Рецепти соусів для салату “Цезар”: приклади, секрети приготування, інгредієнти

Спочатку салат «Цезар» мав лише одну свою класичну варіацію, в якій в якості основи поєднувалися соковиті салатні листя романо з легким горіховим присмаком, яйця, хрусткі сухарики і трохи солонуватого пармезану. З часом кулінари стали винаходити свої рецепти, додаючи то курку, то креветки. Проте особливу роль в салаті грає заправка. Існує кілька рецептів соусу для цього легкого салату, з яких можна підібрати той, що сподобається саме вам, адже деякі з них разюче відрізняються один від одного.

Рецепты соусов для салата "Цезарь": примеры, секреты приготовления, ингредиенты

Рецепт соусу Цезар класичний

За легендою в список інгредієнтів не входили анчоуси, але вважається, що їх додав в заправку брат Цезаря Кардіні («батька» однойменного страви). Саме анчоуси надають смаку насиченості і цікавих ноток.

Інгредієнти

  • яйце куряче 1 шт.
  • лимонний сік 1 ч. л.
  • діжонська гірчиця 1 ч. л.
  • олія оливкова 60 мл
  • вустерський соус 5 крапель
  • анчоуси (філе) 4 шт.
  • сіль за смаком
  • перець чорний за смаком

На порцію

Калорії: 81.8 ккал

Білки: 1.5 м

Жири: 8.2 р

Вуглеводи: 0.6 м

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • Рецепты соусов для салата "Цезарь": примеры, секреты приготовления, ингредиенты

    Найскладніше, напевно, в заливанні – це підготовка яйця. Для того щоб соус досить загус, слід використовувати не повністю сирий продукт. Для правильного приготування акуратно, з допомогою звичайної голки, проколіть яйце з тупого боку і опустіть його в сотейник, в якому закипіла вода з невеликою кількістю солі. І відразу ж зніміть з конфорки посуд, щоб процес кипіння припинилося. Потримайте яйце протягом 60 секунд і дістаньте з води. Залиште для повного охолодження приблизно на ¼ години.

  • Рецепты соусов для салата "Цезарь": примеры, секреты приготовления, ингредиенты

    Розбийте яйце, перекладіть його вміст в миску (зішкребіть все повністю чайною ложечкою), додайте гірчицю, лимонний сік і збийте з допомогою заглибного блендера або міксера.

  • Рецепты соусов для салата "Цезарь": примеры, секреты приготовления, ингредиенты

    Дуже повільно, спочатку по краплі, додайте оливкову олію, одночасно збиваючи. Продовжуйте маніпуляції, поки заправка не нагадає по консистенції майонез.

  • Рецепты соусов для салата "Цезарь": примеры, секреты приготовления, ингредиенты

    Вийміть з анчоусів основний кістяк, промийте під проточною водою і видалити вологу з допомогою паперових рушників. Наріжте ножем так дрібно, як тільки зможете. Візуально рибка повинна нагадувати кашку. Додайте в соус.

  • Рецепты соусов для салата "Цезарь": примеры, секреты приготовления, ингредиенты

    Перемішайте масу і злегка посоліть. Всипте трохи тільки що перемеленого в млині чорного перцю.

Слід зазначити, що обробка яйця описаним способом не тільки забезпечує густу текстуру, але і запобігає можливе поява хвороб, спровоковане поїданням сирих яєць.

Порада: якщо ви використовуєте оцет бальзаміко, то рекомендуємо доповнити його парою крапель тайського рибного соусу для додання насиченості заправці. А гірчицю беріть виключно однорідної консистенції без додавання зерен.

Якщо з пошуком деяких інгредієнтів, таких як анчоуси чи вустерширський соус, у вас виникли проблеми, то можете замінити їх відповідно кількою пряного засолу і бальзамічним оцтом в обсязі 4 крапель.

Рецепт соусу «Цезар» з сметаною

Рецепты соусов для салата "Цезарь": примеры, секреты приготовления, ингредиенты

Зробити заправку для салату можна і за більш простою рецептурою, використовуючи для основи звичний кисломолочний продукт.

Кількість порцій: 18

Час приготування: 15 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 73.7 ккал;
  • білки – 2 г;
  • жири – 6.9 м;
  • вуглеводи – 0.9 р.

Інгредієнти

  • гірчиця діжонська – 2 ч. л.;
  • сметана 20% – 2 ст. л.;
  • олія оливкова – 70 мл;
  • сік лимона – 70 мл;
  • вустерський соус – 3 ч. л.;
  • сир «Пармезан» – 90 г;
  • часник зубками – 1 шт.;
  • перець чорний (мелений) – 1 / 3 ч. л.

Покрокове приготування

  1. Очистіть часник від лушпиння і натріть на міні-терочке. Таким же чином вчините з сиром.
  2. Перекладіть в миску гірчицю, пармезан, перчик, часникову кашку і соус. Перемішайте і додайте добру порцію жирної сметанки.
  3. Влийте свіжовичавлений сік лимона (в середньому вам знадобитися один фрукт невеликого розміру).
  4. Продовжуйте готувати: орудуючи віночком, поступово вводите оливкова олія – спочатку по краплі, а потім тоненькою цівкою.

Порада: якщо ви не знайшли пармезан в магазині, то цілком можете замінити його сиром грана падано. Два цих сорти більш наближені один до одного за смаком.

Соус для вишуканого салату “Цезар” в звичайних домашніх умовах виходить не гірше, ніж у ресторані. І продукти для нього можна придбати в будь-якому супермаркеті.

Соус з каперсами і анчоусами

Рецепты соусов для салата "Цезарь": примеры, секреты приготовления, ингредиенты

Ну і наостанок ще один рецепт, який отримав широке поширення за рахунок незвичайного поєднання пікантного і терпкого смаку каперсів і приємною солоноватости риби.

Кількість порцій: 29

Час приготування: 15 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 86.6 ккал;
  • білки – 2.1 м;
  • жири – 8.3 м;
  • вуглеводи – 0.9 р.

Інгредієнти

  • часник зубками – 4 шт.;
  • анчоуси – 12 шт.;
  • сир «Пармезан» – 100 г;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • гірчичний порошок – 1,5 ч. л.;
  • каперси – 2 ст. л.;
  • олія оливкова – 200 мл;
  • перець мелений – ½ ч. л.;
  • сік лимонний – 80 мл;
  • цедра лимонна – 1,5 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Помістіть в ступку зубчики часнику і гарненько потовчіть. Слідом кладіть по черзі кожен інгредієнт, за винятком олії, не припиняючи орудувати товкачем.
  2. Додайте лимонний сік.
  3. В кінці тонкою цівкою введіть масло оливи, перемішуючи масу за допомогою кухонного віночка.

Порада: для того щоб у вас не виникло складнощів з добуванням» лимонної цедри і соку, дотримуйтесь послідовність дій — спочатку натріть на шкірку ще щільному лимоні, а вже після вичавлювати сік.

Приготувати заправку можна і заздалегідь, вона цілком добре зберігається у протягом двох діб у холодильнику, покрита харчовою плівкою. А от додавати в салат її необхідно безпосередньо перед самою подачею.

Корисні поради: як правильно вибирати продукти для приготування соусу «Цезар»

При виборі анчоусів слід віддати перевагу скляній банці і бажано в розсолі, а не в маслі. Також зверніть увагу на самі рибні тільця – вони повинні бути досить великі та м’ясисті, без яких-небудь пошкоджень.

Рецепты соусов для салата "Цезарь": примеры, секреты приготовления, ингредиенты

Купуючи яйця, обов’язково переконайтеся в свіжості продукту. Якщо ви не довіряєте маркування, то акуратно струсіть яєчко. В яйці, яке тільки що з-під курки, жовток залишиться нерухомим, а ось у давно высиженного ви відчуєте рух в’язкої рідини під шкаралупою.

Каперси ж краще вибирати мариновані і дрібніші. А для розкриття смаку повною мірою їх слід промити, обсушити і недовго потримати в підігрітому оливковій олії з додаванням прованської приправи.

Неважливо, за яким рецептом ви будете робити соус для салату “Цезар”, смак все одно вийде чудовим! Але ми рекомендуємо спробувати кожен, таким способом ви зможете урізноманітнити салат і з одного зробити кілька злегка різних страв. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Рецепты соусов для салата "Цезарь": примеры, секреты приготовления, ингредиенты

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: