремка"

Інгредієнти

  • кисло-солодкі яблука 1 кг
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • часник 5 зубчиків
  • яблучний оцет 9% 50 мл
  • паприка 1 щіпка
  • гострий перець 1 щіпка
  • масло рослинне для обсмажування 2-3 ст. л.
  • цукор 65 г
  • лимон 1/2 шт.
  • сіль крупна 3 ст. л.
  • кориця 1 паличка

На порцію

Калорії: 887.7 ккал

Білки: 7.7 м

Жири: 56.5 р

Вуглеводи: 88.1 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт яблочного соуса к курице из "Теремка"

    Яблука промити в проточній воді, видалити хвостики у них, очистити від шкірки і, розрізавши навпіл, вийняти серцевину з насінням і перетинками. Порубати на дрібні шматочки і скропити лимонним соком, щоб не потемніли.

  • Рецепт яблочного соуса к курице из "Теремка"

    Ріпчасту цибулю і часник очистити від лушпиння і дрібно нашаткувати гострим ножем, щоб вийшов не тільки смачний, але і красивий соус як у «Теремку».

  • Рецепт яблочного соуса к курице из "Теремка"

    У сотейнику з товстим дном і антипригарним покриттям обсмажити в соняшниковій олії цибулю і часник до золотистого і рум’яного кольору, додати шматочки яблук, трохи їх обсмажити і, заливши водою, згасити близько 12 хвилин.

  • Рецепт яблочного соуса к курице из "Теремка"

    Яблучно-цибульну масу необхідно остудити, протерти через сито або подрібнити за допомогою блендера або кухонного комбайна до однорідної консистенції.

  • Рецепт яблочного соуса к курице из "Теремка"

    Повернути пюре в чистий сотейник, додати мелений чилі, сіль та цукровий пісок, влити оцет і нагрівати на середньому вогні до закипання, періодично помішуючи, щоб маса не прилипла до стінок посуду і не пригоріла.

  • Рецепт яблочного соуса к курице из "Теремка"

    Готовий яблучний соус до курки рекомендується ще раз збити блендером, при необхідності можна протерти через найдрібніше сито, щоб не залишалося шматочків. Тепер прийшов час перелити його в гарний посуд і подати до столу.

Порада: замість меленого перцю можна використовувати стручок свіжого чилі, так смак стане ще пікантніше і насиченішим. Залишився в сотейнику соус перелийте в чисту стерилізовану банку з щільною кришкою і приберіть в холодильник, щоб використовувати в міру потреби.

Зробити вдома соус з яблук можна з самих звичайних продуктів. Щоб запропонувати гостям до курки або м’яса дуже смачну пікантну приправу, не потрібно нічого особливого. Достатньо бажання і трохи часу.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Рецепт яблочного соуса к курице из "Теремка"

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: